Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 Iulie 2013

Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 12 Iulie 2013

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori.

Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții, pune la dispozitie în România un program care îi ajută pe utilizatori să afle cât costă termoizolarea imobilului pe care îl dețin (cu soluții termoizolatoare minerale), ce economii vor putea obține la facturile de utilități în urma investiției și cât durează amortizarea. Pe site-ul www.termoizolareinterioara.ro utilizatorii vor găsi atât Multiestimatorul (programul de calcul), dar și multe informații. Compania a lansat de asemenea un concurs care se află în desfășurare până la data de 15 iulie, al cărui câștigător va beneficia de termoizolarea la interior a locuinței înscrise în competiție.

multiporPotrivit unui studiu realizat de Xella, cele mai multe lucrări de termoizolare din România presupun anveloparea exterioară a pereților cu polistiren. Însă, în cazul în care într-un bloc nu s-a obținut acceptul tuturor proprietarilor, aceste lucrări realizate individual afectează aspectul clădirii, iar soluția este una foarte costisitoare și presupune multe aprobări de la primărie.

Românii au mizat până acum pe termoizolarea la exterior, pentru că piața de termoizolații interioare nu oferea suficiente soluții simple, care să rezolve inclusiv transferul de vapori pentru reglarea naturală a umidității și evitarea apariției condensului, mucegaiului sau ciupercilor.

În acest context, grupul Xella a adus recent în România Multipor – un produs termoizolant incombustibil, 100% mineral, permeabil la vapori și cu suprafață rigidă. Soluțiile minerale sunt cele mai noi produse destinate termoizolării, datorită caracteristicilor tehnice și ecologice ale produselor realizate din materii prime naturale. Astfel, termoizolarea cu Multipor a unui apartament de două camere, amplasat pe colț, costă aproximativ 800 de euro și asigură un transfer termic de 3,5 ori mai mic față de situația inițială.

Vizitați site-ul www.termoizolareinterioara.ro pentru a afla mai multe detalii despre plăcile termoizolatoare Multipor, precum și despre condițiile de participare la concurs. Premiul cel mare constă în furnizarea unui sistem complet Multipor pentru termoizolarea unei locuințe și va fi acordat participantului care va obține cele mai multe voturi. Cei care se înscriu trebuie să trimită o fotografie a locuinței (realizată din interiorul sau din exteriorul clădirii), să menționeze care este motivul principal pentru care își doresc o termoizolare cu plăcile minerale Multipor și să își invite prietenii să îi voteze.

Valoarea maximă a premiului este de 2000 de euro, sumă ce include atât sistemul Multipor, cât și manopera; potrivit calculelor, acest buget este suficient pentru termoizolarea unei locuințe cu o suprafață generoasă.

Multipor a fost dezvoltat în urmă cu mai bine de 10 ani și a fost testat intens în Germania, înainte și după lansarea sa pe piață. Produsele Multipor sunt aduse în România de la fabrici care aparțin grupului german Xella.

Părerile cititorilor
2 păreri
  • vasile gavrilut

    As dori sa va intreb cat este m2 cu tot cu manopera, am 2 camere de 3,5/4. astept un raspuns multumesc

  • creita vasile

    Sunt interesat de sistem , Cat costa mp.cu tot cu manopera?

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe
ROMEPS: Doar 10% din polistirenul folosit la termoizolații respectă normele recomandate! (P)

Pentru a se proteja, consumatorii trebuie să citească eticheta produselor, să afle exact ce cumpără. Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a demarat o campanie de conștientizare...

citește mai departe