Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 sept. 2016

Case pe structură din lemn produse în Germania într-un ansamblu rezidențial de lângă București!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Două locuințe-showroom au fost finalizate și pot fi vizitate de către potențialii clienți.

Compania germană HUF HAUS, pionieri ai arhitecturii de tip stâlp-grindă în Europa, a deschis primele două case de prezentare din România (foto), în cadrul ansamblului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei. Componentele ambelor construcții au fost produse exclusiv în fabrica companiei din Hartenfels, Germania, etapa de construcție fiind coordonată integral de o echipă de specialiști cu experiență ai acesteia.

HUF HAUS model modum

Casele pe structură din lemn de la HUF HAUS se remarcă prin designul elegant, bazat pe simbioza dintre lemn și sticlă, dar și prin gradul ridicat de eficiență energetică. „Ambele case pe care le-am construit în România sunt reprezentative pentru ceea ce înseamnă HUF HAUS și pentru sentimentul oferit: a trăi în armonie cu natura. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără un partener puternic și fără conceptul propus de Dumbrava Vlăsiei, care este în linie cu viziunea HUF HAUS și ne ajută să intensificăm experiența generată de casele noastre”, subliniază Georg Huf, managing director al HUF HAUS.

Un nou cartier-satelit?
Dezvoltat de compania Loreco Investments, ansamblul Dumbrava Vlăsiei va fi situat lângă Balotești, pe un teren de 90 de hectare. Prima fază de construcție – dintr-un total de cinci planificate – va acoperi 20 de hectare și va cuprinde peste 50 de parcele de casă, cu o suprafață cuprinsă între 500 și 1.000 de metri pătrați. Complexul va dispune de propria infrastructură, ce va include, printre altele, 24.000 de metri de drumuri și 4.000 de metri de fibră optică. Printre facilitățile puse la dispoziția locatarilor se va număra și un parc de 2,5 hectare, cu amfiteatru și locuri de joacă amenajate.

„Prin Dumbrava Vlăsiei am dorit să construim un proiect rezidențial unic, având avantajul unei locații minunate, în mijlocul naturii și totuși aproape de București. De aceea, HUF HAUS a fost o alegere firească atunci când am decis să fie primul partener în scrierea acestei povești pe care am început-o împreună. Pe lângă opțiunile arhitecturale remarcabile, Dumbrava Vlăsiei oferă, de asemenea, o infrastructură excelentă și zone de agrement, fiind o oază în apropierea orașului, o evadare din zgomotul urban chiar în inima pădurii. Proiectul este potrivit pentru tineri adulți, familii cu copii și pentru toți cei care doresc să se reconecteze cu natura.”

Rey Muraru, director Loreco Investments

Proiecte personalizate
Cele două case deschise de HUF HAUS în România reprezintă două modele diferite din portofoliul companiei, însă proiectele pot fi adaptate la cerințele și preferințele fiecărui client.

Modelul ART 5, finisat într-o nuanță luminoasă de alb, oferă un spațiu de locuit de aproximativ 295 de metri pătrați, disponibil pe două nivele – parter și un etaj. Cu o suprafață suplimentară de 145 de metri pătrați, subsolul include camera tehnică, un spațiu de depozitare și o cramă, în timp ce la parter se găsesc livingul și zona de dining, bucătăria și o cameră de studiu, acestea din urmă fiind mobilate cu piese concepute și produse de către StilART, companie-soră a HUF HAUS. La etaj sunt două dormitoare, două dressinguri, un living și o saună.

Modelul modum: 8:10, finisat la exterior într-o nuanță închisă de gri, ocupă peste 175 de metri pătrați la parter și etaj, cu mobilier realizat de către StilART și B&B Italia. Livingul, zona de dining, bucătăria și camera de studiu se află la parter, în timp ce la etaj se găsește un dormitor matrimonial generos (cu dressing propriu) și un alt dormitor, ce poate fi amenajat pentru copii sau pentru oaspeți. De asemenea, ambele case dispun de garaj, construit în același stil.

Tehnologii de ultimă oră
Casele produse de HUF HAUS au încorporate cele mai recente tehnologii, ce le transformă în locuințe inteligente. Tehnologia KNX, spre exemplu, oferă utilizatorului posibilitatea de a-și ajusta obloanele și consumul de lumină, căldură și aer proaspăt, crescând astfel și mai mult eficiența energetică a casei.

O altă inovație este constituită de sistemele de încălzire din fiecare locuință. Casa ART 5 are o pompă geotermală, care utilizează energia stocată în pământ pentru a genera căldură. Clădirea modum: dispune de o pompă de încălzire cu aer/apă, ce folosește căldura din aer, intensificând-o prin comprimare.

