Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 nov. 2020

Cartierul Drumul Taberei, mai atractiv pentru dezvoltatori odată cu inaugurarea metroului. Ce proiecte noi există deja în zonă?

scris de corina.varlan in categoria Ştiri imobiliare

Interesul dezvoltatorilor pentru cartierul Drumul Taberei din București ar putea să înregistreze o creștere considerabilă odată cu inaugurarea noului tronson de metrou Râul Doamnei-Eroilor, care oferă o conexiune rapidă către centrul orașului. Un pol de atracție ar putea fi localizat în zona cartierului ANL.

„Am observat ducându-mă în Drumul Taberei o din ce în ce mai mare prezență a dezvoltatorilor pe piață. Am văzut ansambluri nou construite, am văzut proiecte noi care urmează să se construiască, așa cum era zona de la capătul Bulevardului Iuliu Maniu, spre autostradă, unde s-a construit acel cartier Militari Residence, alături de toate celelalte dezvoltări de lângă el. Cu siguranță și în Drumul Taberei dezvoltările imobiliare vor crește în perioada imediat următoare”, a declarat Alex Printz, co-fondatorul rețelei Mr. Exclusivitate, în cadrul emisiunii imoExpert.

Stocul de locuințe din Drumul Taberei este, în marea sa majoritate, vechi. Cu toate acestea, cartierul a atras mai mulți dezvoltatori, chiar și înainte de inaugurarea tronsonului de metrou Râul Doamnei-Eroilor, care s-a făcut cu cinci ani întârziere. Noile proiecte construite aici sunt concentrate, în mare parte, în apropierea parcului Moghioroș (redenumit Parcul Drumul Taberei) sau în imediata vecinătate a cartierului ANL Constantin Brâncuși.

Foto: cartierul ANL Constantin Brâncuși, Google Maps

De altfel, zona cartierului ANL, care cuprinde circa 1.700 de apartamente, dispune deja de conexiuni la rețeaua de transport în comun, locuitorii având la dispoziție autobuzele 168 și 221, care ajung în Piața Romană sau în Ghencea. În plus, în imediata apropiere a zonei s-au deschis și două stații de metrou – Valea Ialomiței și Constantin Brâncuși.

Deja în jurul cartierului ANL există mai multe proiecte finalizate sau aflate în diferite stadii de construcție. Printre acestea se numără Quarto Residence, Drumul Taberei Residence 2, Atlas Residence Drumul Taberei, Coral Residence sau Triplea Residence.

Foto: stația de metrou Valea Ialomiței de pe Magistala 5

Un alt pol de interes ar putea fi situat în zona intersecției Răzoare sau în imediata sa apropiere, pe Strada Progresului, deci la doi pași de noua stație de metrou Academia Militară. Aici există deja ansamblurile Cortina Academy și One Cotroceni Park. Acesta din urmă ar urma să fie conectat la stația de metrou și să aducă pe piață 800 de apartamente, dar și spații office și de retail.

Foto: zona Răzoare situată în proximitatea stației de metrou Academia Militară

În trimestrul III, circa 640 de apartamente noi erau disponibile la vânzare în proiectele rezidențiale din Drumul Taberei, potrivit datelor centralizate de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro.

Pentru apartamentele scoase la vânzare aici, prețul mediu solicitat de proprietari și de dezvoltatori era în septembrie de circa 1.143 de euro/mp util. Cererea în zonă a înregistrat o ușoară creștere față de anul trecut. Tot în septembrie, aproape 5.400 de cumpărători și-au arătat interesul pentru apartamentele din Drumul Taberei, 47% dintre ei fiind interesați direct de locuințele situate în vecinătatea unei stații de metrou, conform datelor prezentate în cadrul emisiunii imoExpert.

URMĂREȘTE INTEGRAL EMISIUNEA IMOEXPERT

În total, aproximativ 150.000 de oameni au acum la cel mult 10 minute de mers pe jos de casă una dintre cele 10 noi stații de metrou de pe tronsonul Râul Doamnei-Eroilor, potrivit estimărilor făcute de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Iași: investiții de circa un miliard de euro în proiecte imobiliare, în plan pentru 2020. „Criza medicală a înfrânat entuziasmul, dar oportunitățile încă există”

Pe lista dezvoltatorilor din oraș se numără și două ansambluri multifuncționale de amploare, ce includ și proprietăți rezidențiale. Potrivit datelor companiei de consultanță Uil Casa Imobiliare, piața ieșeană se...

citește mai departe
Pe șantiere se lucrează în continuare. Focus pe proiectele imobiliare aflate în derulare

Pentru a-și reconfigura strategia de lucru pentru perioada următoare, dezvoltatorii urmăresc atent evoluția pieței. Marii dezvoltatori își continuă lucrările la proiectele pe care le au deja în derulare, în...

citește mai departe
Jucători din imobiliare se implică în lupta împotriva COVID-19

Criza declanșată de pandemia de coronavirus a determinat mai multe companii active pe piața autohtonă să se implice în această luptă. Jucătorii din imobiliare nu fac, nici ei, excepție....

citește mai departe
Vrei o locuinţă nouă, dar eşti constrâns de un buget de doar 60.000 de euro? Ce opţiuni ai

Deşi cele mai multe dintre apartamentele noi de pe piaţă nu se încadrează în pragul propus de Prima Casă, acest segment oferă şi câteva variante. La modul teoretic, majoritatea...

citește mai departe
Prima Casă se apropie de fundul sacului. Cum arată piaţa locuinţelor noi

Deşi a impulsionat în primul rând piaţa apartamentelor vechi, vânzătorii şi dezvoltatorii de locuinţe noi recunosc acum importanţa programului guvernamental. După trei luni de luni de la relansarea programului...

citește mai departe