Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 Aprilie 2013

Ce chirie trebuie să plătești pentru un magazin în centrul marilor oraşe

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 29 Aprilie 2013

spatiicomercialeDeși situate teoretic în aceeași zonă, două proprietăți pot avea prețuri extrem de diferite în funcție de vadul comercial.

Mai mult decât orice alt sector al pieţei imobiliare, segmentul spaţiilor comerciale este deosebit de susceptibil la factorul localizare, ca urmare a dependenţei vânzărilor de traficul pietonal. Astfel, deşi situate teoretic în aceeaşi zonă, două proprietăţi pot avea preţuri extrem de diferite, în funcţie chiar de pe ce parte exactă a străzii sunt amplasate. Spatiicomerciale.ro, proiectul online specializat pe segmentul comercial recent lansat de Imobiliare.ro, prezintă o analiză asupra chiriilor practicate în zonele centrale ale marilor oraşe, potrivit ofertelor listate pe portal.

Marile artere din Bucureşti: de la 50 euro/mp
În zona centrală a Bucureştiului, spaţiile situate pe străzi secundare pot fi închiriate şi cu 20 de euro pe metru pătrat pe lună. Pe marile artere comerciale însă, preţurile pornesc de la circa 50 de euro pe metru pătrat pe lună. Pe bulevardul Magheru, spre exemplu, proprietarul unui magazin de 20 de metri pătraţi situat la parterul blocului Eva cere 58 de euro pe metru pătrat, respectiv 1.160 de euro pe lună. Pe Calea Victoriei, un spaţiu de 560 de metri pătraţi amplasat chiar lângă Teatrul Odeon poate fi închiriat cu 50 de euro pe metru pătrat (un total de 28.000 de euro pe lună). Pe Calea Dorobanţilor, o suprafaţă de 98 de metri pătraţi aflată la parterul unui bloc de apartamente poate fi închiriată cu aproape 55 de euro pe metru pătrat, respectiv circa 5.370 de euro pe lună.

În restul ţării, chirii mai mici de 20 de euro/mp
După Capitală, pe al doilea loc în topul oraşelor cu cele mai mari chirii practicate în zonele centrale se situează Timişoara. Aici, preţurile cerute de proprietari pornesc de la 18-20 de euro pe metru pătrat. Astfel, o suprafaţă de 100 de metri pătraţi situată la parterul unui bloc de apartamente costă 20 de euro pe metru pătrat, respectiv 2.000 de euro pe lună.

În Braşov, un spaţiu comercial de 200 de metri pătraţi situat în zona 15 Noiembrie are un preţ cerut de 17 euro pe metru pătrat, ceea ce echivalează cu un total de 3.400 de euro pe lună. Proprietatea dispune şi de un teren de 200 de metri pătraţi, destinat parcării şi teraselor.

În Cluj-Napoca, în zona Republicii, un magazin de 45 de metri pătraţi poate fi închiriat cu puţin peste 12 euro pe metru pătrat, respectiv aproape 550 de euro pe lună. Proprietatea face parte dintr-o vilă.

În Iaşi, un spaţiu stradal de 223 de metri pătraţi are un preţ cerut de 10 euro pe metru pătrat, adică 2.230 de euro pe lună.

Constanţa se situează pe ultimul loc în rândul oraşelor analizate la capitolul cele mai mari chirii. În oraşul de la malul mării, un spaţiu de 140 de metri pătraţi situat la parterul unui bloc nou (în apropiere de Bulevardul Tomis) poate fi închiriat cu 7,5 euro pe metru pătrat, respectiv 1.050 de euro pe lună. Proprietatea este în curs de finisare, urmând a fi finalizată în luna mai 2013.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe