Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Mai 2011

Care sunt cele mai scumpe proprietăţi rezidenţiale din Bucureşti? Vezi foto

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2015

După trei ani de recesiune, interesul cumpărătorilor de vile de lux revine timid. Cele mai impresionante oferte de pe piaţă au preţuri pe măsură.

În ultimii ani, segmentul rezidenţial de lux a fost lovit din greu de criză. Cei care dispuneau de resurse financiare nu s-au mai înghesuit să arunce milioane de euro pe case ca-n filme, ci au preferat să aştepte, din umbră, ca preţurile acestora să scadă. Anul acesta se resimte însă o revenire a interesului pentru vile high-class. „Cei interesaţi sunt mult mai activi în această perioadă. Chiar dacă nu finalizează tranzacţiile, cer detalii, vizitează, au revenit în piaţă fie şi doar pentru a se documenta, comparativ cu perioada 2009-2010, când nu mai erau prezenţi”, subliniază Victor Zaharia, managing partner Coldwell Banker Opera.

O casă-lingou de aur
Georgiana Sandu, director de vânzări în cadrul agenţiei Neocasa, spune că pe această piaţă nu există foarte multe oferte. Asta pentru că, cel mai adesea, proprietarii unor astfel de imobile – istorice sau nu – sunt conştienţi de valoarea lor şi nu vând decât dacă sunt nevoiţi, având în vedere un alt business. „Acest tip de proprietate este asemenea unui lingou de aur, investiţia nu îşi pierde din valoare”, subliniază reprezentanta Neocasa.

Spre deosebire de segmentul mediu, în care tranzacţiile sunt încheiate mult mai repede, căutarea şi achiziţia unei proprietăţi de lux poate dura şi 1-2 ani. “Durata unei tranzacţii pe segmentul rezidenţial de lux depinde foarte mult de flexibilitatea proprietarilor, de măsura în care aceştia au nevoie de lichidităţi şi sunt dispuşi la compromisuri pentru a le obţine şi de mai mulţi factori emoţionali de partea cumpărătorului, care ajută de multe ori la depăşirea barierelor sau a decalajelor de ordin financiar”, explică Mihaela Pană, şefa departamentului rezidenţial al DTZ Echinox.


În ciuda ieftinirilor deloc neglijabile înregistrate în ultimii ani, preţurile celor mai impresionante proprietăţi rezidenţiale din Capitală sunt pe măsură. Potrivit datelor centralizate de www.imobiliare.ro, mai jos se află un clasament al celor mai scumpe vile bucureştene.
8,5 milioane de euro este preţul cerut pentru o vilă cu 20 de camere (foto 1), formată din două corpuri de clădire. Aceasta este situată în centrul Capitalei şi este promovată de compania Perfect Casa. Imobilul are o suprafaţă utilă de 1.554 de metri pătraţi şi un teren de 592,4 metri pătraţi. Vila de patrimoniu are o arhitectură specifică perioadei interbelice, având camere spaţioase, foarte înalte. Proprietatea poate fi folosită atât ca reşedinţă de lux, cât şi ca sediu de ambasadă, de firmă, clinică medicală etc.

8 milioane de euro costă o vilă aflată în portofoliul DTZ Echinox (foto 2). Imobilul de patrimoniu este amplasat în zona Ana Ipătescu, în apropiere de Piaţa Romană, şi dispune de elemente de arhitectură ce au fost restaurate complet. Vila are o suprafaţă construită de 2.200 de metri pătraţi şi un teren adiacent de 2.600 de metri pătraţi. Printre dotările specifice unei proprietăţi de lux se numără şi un lift.

6.999.000 de euro este preţul unei proprietăţi promovate de Galaxy Imob, situată în zona Piaţa Romană-Lascăr Catargiu. Imobilul cu 16 camere a fost construit în prima jumătate a secolului XX, în anul 1936, arhitectura fiind realizată în stilul neobaroc. Vila are o suprafaţă construită de 1.350 de metri pătraţi şi un teren de 750 de metri pătraţi. Proprietatea este scoasă totodată şi la închiriere, pentru suma de 20.000 de euro.

6,5 milioane de euro cere proprietarul unei vile cu 20 de camere situată în zona Dacia şi aflată în portofoliul agenţiei Coldwell Banker. Imobilul a fost construit în anul 1938, dispune de o suprafaţă construită de 1.310 metri pătraţi şi are un teren adiacent de 843 de metri pătraţi. Potrivit companiei promotoare a proprietăţii, aceasta se află pe piaţă din luna mai a anului 2009. În acest interval, preţul vilei a fost majorat de la cinci milioane de euro.
6-6,5 milioane de euro este preţul unei vile nou-construite (foto 3), de data aceasta, promovată de companiile DTZ Echinox şi Regatta. Aceasta este situată în Corbeanca, zona Paradisul Verde, şi are o suprafaţă construită de aproximativ 2.300 de metri pătraţi şi un teren de peste 4.500 de metri pătraţi. Proprietatea a fost construită pornind de la conceptul „green house” şi dispune de facilităţi precum piscină, sală de fitness, bar, billiard, spaţiu de bowling şi sală de concerte şi cinema.
5,5 milioane de euro costă o altă vilă din portofoliul DTZ, de data aceasta un imobil cu un design cu influenţe mediteraneene. Acesta are o suprafaţă construită de aproximativ 1.000 de metri pătraţi şi un teren adiacent de 900 de metri pătraţi.

Tot 5,5 milioane de euro este preţul cerut pentru o vilă din zona Dorobanţi (foto 4), aflată în portofoliul agenţiei Luxury International. Aceasta a fost construită în 1938 şi a aparţinut familiei Ghica. Imobilul are 36 de camere, o suprafaţă construită de 1.800 de metri pătraţi şi dispune de un teren de 727 de metri pătraţi. Potrivit reprezentanţiilor companiei, proprietatea a primit anul acesta trei oferte din partea unor potenţiali cumpărători, dintre care una s-a situat la 4,5 milioane de euro.

La un preţ de 4 milioane de euro este scoasă la vânzare în zona Dorobanţi-Capitale o vilă din portofoliul agenţiei Neocasa. Aceasta are o suprafaţă construită de 700 metri pătraţi şi un teren de 800 de metri pătraţi. Imobilul a fost construit în anii 1950, păstrează elementele arhitecturale originale, dar mai necesită renovări.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe