Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 aug. 2010

Bucureşti: un nou prag minim atins în iulie

scris de Daniel Crainic in categoria Ştiri imobiliare

Bucuresti - bloc in constructiePrezentăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna iunie 2010, la apartamentele vechi şi noi din Bucureşti scoase la vânzare:

Bucureşti: un nou prag minim atins în iulie
Indicele imobiliare.ro pentru luna iulie indică o valoare medie de 1.245 euro/mp util pentru apartamentele noi şi vechi din Capitală, în scădere cu 2,4%, faţă de luna precedentă. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, preţurile solicitate în prezent de proprietari şi dezvoltatori sunt cu 6% mai mici.

În iulie, preţul apartamentelor din Bucureşti a atins un nou prag minim de la începutul crizei imobiliare până în prezent. Tendinţa de scădere a fost resimţită atât la nivelul apartamentelor vechi din Capitală, cât şi la nivelul celor noi, chiar dacă ritmul de scădere a fost total diferit.

În timp ce preţul mediu solicitat pentru apartamentele noi a scăzut în ultima lună cu 0,9%, preţul solicitat pentru apartamentele vechi a scăzut cu 2,8% în intervalul analizat.

Evoluţia preţurilor apartamentelor noi
Preţul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucureşti a ajuns în luna iulie la 1.427 euro/mp de suprafaţă utilă, în scădere cu 0,9% faţă de luna iunie, când valoarea medie a unui metru pătrat util era de 1.440 euro.

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 10,8% mai mic.

Cea mai interesantă evoluţie au avut-o apartamentele noi cu trei camere care s-au ieftinit cu 4,6% în ultimele 30 de zile şi cu peste 14% în ultimele 12 luni.

Preţul apartamentelor noi cu o cameră a înregistrat o uşoară creştere de 0,1% în ultima lună, iar preţul apartamentelor cu două camere a crescut cu 1,2%.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţele actuale de preţ sunt cuprinse între -3% pentru apartamentele cu o cameră şi -14,2% pentru cele cu trei camere.

Evoluţia preţurilor apartamentelor vechi
În iulie, preţul apartamentelor vechi din Capitală a avut o evoluţie dinamică, în scădere. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru această categorie de apartamente a ajuns la 1.179/euro mp de suprafaţă utilă, cu 2,8% mai puţin decât în luna precedentă şi cu 5,6% mai puţin decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Toate tipurile de apartamente vechi, indiferent de numărul camerelor au înregistrat scăderi. De remarcat faptul că rata de scădere a fost foarte apropiată la toate tipurile de apartamente.

Garsonierele s-au ieftinit cel mai mult, cu 3,1%, urmate de apartamentele cu două şi trei camere, 3%. Apartamentele cu patru camere au înregistrat o scădere de preţ de 1,3%.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Preţurile apartamentelor au continuat să scadă în august şi nu dau semne să se oprească

Prezentăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna august 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din...

citește mai departe
Vilele de lângă Bucureşti, intrate „la apă”

În apropiere de lacul şi pădurea Mogoşoaia, o locuinţă cu şapte camere „la gri”, poate fi cumpărată cu aproape 100.000 de euro. În perioada de boom imobiliar, Mogoşoaia era...

citește mai departe
Mai cresc chiriile în toamnă?

Până în 2008, majorarea chiriilor în marile oraşe odată cu începerea anului universitar devenise o obişnuinţă pentru proprietari. În 2009 însă, primul an propriu-zis de criză, trendul general a...

citește mai departe
Cât de mult au scăzut, de fapt, preţurile apartamentelor?

Prezentăm o analiză referitoare la scăderea în lei a preţurilor cerute pentru apartamente în perioada 15 martie 2008 – 1 august 2010. Deşi scăderile în euro sunt spectaculoase, punctual...

citește mai departe