Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 Mai 2010

Ce apartamente se vând pe timp de criză

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 05 Mai 2010

Un fond de investiţii finlandez a început să construiască un ansamblu format din peste 400 de unităţi locative

În ultimii doi ani, puţini au fost cei care s-au aventurat să lanseze noi ansambluri rezidenţiale. Dificultatea de a obţine finanţare, coroborată cu teama de a nu vinde în timp util i-a făcut pe mulţi developeri să rămână în expectativă, analizând îndeaproape evoluţia pieţei.

Ca întotdeauna însă, există şi excepţii. Deşi real estate-ul autohton este departe de a fi revenit pe un trend crescător, sunt şi investitori care îşi iau inima în dinţi şi încep să construiască în forţă. Acesta este cazul unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii finlandeze, Ahlstrom Capital. BDY Capital Invest, compania autohtonă deţinută de fond, a anunţat, pentru vinerea aceasta, lansarea unui proiect de 420 de apartamente dispuse în şapte blocuri, în cadrul târgului Project Expo. Cel mai mic preţ din cadrul ansamblului Scandinavia Residence este de 41.000 de euro pentru o garsonieră (TVA de 5% inclus), în vreme ce, la polul opus, un penthouse ajunge la 110.000 de euro. Locuinţele ce vor fi achiziţionate beneficiază de un loc de parcare inclus în preţ.

15 milioane de euro, din fonduri proprii
Situat pe Şoseaua Alexandriei, ansamblul Scandinavia Residence presupune o investiţie de peste 15 milioane de euro, ce va fi asigurată din fondurile proprii ale dezvoltatorului, spune Nicu Stângă, general managerul agenţiei promotoare, Premium Imobiliare. Lucrările la primele două blocuri ale complexului au început în urmă cu o lună, corpurile de clădire urmând a fi finalizate în luna decembrie a acestui an. Termenul pentru livrarea întregului proiect este de maximum trei ani de zile. Dezvoltatorul a investit deja în infrastructură şi în sistemul de canalizare, care este racordat la oraş.

Locuinţe noi în limita stabilită de Prima Casă
Analizând planurile îndrăzneţe de investiţii ale finlandezilor, o întrebare este imposibil de evitat. De ce să începi construcţia a sute de unităţi locative într-o vreme în care mulţi dezvoltatori încă se chinuie să vândă locuinţe pe care le-au finalizat deja? Răspunsul este simplu: pentru că sunt şi apartamente care se vând „ca pâinea caldă” chiar şi în această perioadă. Nu este vorba de orice fel de apartamente însă – ci de acelea adresate unui segment de populaţie mediu spre inferior, adică exact cel ţintit de programul Prima Casă. Nicu Stângă spune că Scandinavia Residence face parte, alături de un alt complex de locuinţe, dintr-o zonă rezidenţială mai amplă, localizată în vestul oraşului. Ansamblul Fortuna Residence a fost lansat în 2008 şi este format din nouă blocuri cu un total de 243 de apartamente, fiecare având loc de parcare propriu. „În Fortuna Residence, trei blocuri sunt deja finalizate, iar al patrulea este la etajul al treilea. Toate cele patru blocuri sunt vândute 100%, încă din faza de proiect, adică pe timp de criză”, subliniază reprezentantul Premium Imobiliare. Succesul acestui complex rezidenţial este simplu de explicat, fiind rezultatul preţurilor reduse practicate de către dezvoltator: un nivel minim de 34.900 de euro pentru o garsonieră şi unul maxim de 140.000 de euro pentru un penthouse. Ritmul rapid al vânzărilor înregistrate de complexul vecin reprezintă principalul motiv pentru care investitorii finlandezi s-au decis să-şi ia inima în dinţi şi să construiască în actualul context de piaţă.

Părerile cititorilor
5 păreri
 • Livia

  In WRP se poate ajunge cu autobuzul 302, care are statie chiar in incinta complexului.

 • Adrian Catana

  Eu nu am masina proprie si nu imi place sa merg cu taxiul. Cu ce mijloc de transport pot ajunge in west residential park?

 • Razvan Badea

  Pe wrp.ro poti vedea situatia locuintelor din complexul West Residential Park. Intr-adevar materialele folosite sunt de cea mai buna calitate. Eu m-am interesat foarte mult despre locuintele din ansambluri rezidentiale si doar ceea ce am vazut aici a reusit sa ma multumeasca pe deplin.

 • Alexandra Rusu

  Eu si prietenul meu tocmai ne-am despartit, salariul si varsta imi permit sa apelez la programul Prima Casa. Am auzit numai cuvinte de lauda despre ansamblul West Residence, mai ales in ceea ce priveste calitatea materialelor folosite. As vrea sa stiu unde pot gasi lista completa a locuintelor care mai sunt disponibile.

 • Livia

  Parintii nostri ne-au facut o supriza foarte placuta mie si iubitei mele si ne-au cumparat un penthouse din Scandinavia Residence. Suntem foarte multumiti de conditiile de aici, am uitat de problema locurilor de parcare si de cainii maidanezi.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe