Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 iun. 2011

Cât cere proprietarul celui mai scump apartament din ţară: aproape 8.000 de euro pe metru pătrat

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Cele mai multe oferte rezidenţiale de lux se află în Bucureşti, dar astfel de locuinţe pot fi găsite şi în celelalte mari oraşe ale ţării.

După trei ani de ieftiniri masive la toate tipurile de proprietăţi, în piaţa imobiliară se găsesc încă locuinţe de lux ale căror preţuri se menţin la un nivel ridicat. Potrivit unui top realizat de www.imobiliare.ro pe baza ofertelor de apartamente listate pe portal, cea mai scumpă astfel de unitate locativă scoasă la vânzare la nivel naţional are un preţ de aproape 8.000 de euro pe metru pătrat. Este vorba de o locuinţă cu o suprafaţă de 240 metri pătraţi utili, pentru care proprietarul cere 1.900.000 de euro. Apartamentul este situat la etajul şase (ultimul) într-un imobil finalizat în 2008 în zona Herăstrău şi este format din patru camere şi o terasă, fiecare cameră având baie proprie. Locuinţa este dotată cu saună şi sală de fitness, iar în preţul cerut sunt incluse şi două locuri de parcare la subsolul imobilului.

Locuinţe nou-construite în zone bine cotate ale Capitalei
Locul al doilea în clasamentul www.imobiliare.ro este ocupat de un alt apartament cu patru camere, situat în cartierul Primăverii, care este scos la vânzare pentru un preţ de 1.500.000 de euro. Locuinţa face parte dintr-un imobil finalizat chiar în acest an, se află la etajul 1 şi are o suprafaţă utilă de 230 metri pătraţi. Pe lângă cele patru camere, aceasta are o bucătărie, trei băi şi două terase. Apartamentul dispune de trei sisteme diferite de încălzire: prin pardoseală, ventiloconvectoare, respectiv instalaţia de climatizare care poate fi setată pe cald sau rece.

Locul al treilea este ocupat tot de un apartament nou, construit în 2006, din zona Kiseleff – Charles de Gaulle. Acesta a fost scos la vânzare în martie anul curent pentru 1.000.000 de euro şi este situat la etajul 1 al unui bloc cu patru etaje. Locuinţa este compusă din patru camere, trei băi, o bucătărie şi trei terase şi dispune de o suprafaţă utilă de 177 metri pătraţi. Blocul are paza asigurată şi dispune de centrală proprie şi sistem de ventilaţie.

Poziţia a patra este deţinută de un apartament cu trei camere din complexul rezidenţial In City, din zona Vitan Mall, pentru care proprietarul cere 950.000 de euro. Locuinţa se află la etajul 15 şi este compusă din trei camere, trei băi, bucătărie şi două balcoane, plus o terasă de 30 metri pătraţi.

Locul al cincilea în topul celor mai scumpe apartamente scoase la vânzare în acest an este ocupat de un penthouse din zona Domenii, ce are un preţ cerut de 900.000 de euro. Acesta are o suprafaţă utilă de 350 metri pătraţi distribuită pe cinci camere, bucătărie, două băi şi o terasă. Accesul la liftul care deserveşte imobilul de cinci etaje se face direct din apartament.

Braşovul, al doilea oraş cu cele mai „piperate” preţuri
Deşi Bucureştiul deţine conducerea în topul celor mai scumpe apartamente scoase la vânzare la nivel naţional, oferte demne de luat în seamă pot fi găsite şi în celelalte mari oraşe ale ţării. Astfel, pe primul loc în clasamentul care exclude Capitala se află Braşovul. Aici, un apartament cu o suprafaţă utilă de 400 metri pătraţi, situat în centrul oraşului, are un preţ cerut de 750.000 de euro. Locuinţa are nouă camere, trei bucătării, trei băi, precum şi o mansardă de încă 400 de metri pătraţi, şi face parte dintr-o clădire istorică cu vedere la Turnul Sfatului şi Biserica Neagră.

În Constanţa, cu 399.000 de euro poate fi achiziţionat un apartament cu şase camere şi o suprafaţă de 300 metri pătraţi, situat la etajul trei într-un imobil cu şase nivele construit în 2008, în zona Faleza Nord. Apartamentul are două livinguri, patru dormitoare, patru băi, o bucătărie, opt dressing-uri şi două terase de câte 14 metri pătraţi.

În Cluj-Napoca, preţul cerut pentru un apartament cu o suprafaţă utilă de 240 metri pătraţi se ridică la 380.000 de euro. Acesta este compus din şase camere, două bucătării, trei băi şi o terasă. Locuinţa face parte dintr-o clădire istorică din centrul oraşului, iar în preţul de vânzare sunt incluse un garaj şi două locuri de parcare.

Ultimul loc în topul celor mai scumpe apartamente din ţară este ocupat de Timişoara. Aici, o locuinţă cu o suprafaţă de 260 metri pătraţi poate fi achiziţionată cu 350.000 de euro. Apartamentul este situat în centrul oraşului, (foarte aproape de piaţa Unirii) şi are cinci camere, două bucătării, două băi şi două balcoane închise.

Cum arată rezidenţialul de lux după trei ani de criză
Oferta locativă de pe www.imobiliare.ro cuprinde în prezent 105 apartamente al căror preţ în euro depăşeşte sau este egal cu pragul de 500.000 de euro. La acestea, se adaugă 820 de case şi vile pentru care proprietarii cer cel puţin jumătate de milion de euro. Preţul pe metru pătrat pentru acest segment de proprietăţi poate atinge chiar şi 8.000 de euro, în condiţiile în care Indicele imobiliare.ro pentru luna mai a înregistrat valoarea de 1.189 pentru apartamentele scoase la vânzare în Bucureşti. 92% dintre apartamente, respectiv 76% dintre casele şi vilele de lux sunt concentrate în Capitală sau localităţile din imediata apropiere.
Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Povestea fostei fabrici de bere Grivița continuă: proiectul multifuncțional va cuprinde apartamente noi, dar și primele lofturi din România. Pariul pe potențialul industriei HoReCa merge mai departe!

Datând din așa-numita Belle Époque, unitatea de producție a supraviețuit celor două războaie mondiale, dar și perioadei comuniste, continuând să funcționeze până în anul 2005. Fosta Fabrică, proiectul de...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor în martie 2021. Dintre marile orașe, cele mai mari creșteri au avut loc în Cluj-Napoca și București

După ușoarele scăderi consemnate în primele două luni ale acestui an, prețurile locuințelor din România au revenit, la începutul primăverii, pe o traiectorie ascendentă. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie...

citește mai departe
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe
Vile în Paradisul Verde, Corbeanca: liniște și aer curat, în mijlocul naturii (P)

Dacă perioada de izolare te-a făcut să te gândești tot mai serios la a te muta la curte, acest cunoscut cartier rezidențial din proximitatea Capitalei îți poate oferi exact...

citește mai departe