Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 aug. 2015

Au început lucrările la Cartierul Solar – primul ansamblu cu energie verde din România (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

Primele unități vor avea un preț promoțional mediu de 750 de euro pe metru pătrat.

Cartierul Solar este primul ansamblu rezidențial din România dotat cu panouri solare fotovoltaice pentru generarea de energie verde – regenerabilă și nepoluantă. Cu o investiție totală de 45 de milioane euro, proiectul are ca termen de finalizare luna septembrie 2017 și va include peste 1.000 de apartamente și 1.800 de panouri plasate pe terasele blocurilor. Panourile solare vor contribui la reducerea costurilor de întretinere și a emisiilor de gaze cu efect de seră, viitorii proprietari beneficiind în acest context de costuri zero cu energia electrică consumată pentru părțile comune ale blocurilor.

Cartierul Solar 3

Situat în zona de sud a Bucureștiului, în imediata vecinătate a Pieței de Gros, ansamblul va avea o suprafață totală de peste 61.000 de metri pătrați și va include 15 clădiri de locuințe în regim de înălțime D+P+5E, cu un număr total de peste 1.000 de apartamente cu una, două și trei camere. Suprafețele apartamentelor pornesc de la 38,4 metri pătrați pentru garsoniere și ajung până la 94 de metri pătrați pentru apartamentele cu trei camere. Prima etapă a construcției cuprinde patru blocuri cu un număr total de 296 de apartamente și amenajarea aleilor și a zonelor de relaxare, având ca dată de finalizare sfărșitul lunii decembrie 2015.

Cartierul Solar 1

Fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate în șase șiruri a câte 20 de panouri și un invertor cu ajutorul căruia se realizează conversia din curent continuu în curent alternativ. Spre deosebire de panoul solar termic, cel fotovoltaic transformă energia luminoasă din razele solare direct în energie electrică. Producția totală de energie a celor 1.800 de panouri este estimată la peste 600 MWh/an. Pe lângă energia electrică produsă și utilizată pentru asigurarea consumului pentru părțile comune (iluminat interior/exterior, lift, pompe etc.) sistemul fotovoltaic va genera și venituri din obținerea de certificate verzi.

Cartierul Solar 4
Cartierul Solar 6

 

„Utilizarea panourilor fotovoltaice este un trend ce ia amploare pe zi ce trece în România și care iată că se extinde și în zona imobiliară. Cartierul Solar reprezintă o inovație în materie de locuințe pe piața românească și oferă viitorilor proprietari un standard de viață îmbunătățit, cu costuri minime de întreținere și fără emisii de gaze. Avantajul clădirilor verzi, costurile zero la întreținere, proximitatea facilităților de relaxare, dar și prețurile accesibile, cu TVA de doar 5%, fac din acest ansamblu un proiect de succes, motiv pentru care ne așteptăm la un ritm de contractare foarte bun.”,

Andreea Comșa, managing director Premier Estate Management – reprezentantul exclusiv al proiectului

Cartierul Solar 5

Pentru achiziționarea unei locuințe în Cartierul Solar, prețurile pornesc de la 30.500 de euro (TVA 5% inclus) pentru garsoniere, 39.000 de euro (TVA 5% inclus) pentru apartamentele cu două camere, ajungând până la 70.900 de euro (TVA 5% inclus), pentru apartamentele cu trei camere.

Prețul promoțional pentru primele 50 de unități va avea o valoare medie de 750 de euro pe metru pătrat (TVA 5% inclus). Complexul dispune de toate facilitațile necesare unui stil de viață confortabil, de la locuri de parcare, pază 24h/24h, piscină, propria sală de fitness, la spații de joacă amenajate pentru copii, supermarket și un parc privat de 14.000 de metri pătrați. În plus, amplasarea sa asigură acces rapid către mijloacele de transport în comun (metrou și autobuze), iar în imediata apropiere se află mai multe hipermarketuri și centre comerciale: Grand Arena Mall, Metro, Carrefour Berceni, Auchan.

Cartierul Solar este dezvoltat de AD ASTRA PARTNERS, iar agentul exclusiv de vanzari este Premier Estate Management.

Cartierul Solar 7

Premier Estate Management este una dintre cele mai mari companii de consultanță și vânzări asistate pe segmentul rezidențial. Cu o vechime de peste șapte ani pe piață, compania are un portofoliu cu investiții de peste 264 de milioane euro și cuprinde peste 2.500 de apartamente și vile gestionate în exclusivitate, precum și ansambluri rezidențiale precum 49 Gafencu, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella Titan și Pallady Towers Residence.

Părerile cititorilor
2 păreri
  • mioara

    un nr de contact va rog!

  • MARIAN MARTIN

    As dori sa stiu daca apartamentele cu 3 camere din Cartierul Solar au doua bai. Totodata, care este modalitatea de a face rezervare? Ce discount oferiti la plata cash? Multumesc!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe
Rhodium Residence: ansamblu de tip boutique într-o zonă liniștită, aerisită și cu spații verzi din Cluj-Napoca (P)

Îți dorești ca „acasă” să te poți relaxa deplin, dar și să poți ajunge rapid în mijlocul naturii? Acest ansamblu rezidențial îți împlinește ambele dorințe – și nu numai....

citește mai departe
Vile în Paradisul Verde, Corbeanca: liniște și aer curat, în mijlocul naturii (P)

Dacă perioada de izolare te-a făcut să te gândești tot mai serios la a te muta la curte, acest cunoscut cartier rezidențial din proximitatea Capitalei îți poate oferi exact...

citește mai departe
Cartier de vile și facilități complementare în sudul Capitalei, dezvoltat prin parteneriatul Quantum Real Estate Group (P)

Primele patru proiecte din cadrul întregului ansamblu vor ocupa o suprafață de peste cinci hectare și vor cuprinde peste 120 de case și vile, plus spații comerciale. SudRezidential.ro a...

citește mai departe