Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 oct. 2012

Avantajele cumpararii unei locuinte toamna

scris de Leonard M. in categoria Cumpărători

Piata imobiliara este influentata de factori economici, politici si sociali. In conditii de normalitate, mai exista un factor care-si pune vizibil amprenta pe evolutiile sectorului imobiliar: anotimpurile. Probabil ai auzit despre ciclicitatea pietei imobiliare, despre trendurile crescatoare sau descrescatoare in functie de perioada din an la care ne raportam.

Toamna, la fel ca si primavara, reprezinta sezonul de varf in imobiliare, cea mai aglomerata, mai dinamica si productiva perioada a anului. De ce toamna si nu iarna sau vara? Explicatia cea mai simpla o reprezinta faptul ca, de regula, celor doua anotimpuri le sunt rezervate perioadele de vacanta/concedii.

Vom vedea in cele ce urmeaza, care sunt avantajele de care poti beneficia, daca te hotarasti sa cumperi o locuinta vara.

1. Anotimpul super-ofertelor. Toamna se organizeaza targuri imobiliare. Toamna proprietarii de locuinte sunt mai deschisi la negocieri, pentru ca, cine nu vinde toamna, nu mai vinde pana in primavara!

2. Sezonul chiriilor– acea nebunie din lunile septembrie-octombrie, influenteaza si segmentul vanzarilor de locuinte, pentru ca actorii principali, vanzatorii si cumparatorii, sunt luati de “valul pietei”.

3. Cumparand toamna vei beneficia de reducerile de sezon din magazinele de mobila si de decoratiuni interioare.

4. Toamna reprezinta finalul de sezon in constructii si amenajari. Astfel va puteti finisa locuinta la un pret foarte bun.

5. Iarna reprezinta o amenintare pentru proprietarii de locuinte din cauza cheltuielilor cu utilitatile. Astfel, sunt foarte multi cei care vand pentru a-si cumpara o locuinta mai mica, unde sa-si permita sa plateasca intretinerea.

6. Vizionarile de locuinte sunt mai placute toamna. Nu este nici foarte cald, nici foarte frig, iar daca nici nu ploua, vizionarile se vor transforma in adevarate plimbari de seara.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Imobiliare.ro: În ciuda pandemiei, statisticile arată că există, chiar și acum, un interes solid pentru piața locuințelor

Deși evenimentele din plan social impun o stare de expectativă, cei aflați în căutarea unei case nu au dispărut, totuși, de pe fața pământului – este de așteptat ca,...

citește mai departe
Colliers: „Impactul COVID-19 asupra economiei în general și asupra pieței imobiliare în particular este extrem de incert”

Sectoarele de retail și de agrement sunt, cel puțin pe termen scurt, printre cele mai afectate de starea de pandemie. Potrivit unei analize realizate de compania de consultanță imobiliară...

citește mai departe
10 predicții pentru piața imobiliară românească în 2020

Piața imobiliară locală va continua să crească în 2020 pe toate segmentele, însă într-un ritm ceva mai lent comparativ cu evoluția din ultimii ani. Chiar dacă nu a început...

citește mai departe
Stabilizarea pietei rezidentiale in 3 pasi simpli

In raportul Raportul asupra stabilității financiare, publicat in luna mai 2017, inca din primele pagini, Dn. guvernator Mugur Isarescu ne atrage atentia asupra unui risc sistemic redus asupra ...

citește mai departe

Impactul unui proiect mamut pe piata rezidentiala. Studiu de caz, Ikea

La sfarsitul lunii a aparut stirea conform careia “ Vastint România, parte a diviziei imobiliare a grupului Inter Ikea, francizorul pentru magazinele Ikea, a cumpărat un teren de 48...

citește mai departe