Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 dec. 2008

Care este valoarea terenului tău?

scris de Claudia Ciuta in categoria Proprietari

Fără îndoială, vânzarea unui teren presupune o serie de acţiuni care pot cauza preocupări şi griji pentru orice proprietar.

Pentru a te sprijini în procesul de vânzare,  îţi punem la dispoziţie informaţii utile, de la persoane care au reuşit în tranzacţiile cu terenuri.

Pentru a determina care este valoarea terenului tău, poţi lua în considerare următoarele:

– Căută pe imobiliare.ro care sunt preţurile terenurilor care prezintă caracteristici asemănătoare terenului pe care îl deţi. În acest fel, îţi poţi i face o părere corectă legată de nivelul preţurilor de ofertare în acest moment.

– Se poate construi un imobil sau nu pe terenul pe care doreşti să îl vinzi? Dacă nu ai dreptul să construiţi, atunci caută-i pe cei care vor să folosească terenul în scopuri agricole. Mereu se ia în calcul dacă terenul se află în apropierea unui drum important sau dacă există demersuri pentru a se construi unul în viitorul apropiat.

– Care este distanţa la care se află faţă de o localitate urbană importantă? Zona are potenţial de dezvoltare?

– Se găseşte în zonă rezidenţială sau în vârf de munte, fără apă curentă şi electricitate? În cel de-al doilea caz, poţi miza pe faptul că oamenii sunt pasionaţi de frumos şi de natură. Dacă terenul tău se găseşte în apropierea unei păduri sau a unui râu, nu scoaţi la vânzare doar o parcelă de pământ, ci argumentaţi un colţ de rai destinat relaxarii. Argumentează sentimental, punând accentul pe un cadru care poate aduce relaxare şi linişte.

– În zonă sunt deşeuri sau nu a fost invadată de sticlele de plastic? Care este nivelul poluării? Există mari producători în zonă?

Părerile cititorilor
16 păreri
 • Florin

  Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o valoare pentru un teren de 17 ari(intravilan), situat in loacalitatea Campia din jud. Salaj. Multumesc!

 • imobiliare ploiesti

  Cel mai bine este sa vorbesti cu un evaluator imobiliar.

 • micutaru cristian

  Care este pretul pe metru patrat in Piata Maria(timisoara)Un pret aprox.(cifre daca se poate nu trimitere spere un agent imobiliar)ms

 • Claudia Ciuta, imobiliare.ro

  @Vlaicu Adriana
  Cel mai bine este sa vorbiti cu un evaluator imobiliar.

 • Vlaicu Adriana

  vreau sa vind un teren la 12 Km de Brasov,care ar putea fi pretul daca terenul are un put de apa si curent electric, dar este in extravilana (fineata) dar la ~50m de o gospodarie in intravilan.

 • ileana banescu

  CARE MAI ESTE PRETUL PENTRU 1MP IN LOCALITATEA BUSTENI LANGA PARTIA KALINDERU?

 • arin christu

  Buna ziua!
  as putea sa ofer spre inchiriere teren liber intravilan pt activitati lucrative cu 1 euro/mp/lunar timp de 6 ani, dupa care suprafata inchiriata sa cada in proprietatea privata a chiriasului? Este vorba despre un teren situat in cartier Chitila-Triaj, sector1, Bucuresti. Credeti ca este fezabila idea? Binenteles, fara comisioane, garantii, adeverinte salarizare si chestiuni de genul acesta pt chirias (viitor proprietar)

 • Mioara Tudor

  As dori un pret estimativ pentru un teren cuprins in zona industriala a comunei Sanandrei, jud. Timis, teren invecinat cu PUZ industrial al firmei Aton Transilvania srl, f. aproape de utilitati si de localitate, respectiv sosea.
  Multumesc!

 • Neagu Mihaela

  Pot avea mai multe informatii despre casa cu livada din Jud. Mures ?

 • Claudia Ciuta, imobiliare.ro

  @bercea corneliu

  As putea sa incerc sa va dau un pret estimativ pentru metrul patrat, insa cel mai bine este sa efectuati dumneavoastra cautarea. Momentan, nu exista in baza noastra de date suficiente terenuri pentru a calcula in functie de acestea. Luati in considerare potentialul de dezvoltare al zonei, cat de mare este terenul dumneavoastra si pentru ce ar putea fi folosit.

 • bercea corneliu

  V-as ruga sa-mi comunicati care este pretul aproximativ cu care a-si putea vinde un teren agricol in com.Calugareni-jud. Giurgiu si o casa cu gradina,plus livada,cu toate utilitatile(apa curenta,gaz,curent,inclusiv trifazic,centrala termica) in com.Voivodeni,jud.Mures.

 • frone mariana

  300 m2 in colentina pod deschidere strada mijoc tarnsport taote utilitatile pe saituri similare sunt preturi din 2008 ninic actaulizat care poate fii pretul acum ptr m2
  va multumesc

 • OCTAVIAN

  stiti foarte bine ca pretul corect este cel cu care se vinde …..nu cel ce este anuntat pe site…..este diferenta intre pretul vanzarii si pretul de ILUZII…..stiti voi vechea zicala…daca vecinul a luat atat si al meu este mai bun….. bine ar fi sa fie anuntati corect acesti vanzatori….nu sa le arati o baza de date unde poate sa aiba vise frumoase…

 • Dani Cozma

  Planurile de dezvoltare rutiera sunt secrete, pentru a bloca specula…sau pentru a o tine sub control 😉

 • Claudia Ciuta, imobiliare.ro

  @Alen Todorov
  De o astfel de bază de date dispun majoritatea oraşelor din România. Mai multe informaţii puteţi cere la Primărie.

 • Alen Todorov

  Există o bază de date sau un plan cu următoarele drumuri din zona Timișoarei ?

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe