Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
18 mart. 2014

Bloc nou versus bloc vechi: cu 40.000 de euro poți cumpăra chiar și-un apartament cu 3 camere!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Cei care sunt dispuși să facă abstracție de factorul localizare pot achiziționa o unitate locativă nou-construită la un preț similar cu al uneia cu o vechime de zeci de ani.

Statistic vorbind, cei mai mulți cumpărători din marile orașe optează încă pentru apartamente vechi, în detrimentul celor nou-construite. O analiză realizată de Imobiliare.ro relevă însă că pe cele două segmente pot fi găsite oferte comparabile, atât ca preț, cât și ca suprafețe. Diferența este dată, într-adevăr, de factorul localizare, în condițiile în care cele mai accesibile dezvoltări de locuințe noi sunt situate la periferia marilor orașe. În zona Capitalei, spre exemplu, cele mai ieftine apartamente nou-construite se găsesc în zona de sud, în vreme ce, în cazul Clujului, comuna Florești s-a transformat în ultimii ani într-un veritabil „pol rezidențial” al orașului.

Imobiliare.ro prezintă, în cele de mai jos, o selecție a câteva dintre cele mai ieftine apartamente noi și vechi scoase la vânzare în patru mari orașe ale țării:

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-apartment-interior-big-empty-room-image29613008

București:
În zona Apărătorii Patriei, o garsonieră nou-construită, de 29 de metri pătrați utili, are un preț cerut de 18.000 de euro. Locuința este situată la demisolul unui bloc cu cinci etaje finalizat anul trecut. În zona Armenească însă, în apropiere de Piața Universității, o locuință monocamerală din anul 1948 poate fi achiziționată cu 12.500 de euro. Aceasta are o suprafață utilă de 31 de metri pătrați și este situată la etajul unu din doi.

Tot în sudul Capitalei, în apropierea stației de metrou Dimitrie Leonida, o unitate locativă cu două camere, finalizată chiar anul acesta, este scoasă la vânzare pentru 29.000 de euro. Locuința este situată la parterul unui bloc cu două etaje și dispune de 45 de metri pătrați utili. Pe de altă parte, în zona Brâncoveanu, un apartament confort 2 de 38 de metri pătrați utili are un preț cerut de 24.500 de euro. Acesta este situat la etajul zece din zece al unui bloc ridicat în anul 1973.

În zona Olteniței, o locuință tricamerală finalizată anul trecut are un preț cerut de 29.000 de euro. Aceasta este situată la demisolul unui bloc cu trei etaje și ocupă 47 de metri pătrați utili. Spre comparație, în apropiere de Piața Unirii, zona Regina Maria, un apartament construit în anul 1901 este listat pe portal la un preț de 34.000 de euro, pentru o suprafață utilă de aproximativ 67 de metri pătrați.

Aici poți găsi mai multe oferte de apartamente disponibile spre vânzare în Capitală

Timișoara:
În zona Dumbrăvița, o garsonieră de 24 de metri pătrați, finalizată în 2013, este scoasă la vânzare pentru 24.000 de euro. În zona UMT însă, o unitate locativă amplasată într-un bloc vechi are un preț cerut de 14.000 de euro, pentru o suprafață utilă de 17 metri pătrați; locuința se vinde mobilată și utilată.

În zona Lipovei, un apartament cu două camere, finalizat în anul 2010, are un preț cerut de 31.500 de euro; acesta dispune de o suprafață utilă de 50 de metri pătrați și este situat la ultimul etaj. În zona Șagului, o locuință de 43 de metri pătrați, situată la etajul al patrulea din patru al unui bloc ridicat înainte de 1990, poate fi achiziționat cu 28.000 de euro.

În cartierul Girocului, o locuință tricamerală, construită în 2012, cu o suprafață de 66 de metri pătrați, este scoasă la vânzare pentru 40.000 de euro. În zona Freidorf însă, un apartament de 78 de metri pătrați, amplasat într-o clădire tip vilă finalizată în anul 1937, are un preț cerut de 32.800 de euro.

