Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 iun. 2011

Cele mai ieftine garsoniere din Bucureşti. Ce poţi cumpăra cu maximum 20.000 de euro?

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Majoritatea ofertelor de pe acest palier de preţ se referă la locuinţe confort 3 sau 2, dar la vânzare există şi apartamente confort 1.

Cu trei ani în urmă, ideea de a-ţi cumpăra un apartament în Bucureşti cu un buget de maximum 20.000 de euro era de neconceput. Una dintre cele mai ieftine garsoniere costa aproximativ 30.000 de euro. După trei ani de scăderi masive de preţuri însă, locuinţele din Capitală au devenit mult mai accesibile. Aşa se face că, dispunând doar de un buget de 20.000 de euro, poţi spera azi să găseşti chiar un apartament cu o cameră confort unu, amplasat nu doar la marginea Bucureştiului, ci şi în zone mai bine cotate.

8.700 de euro, preţul pentru o locuinţă în Colentina
Potrivit ofertelor listate pe www.imobiliare.ro, cea mai ieftină garsonieră scoasă la vânzare în Capitală costă 8.700 de euro şi este amplasată în zona Doamna-Ghica, din cartierul Colentina. Spre comparaţie, în septembrie anul trecut, cea mai ieftină ofertă de acest tip scoasă la vânzare era o locuinţă ce costa 16.000 de euro şi avea o suprafaţă de 16 metri pătraţi, situată în zona Pieptănari. Imobilul de confort 3 are o suprafaţă utilă de 15 metri pătraţi şi este situat la etajul al doilea dintr-un bloc cu patru nivele. Locuinţa dispune de îmbunătăţiri precum gresie, faianţă, parchet, geamuri termopan, uşă metalică.

Cătălin Neniţă, agent imobiliar în cadrul firmei care se ocupă de promovarea ofertei, Florex Grup, spune că a scos proprietatea pe piaţă de mai puţin de o săptămână şi că deja are mai multe vizionări programate într-o singură zi. Motivul este reprezentat de preţul foarte mic, dat fiind că în aceeaşi zonă locuinţe similare se vând cu 13.000-14.000 de euro. Spre comparaţie, în 2008, înainte de declanşarea crizei, o garsonieră confort 3 situată în acelaşi cartier putea fi achiziţionată cu 28.000-30.000 de euro. Agentul spune că proprietarul a fost de acord cu această valoare redusă de listare pentru că vrea să vândă locuinţa cât mai repede, cu bani gheaţă. Neniţă nu se îndoieşte de faptul că proprietatea va fi achiziţionată rapid. Spune că în piaţă există cumpărători interesaţi de oferte la preţuri cât mai mici, chiar dacă cea mai mare cerere există pe segmentul Prima Casă.

Apartament cu o cameră, confort 1, Militari
O locuinţă similară (tot confort 3), dar situată în zona 1 Decembrie 1918, poate fi achiziţionată cu 15.000 de euro. Aceasta are o suprafaţă utilă de 15 metri pătraţi, este situată la etajul unu al unui bloc cu patru etaje şi este construită în anul 1975. Garsoniera este dotată cu gresie şi faianţă, parchet, aer condiţionat, uşă metalică, este izolată termic şi dispune de un loc de parcare propriu.

Tot 15.000 de euro costă un apartament cu o cameră, confort 1 de data aceasta, situat în cartierul Militari. Imobilul este construit în anul 1980, are o suprafaţă utilă de 22 de metri pătraţi şi se află la etajul al doilea al unui bloc cu patru nivele. Locuinţa este renovată, este dotată cu gresie, faianţă şi parchet şi are uşă metalică.

Cu 20.000 de euro poate fi achiziţionată o garsonieră confort 2, situată în cartierul Drumul Taberei, în apropiere de linia tramvaiului 41. Aceasta are o suprafaţă utilă de 22 de metri pătraţi şi este situată la ultimul etaj al unui bloc cu 10 nivele, construit în anul 1974. Locuinţa este renovată, are parchet şi uşă metalică.

Părerile cititorilor
13 păreri
 • REBECA

  M-AR INTERESA GARSONIERA DIN COLENTINA. CUM IaU LEGATURA CU DV.? VA ROG SA MA CONTACTATI!

