Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 aug. 2013

Ce să alegi: cadă sau cabină de duș? Cât te costă fiecare, în varianta premium

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştiri imobiliare

Românii se aliniază treptat treptat la tendințele internaționale în materie de design al camerei de baie.

Atunci când ai în plan o reamenajare a băii, trebuie să optezi între a instala o cabină de duș sau o cadă. Deși poate părea neimportantă, această alegere va avea totuși un impact important atât asupra aspectului final al acestei încăperi, cât și asupra funcționalității sale. Mai întâi de toate, trebuie să ții cont de spațiul pe care-l ai la dispoziție. Potrivit reprezentanților Kuma România (companie producătoare de lavoare, blaturi şi mobilier pentru baie şi bucătărie), cabinele de duș se pretează în special locuințelor ce nu dispun de băi de mari dimensiuni, în vreme ce căzile de baie sunt perfecte pentru spațiile generoase, cu o configuraţie ce permite instalarea acestora.

cada Kuma

Alegerea celui mai potrivit produs depinde însă nu doar de spațiu, ci și de… modă. Reprezentanții Kuma notează faptul că românii se aliniază treptat la tendințele internaționale în materie de design, manifestând o preferință crescută pentru plăcile de duș; montate la același nivel cu pardoseala, acestea contribuie la crearea unui ambient modern, în linii continue. „În ultimii ani, procentul românilor care aleg o amenajare modernă a băii a crescut tot mai mult, iar cabinele de duş cu cădiţă sau căzile de baie nu mai sunt o prioritate. Dacă până în 2009 am furnizat preponderent astfel de produse, trendul s-a schimbat şi tot mai mulţi români se îndreaptă spre plăcile de duş personalizate, încorporate în cabine. În ceea ce priveşte băile de dimensiuni medii sau chiar mici, o placă de duş montată la nivel cu pardoseala şi despărţită printr-un simplu perete de sticlă creează un spaţiu minimalist, aerisit şi foarte reconfortant”, subliniază Camelia Olesen, director executiv al Kuma România.

placa dus Kuma

Dacă visezi la o baie în care să te poți relaxa pe deplin după o zi grea de muncă, iar spațiul nu reprezintă o problemă, poți opta și pentru concepte ceva mai sofisticate. „Într-o baie generoasă, clienţii îşi pot crea un adevărat SPA, alegând atât plăcile de duş, cât şi cada de baie”, spune Olesen. De asemenea, precizează ea, și în România apar tot mai mulţi clienţi care aleg concepte exclusiviste, de tip dormitor cu baie în aceeaşi încăpere – atunci când au la dispoziție suficient spațiu pentru o astfel de soluție, desigur.

baie in dormitor Kuma

Nu în ultimul rând, alegerea celei mai potrivite soluții pentru baia ta depinde de buget. Dacă ești genul de client care pune un accent deosebit pe calitate și design, e bine să știi că, în varianta premium, o cadă de baie modernă poate costa între 1.700 şi 2.300 de euro, potrivit Kuma România. Pe de altă parte, plăcile de duş personalizate variază între 300 şi 1.400 de euro, în funcţie de dimensiuni.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.