Nu în ultimul rând, sistemul de încălzire prin pardoseală ajută la menținerea unei temperaturi constante în fiecare cameră, asigurând un confort sporit, iar fiecare zonă poate fi controlată de termostate separate.

Acoperișul complet izolat termic este construit cu grinzi din lemn laminat de înaltă calitate; streașina protejează casele de soare și de condițiile meteorologice, în timp ce ferestrele înalte, de la podea la tavan, realizează conexiunea dintre spațiul interior și cel exterior.

Părerile cititorilor
18 păreri
 • Ana

  Tehnologie germana adusa in tara= costul din Germania + cost de transport.
  In Germania costurile sunt de sute de mii pentru o asemenea casa. Porniti listele de „asteptare” pentru o semenea casa in tara.

 • radu

  Doresc mai multe informatii: pret pentru toate modelele, imagini, termen executie, modalitati plata, detalii materiale de constructie, dotari, locatie, cai de acces artere principale.

 • Valentin

  Rog pret pentru ambele modele(sau altele modele,imagini mai multe din interior- subsol, parter, etaj,termen executie, modalitati plata, detalii materiale de constructie, dotari etc. Amanunte despre locatie, imprjmuiri, vecinatati, cai de acces artere principale.

 • MARIA

  Va rugam dati si un pret la case ceva mai mici DACA CONSTRUITI.

 • Gabi

  Arata frumos dar trebuie date mai multe informatii, planuri, cost/mp, materiale folosite atat la structura cat si la izolatii termice, pret la cheie cu toate instalatiile utilitare.

 • Aneta

  Ma intereseaza toate tipurile de case pe care le construieste firma,pretul lor precum si termenul de executie.
  Multumesc !

 • Vasile Miclea

  Mă interesează preţul pe mp şi o schiţă a caselor.

 • Cristidis

  Arata bine , interesant este pretul pe mp si daca s-ar putea realiza un videoclip de prezentare . Ca sa facem o vizualizare minima online .

 • viorel ifrim

  Locatie,pret,dotari.

 • Dragomir

  Foarte frumos. M-ar interesa cat costa o casuta mica, cea mai mica pe care o pot face, de aproximativ 50 mp.
  Detin terenul si…. m-ar interesa o casuta mica pentru batraneti linistite.
  Multumesc!

 • giorgina aserraf

  As dori detalii termen de finalizare, pret, modaliati de plata, cate camere.

 • Enachescu Flavius

  Interesant, unde este construit?

 • PAUNESCU D.

  CE SUPRAFATA CONSTRUITA, P+1, SAU LA SOL SI CARE ESTE COSTUL PE METRU PATRAT CONSTRUIT?

 • Gogu

  Banuiesc ca sunt bine lucrate, desi cei care locuiesc in zona de munte la noi stiu sa construiasca case foarte frumoase de lemn. Important e pretul care, banuiesc, nu este la fel de mare ca cel din Germania, avand in vedere nivelul salariilor! Sau din contra…

 • VALERIU PETRE

  Doresc sa vad proiectul pentru 3 camere, grosimea peretilor exteriori, interiori si pretul constructiei la cheie.
  Cu multumiri, VALERIU.

 • Simona

  Dacă doresc o casa in alta zona a tarii de alte dimensiuni(mai mică) exista o oferta?
  Avem terenul necesar construcției. Multumesc!

 • Marian

  Da, este frumos cum suna. As vrea mai multe detalii, cat dureaza pana la finalizare? In ce zona este?

 • octav

  Si cat costa o asemenea constructie? Fotografii, detalii de constructie si materiale utilizate se pot primi prin email?Multumesc!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Ansamblul Parcului20, din nordul Bucureștiului: 485 de apartamente noi, cu sisteme smart home integrate. Eficiența energetică e o realitate! (P)

Prima fază a proiectului este deja finalizată – și locuită de proprietari –, iar cea de-a doua se află în proces de construcție; cele două sunt contractate în proporție...

citește mai departe
Estoria City, o investiție 100% românească în estul Capitalei: 1.200 de apartamente, plus birouri și spații comerciale

Proiectele mixte, care includ facilități complementare componentei rezidențiale, inclusiv spații verzi și de relaxare, devin tot mai populare pe piața imobiliară românească. Compania imobiliară Imoteca a anunțat că ansamblul...

citește mai departe
Hotelurile și pensiunile montane – noile oportunități turistice scoase la lumină de pandemie. Scurt ghid pentru investițiile avantajoase (OPEN HOUSE în curând)

Un business la înălțime sub panorama infinită a naturii, sănătatea pe care aerul montan o promite, apusul, răsăritul, … . Desigur, pentru mulți investitori ar putea fi unele dintre...

citește mai departe