 • dinu maria florentina georgiana

  sun scumpe

 • viorica comanescu

  Eu caut o gars.conf.2 de l1, 5 mp utili, la un etaj inferior chiar si parter, cu g.f.t.p.usa metalica, apometre, repartitoare, deci bl.sa aiba apa calda, rece, caldura radet, la un pret de maxim 17000 euro intr-o linistita nu „exotica”-, exemplu Fizicienilor, am un buchet mic.Agentii multi pe care I-am contactat nu reusesc (sau doresc) sa caute.Eu am probl.de sanatate.Va multumesc ca am putut sa-mi exprim o dorinta care dateaza de 8 luni.

 • elena

  Intr,adevar o societate dementa anunta garsoniera in jur de 8000 si cand colo nici pomeneala.
  ,,EI ZICE CA E DESTEPTI,,

 • stefan

  Oamenii astia nu sunt normali la minte anunta garsiniere de 8000 E si nu sunt nicaieri de gasit .
  Ce haos….

 • Florea

  M-ar interesa o garsoniera de tipul celei din Doamna
  Ghica adica pana la 10 mii E.
  Cum sa procedez va rog?

 • popescu

  nu le-ati vizionat sa vedeti in ce ghetouri sunt amplasate marea majoritate!!!!!!!!

 • mirela

  Preturi inca foaaaarte mari… in multe dintre orasele Germaniei un apartament cu 2 camere cost in jur de 40 mii ( in comnditiile in care salariu este de cam minim 800 euro) In Romania unde 200 de euro salariu lunar este inca la ordinea zilei, un ap cu 2 camere ar trebui sa costa in jur de 10 mii (daca pastram proportiile) si in consecinta o garsoniera vreo 5-6 mii… Dar vb aceea.. nu e prost cine cere, e prost cina da!

 • razvan

  Preturi astronomice, inca…

 • schnider constanta

  CAUT GARSONIERA CF.1 IN ZONA DR.TABEREI,GHENCEA.PRETUL SA FIE ACCEPTABIL CRIZEI.MULTUMESC.

 • Daniel Crainic

  Efectuati o cautare pe http://www.imobiliare.ro, selectati 1 camera si afisare dupa Pret crescator. Intrati pe anunturile care va intereseaza si veti gasi in partea drepta sus datele de contact ale proprietarului sau agentiei. Succes!

 • Ana-Maria

  Buna ziua, m-ar interesa una din aceste garsoniere…..cum va pot contacta?

 • calota

  mar interesa o garsoniera

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ansamblu multifuncțional de 2.500 de apartamente așteaptă „undă verde” pentru începerea construcției, în Iași

Reprezentanții companiei dezvoltatoare monitorizează „cu atenție” lucrurile și are în vedere începerea procesului de vânzare anul viitor. Investitorul și dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, activ pe piața rezidențială, dar nu...

citește mai departe
Un nou „exod” spre periferia marilor orașe? La cât ajung prețurile terenurilor în Otopeni

Dincolo de oferta imobiliară mai accesibilă de aici, posibilitatea de a sta la curte a reaprins, în perioada de izolare, interesul pentru aceste zone. Orașul Otopeni este doar una...

citește mai departe
Apartamente cu două și trei camere, finalizate, într-un ansamblu rezidențial liniștit, cu spații verzi, din estul Capitalei. Te poți muta imediat! (P)

Visezi la o locuință nou-construită, cu acces facil la facilitățile orașului, dar vrei să eviți agitația și supraaglomerarea? Acest proiect de mici dimensiuni poate fi exact pe gustul tău....

citește mai departe
Parfum de istorie cu esențe cosmopolitane: Armenească Residence, șansa ta de a locui în centrul Capitalei! (P)

Într-una din zonele care păstrează cel mai bine aerul Bucureștiului de altădată, datorită vechilor reședințe boierești și monumentelor arhitecturale, își face loc un nou ansamblu rezidențial. Situat în zona...

citește mai departe
Hagag urmează să înceapă construcția unui proiect rezidențial în Primăverii. Peste o treime din locuințe au fost deja contractate

Ansamblul rezidențial va aduce pe piață 35 de apartamente, cu două până la șase camere și suprafețe de la 90 la 440 de metri pătrați. Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development...

citește mai departe