Click pentru mai multe anunțuri din Timișoara

Brașov:
În cartierul Tractorul, o garsonieră de 22 de metri pătrați din cadrul ansamblului Brașov Villas are un preț cerut de 15.600 de euro; locuința este situată la demisol și urmează să fie finalizată anul acesta. În aceeași zonă, o unitate locativă cu o suprafață similară (22 de metri pătrați), dar care face parte dintr-un bloc vechi, poate fi achiziționată cu 12.000 de euro.

În cartierul Noua, o locuință bicamerală tip duplex, amplasată la ultimele etaje ale unui bloc finalizat în anul 2012, are un preț cerut de aproape 33.000 de euro. În zona Florilor, un apartament vechi de 40 de metri pătrați, situat la parter, este scos la vânzare pentru 27.000 de euro.

În zona Gemenii, o locuință cu trei camere confort 2 (45 de metri pătrați), finalizată înainte de 1990, este disponibilă spre vânzare în schimbul a 35.000 de euro. În zona Hrămanului însă, un apartament în vilă de 65 de metri pătrați, compus din trei camere, poate fi achiziționat cu puțin peste 40.000 de euro, respectiv cu 41.900 de euro.

Vezi mai multe oferte din Brașov

Cluj-Napoca:
În imediata apropiere a orașului, în Florești, o garsonieră de 36 de metri pătrați, finalizată în anul 2008, are un preț cerut de circa 18.000 de euro. În zona Gheorgheni, o garsonieră de 11 metri pătrați, situată la etajul doi din patru al unui bloc vechi, este scoasă la vânzare pentru 14.000 de euro.

Tot în Florești, un apartament cu două camere construit în 2007, cu o suprafață de 50 de metri pătrați utili și situat la parter are un preț cerut de 22.800 de euro. În interiorul orașului însă, în zona Plopilor, o locuință bicamerală de 38 de metri pătrați, finalizată în anul 1940, este disponibilă spre achiziție pentru 28.000 de euro.

O unitate locativă cu trei camere nou-construită (în 2010), cu o suprafață utilă de 59 de metri pătrați, este scoasă la vânzare pentru 29.600 de euro în zona Florești. În cartierul Mănăștur, un apartament din 1985, cu o suprafață de 45 de metri pătrați, situat la parter, are un preț cerut de 38.000 de euro.

Aici poți găsi mai multe apartamente de vânzare în Cluj-Napoca

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Oana Nicolae

    Buna ziua!
    Vedeti ce recomandari faceti!!
    Locatia din Armeneasca, cea la 12.500 euro nu se poate numi locuinta!!!

  • bohio

    N-are sens comparatia. Toti stiu ca valoarea proprietatii este data de valoarea terenului.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Nordis Group achiziționează terenuri pentru extinderea complexului rezidențial și hotelier din Mamaia. Investiția totală va depăși 200 de milioane de euro

Fondurile atrase de prima etapă a ansamblului, ce include cel mai mare SPA de pe litoralul românesc, se cifrează la aproximativ 90 de milioane de euro. Nordis Group, companie...

citește mai departe
Vrei un credit? Ascultă recomandările unui specialist BCR înainte de a face acest pas

Te afli în căutarea locuinței ideale și știi că ai nevoie de un credit pentru a o cumpăra. Cel mai probabil, nici nu ai mai făcut o astfel de...

citește mai departe
A fost finalizat primul turn rezidențial din ansamblul XCity Towers, din Timișoara. Urmează alte 148 de unități

Clădirea însumează 134 de apartamente moderne, cu tipologii variate, cele mai numeroase fiind cele cu două camere. Dezvoltatorul autohton Wallberg a anunțat finalizarea primul turn din ansamblul rezidențial XCity...

citește mai departe
Un complex rezidențial are propriul ADN: Atria Urban Resort, locul care aduce liniște în mijlocul orașului și recreează spiritul comunității

Acum un an, chiar de Mărțișor, își deschidea porțile în Capitală Atria Urban Resort, un complex rezidențial din sectorul 1, a cărui promisiune fermă era să ofere viitorilor proprietari,...

citește mai departe
Tot ce îți dorești, după un an de pandemie, într-un penthouse unic situat la câteva minute de Piața Victoriei. Terasa este incredibilă!

Mai mult spațiu, terase generoase și un univers de facilități la doi pași. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele cele mai solicitate de către cumpărători după un an de...

citește mai departe