Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în

Care este locuința potrivită pentru tine? 4 aspecte la care trebuie să te gândești înainte de a începe “vânătoarea” pentru cea mai avantajoasă chirie

Acum că ai decis că închirierea unei locuințe este, în momentul de față, cea mai bună variantă pentru tine, trebuie să te gândești bine ce caracteristici trebuie să aibă aceasta pentru a se plia cât mai bine pe nevoile tale.

Pentru a-ți da seama ce fel de locuință s-ar potrivi perfect cu stilul tău de viață și cu bugetul tău, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte. Iată despre ce este vorba.

1. Cartierul cel mai bun pentru tine.

Poți determina care este cel mai bun cartier în care să te muți luând în considerare localizarea sediului firmei pentru care lucrezi, dar și timpul necesar pentru a ajunge la birou zi de zi și mijloacele de transport în comun pe care le vei avea la dispoziție.

În cazul în care ești student, ar fi util să stai cât mai aproape de universitate sau întro zonă care dispune de mijloace de transport în comun care te vor ajuta să ajungi cât mai rapid de acasă la facultate.

Dacă ai copii, nu uita să iei în considerare unitățile de învățământ disponibile în anumite zone ale orașului (grădinițe/școli/licee), dar și apropierea față de parcuri sau locuri de joacă.

Alți factori care îți pot influența decizia alegerii unui anumit cartier ar fi apropierea față de magazine, hipermarket-uri, mall-uri, restaurante sau alte spații de recreere.

2. Tipul de locuință care se potrivește cu stilul tău de viață.

În acest caz trebuie să te gândești că nu are rost să plătești pentru un spațiu pe care nu îl folosești.

Dacă ești singur, petreci mult timp la birou și mănânci în general în oraș, poți să te orientezi către o garsonieră sau un studio. În cazul în care petreci mai mult timp acasă sau ai destul de des musafiri, mai potrivit ar fi un apartament cu 2 camere.

Un apartament cu 2 sau 3 camere este ideal și dacă te muți alături de familie și îți dorești mai mult spațiu și confort sau dacă vei avea câțiva colegi de apartament.

O familie numeroasă ar putea să se orienteze mai degrabă spre opțiunea unei case. Astfel toți membrii acesteia vor avea la dispoziție spațiul de care au nevoie și vor beneficia de mai multă intimitate. Nu te vei mai gândi că îți vei deranja vecinii cu zgomotul copiilor, iar aceștia vor avea la dispoziție un spațiu unde se pot juca oricând în siguranță – grădina.

Gândește-te, totodată, dacă preferi un apartament modern sau unul vechi, dar cu o chirie mai accesibilă.

3. Facilitățile și dotările de care ai nevoie.

Ești dispus să cheltuiești o sumă de bani pentru a cumpăra obiecte de mobilier și aparatură electronică sau electrocasnică? Dacă nu vrei să faci o astfel de investiție ar trebui să optezi pentru un apartament mobilat și utilat complet.

Ai deja unele piese de mobilier? Atunci poți să alegi un apartament mobilat parțial.

Nu uita să iei în considerare și alte aspecte: vrei să ai la dispoziție un anumit tip de mobilier sau vrei o cabină de duș în locul căzii din baie?

Ai un spațiu unde poți usca rufele sau preferi să ai la dispoziție un uscător?

Ai foarte multe obiecte personale? Poate ar trebuie să cauți o locuință cu boxă la subsol.

4. Poziționarea locuinței.

Aici trebuie să iei în considerare zgomotul produs, de exemplu, de traficul rutier din zonă. Dacă dormitorul este pe partea blocului aflată la un bulevard foarte circulat este posibil să îți fie dificil să adormi noaptea.

Acum că știi exact ce cauți poți începe, pe cont propriu sau alături de un agent imobiliar, “vânătoarea” pentru cea mai bună chirie.

Pune direct o întrebare

Experții noștrii imobiliari vor căuta soluții și îți vor oferi sfaturi

Citește cele mai noi știri din piață
Interesul pentru Noua Casă ia avânt: ING Bank România a primit de 2 ori mai multe cereri decât anul trecut. Ce pași trebuie să urmeze solicitanții

Aprobarea financiară se obține independent de imobilul ales, căutarea acestuia putând avea loc ulterior, în termen de 90 de zile. Din martie 2021, cei interesați de achiziția unei locuințe...

citește mai departe
Cât de sigur este să lucrezi ca femeie în imobiliare? Situații de vulnerabilitate și metode de prevenție

Femeile care activează în domeniul imobiliar din România se confruntă uneori în activitatea profesională cu diverse situații dificile, în special în interacțiunile avute cu clienții, dar și în dinamica...

citește mai departe
Interesul pentru Noua Casă ia avânt: ING Bank România a primit de 2 ori mai multe cereri decât anul trecut. Ce pași trebuie să urmeze solicitanții

Aprobarea financiară se obține independent de imobilul ales, căutarea acestuia putând avea loc ulterior, în termen de 90 de zile. Din martie 2021, cei interesați de achiziția unei locuințe...

citește mai departe
Restart Energy: facturi mai mici la utilități și furnizor de încredere pentru zeci de mii de consumatori din toată țara (P)

Schimbarea furnizorului de energie și gaze naturale este gratuită și este dreptul consumatorilor, prevăzut prin lege. Deși au trecut deja câteva luni de la liberalizarea pieței de energie și...

citește mai departe
Povestea fostei fabrici de bere Grivița continuă: proiectul multifuncțional va cuprinde apartamente noi, dar și primele lofturi din România. Pariul pe potențialul industriei HoReCa merge mai departe!

Datând din așa-numita Belle Époque, unitatea de producție a supraviețuit celor două războaie mondiale, dar și perioadei comuniste, continuând să funcționeze până în anul 2005. Fosta Fabrică, proiectul de...

citește mai departe
ADIRU: Schimbare de paradigmă pe piața imobiliară din România (P)

Reprezentanții asociației se așteaptă la suspendarea lucrărilor, noi directive energetice aplicabile, măsuri legislative negative, creșteri majore de prețuri pentru locuințele noi. Dacă anul 2020 a fost unul destul de...

citește mai departe
Regulamentul Concursului “Giveaway Philips Senseo Viva Cafe”

În perioada 12.04.2021 – 18.04.2021, ora 23:59 are loc concursul “Giveaway Philips Senseo Viva Cafe” pe contul de Instagram al Imobiliare.ro Art.1 Organizatorul și regulamentul oficial al concursului Concursul...

citește mai departe