Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 Mai 2022

Casa pasivă – costuri, curiozități și principii. Interviu video cu arhitectul Dan Stoian

scris de Corina Sfia in categoria Ştirea zilei, Cumpărători, Lifestyle, Sfaturi, Proprietari
Ultima actualizare: 04 Mai 2022

Locuințele construite după un model green de living cu tehnologii noi, pompe geotermice, sisteme de ventilație cu recuperare a căldurii, soluții inteligente care odată implementate în construcția unei case duc la costuri mai mici de întreținere, intră acum în atenția dezvoltatorilor.

Tendințele se schimbă pe măsură ce facturile la utilități cresc de la o lună la alta. Iar astăzi, fiecare kWh/m2 economisit reprezintă o valoare considerabilă, în condițiile în care media consumului de energie variază între 150 şi 400kWh/m2/an.

Ingineria caselor prietenoase cu mediul avansează, iar atenția oamenilor se îndreaptă tot mai mult spre casele pasive. Urmăriți aici, într-un material video, cum arată o casă pasivă construită de către Dan Stoian unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți, specializați pe arhitectura pasivă.

Interviul face parte din cadrul reportajului Locuințele “green” – casele cu facturi reduse la întreținere. Reportajul integral poate fi vizionat aici.

Corina Sfia, jurnalist de profesie, are o experiență de peste 16 ani în audio-vizual, comunicare și content marketing. S-a alăturat echipei Imobiliare.ro în anul 2021, iar în prezent este Video Content Manager și MC for events.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Alexandru Ioan

    Un articol foarte interesant si relevant despre casele pasive care, după părerea mea, reprezintă cu adevărat viitorul în domeniul construcțiilor, combinând inovația cu responsabilitatea față de mediu. Este impresionantă eficiența cu care acestea utilizează resursele naturale pentru a asigura un trai confortabil, fără a compromite standardele de viață pe care le cunoaștem. În contextul actualelor discuții despre sustenabilitate, nu putem să ignorăm importanța tehnologiilor regenerabile, precum sistemele fotovoltaice în cadrul acestui concept. Acestea aduc o contribuție semnificativă, asigurând necesarul de energie pentru casele pasive într-un mod prietenos cu mediul.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *