Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 iul. 2019

Centrul Bucureștiului, punctul „fierbinte” pentru proiecte imobiliare? 236 de apartamente și un ansamblu de birouri finalizate în vara lui 2019

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Centrul Bucurestiului atractiv pentru proiecte imobiliare Soho Unirii

În ciuda dificultății de a găsi terenuri libere pentru construcții, două proiecte imobiliare importante, unul de apartamente, iar altul de birouri, vor fi fost finalizate vara aceasta în perimetrul central al Bucureștiului.

Zona centrală a oricărui (mare) oraș este, în mod firesc, cea mai atractivă când vine vorba de proiecte imobiliare, fie ele rezidențiale, fie de birouri (și nu numai). Pe piața din București, un impediment important pentru cei interesați de asemenea dezvoltări este reprezentat, însă, de raritatea terenurilor pretabile pentru construcții (în corelație, desigur, cu prețurile ridicate ale proprietăților care sunt, totuși, disponibile). Cu toate acestea, pentru vara lui 2019 a fost anunțată finalizarea lucrărilor la două proiecte importante din zona centrală a Capitalei: unul rezidențial, iar altul de birouri.

Soho Unirii, o investiție britanică de 26 mil. euro

Pe piața rezidențială, dezvoltatorul imobiliar britanic London Partners, parte a unui grup internațional activ pe piața românească din 1994, a anunțat recepția lucrărilor pentru ansamblul Soho Unirii (foto sus). Astfel, în acest moment se lucrează la ultimele detalii ale proiectului, în special în zonele comune. Potrivit reprezentanților companiei dezvoltatoare, predarea efectivă a unităților locative către cumpărători va avea loc până la finalul acestei veri, în funcție de procesele individuale de cadastrare și intabulare.

Amplasat între stațiile de metrou Unirii și Timpuri Noi, Soho Unirii a necesitat o investiție de circa 26 de milioane de euro. Proiectul cuprinde 236 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, distribuite în trei clădiri cu regim redus de înălțime (cinci etaje, iar al șaselea retras).

„Piața imobiliară din România este una atractivă și suntem satisfăcuți de rezultatele înregistrate cu Soho Unirii, unde am deschis practic o nouă zonă de dezvoltare rezidențială, în inima Bucureștiului. Analizăm diferite oportunități noi de investiții, fiind interesați atât de noi potențiale dezvoltări rezidențiale cât și de potențiale dezvoltări mixte, care să includă atât spații de birouri cât și rezidențiale.”

Richard McLaughlin-Duane, Managing Partner London Partners

 

Cumpărătorii, majoritar utilizatori finali

De menționat este faptul că aproximativ 70% din apartamentele din cadrul Soho Unirii au fost deja achiziționate. Potrivit reprezentanților SVN România, consultantul și agentul exclusiv al proiectului, cea mai mare parte a cumpărătorilor sunt utilizatori finali care și-au dorit o locuință nouă, amplasată în apropiere de punctele de interes din Piața Unirii, dar și Tineretului și Timpuri Noi. Printre facilitățile și dotările ansamblului se numără zona de recepție amplă, finisajele superioare din punct de vedere calitativ, sistemul de încălzire prin pardoseală, precum și sistemul centralizat de încălzire.

Centrul Bucurestiului atractiv pentru proiecte imobiliare THE MARK

THE MARK – birourile unde tehnologia întâlnește arta

Un alt proiect imobiliar important din zona centrală a Capitalei este complexul de birouri THE MARK (foto sus), a cărui deschidere oficială a fost anunțată săptămâna trecută de către dezvoltatorul austriac S Immo AG. O investiție de peste 45 milioane de euro, acesta este format din două clădiri, anume un turn de 15 etaje și, respectiv, un imobil de șase etaje. Suprafața închiriabilă cumulată a acestora este de aproximativ 25.500 de metri pătrați (spații de birouri, dar și comerciale). Ansamblul dispune de o fațadă inteligentă meteosensibilă, care îi conferă o vizibilitate sporită chiar și după lăsarea întunericului.

Potrivit reprezentanților companiei dezvoltatoare, spațiile de birouri și cele comerciale au, în momentul de față, un grad de ocupare de aproape 100%. Astfel, printre chiriașii complexului se numără companii precum Infosys, Deloitte, Dentons, WPP, Starbucks, Esky Travel și restaurantul The Mark/Rosan Grup. Chiriașii clădirilor vor avea la dispoziție 300 locuri de parcare în subteran, plus 44 de spații la exterior.

„Suntem foarte încântați că putem anunța oficial deschiderea clădirii THE MARK. De fapt, aceasta nu este doar o clădire de birouri, ci o comunitate. Am urmărit să oferim cel mai bun produs atât din punct de vedere arhitectural și durabilitate, dar și din punctul de vedere al experienței pe care o trăiești lucrând sau vizitând THE MARK.”

Friedrich Wachernig, membru al boardului S Immo AG

 

Arhitectul Chapman Taylor și artistul Aldo Giannotti

Complexul THE MARK a fost dezvoltat pe baza unui concept al arhitectului Chapman Taylor, recunoscut pe plan internațional. Spațiile de birouri „inteligente” îmbină tehnologia de ultimă generație cu o viziune artistică semnată de Aldo Giannotti. Intitulată „Flight of steps”, opera realizată de acesta în interiorul clădirii este constituită în jurul metaforei treptelor, ce trimite la parcursul vieții omului de la tinerețe până la o vârstă înaintată.

Părerile cititorilor
2 păreri
  • 2019 poate aduce în București cele mai mari livrări de birouri de până acum -Ştiri imobiliare – ImoExpert

    […] Citește și: Centrul Bucureștiului, punctul „fierbinte” pentru proiecte imobiliare? 236 de apartamente și u… […]

  • România, atractivă pentru investiții imobiliare: un mare dezvoltator din Ungaria cumpără teren pentru al șaselea ansamblu rezidențial – Ştiri imobiliare, Ştirea zilei – ImoExpert

    […] Citește și: Centrul Bucureștiului, punctul „fierbinte” pentru proiecte imobiliare? 236 de apartamente și u… […]

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe