Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 sept. 2021

Cererea de spații într-un mare complex studențesc privat din Capitală s-a majorat cu 15% înainte de începerea noului an școlar

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Pe fondul pandemiei, tinerii caută acum soluții de cazare ce oferă, pe lângă dotări și facilități, și un grad sporit de siguranță sanitară.

Potrivit reprezentanților Genesis Property, compania care a dezvoltat și operează complexul studențesc West Gate Studios, din București, cererea de spații de cazare în cadrul acestuia a crescut cu 15% înainte de începerea noului an școlar – gradul de ocupare este estimat să revină în perioada următoare la nivelurile înregistrate în 2019. „Începerea unui nou an școlar în context pandemic îi obligă pe studenți să caute locuri mai sigure de cazare pentru perioada studiilor universitare, iar campusurile private devin în acest context o opțiune tot mai căutată”, subliniază aceștia.

Citește și:
8 din 10 angajați au așteptarea de a lucra într-un mediu sănătos. Certificarea clădirilor de birouri, o necesitate?

„Pandemia nu a fost ușoară nici pentru studenți sau pentru tinerii aflați la început de carieră. Primul an universitar după Covid-19 a schimbat modul lor de a învăța și de a socializa, iar acum, la începerea unui nou an școlar în care vor urma cursuri cu predare fizică, în sălile de clasă, tot mai mulți caută soluții pentru a-și proteja sănătatea cât timp locuiesc departe de casă. Opțiunile sunt însă subdimensionate în raport cu cererea, motiv pentru care vedem deja un val de studenți care își asigură spațiul de cazare în perspectiva începerii anului universitar și care pun tot mai mult accent pe confortul, beneficiile și siguranța pe care le oferă campusurile private.”

Cristian Slave, General Manager West Gate Studios & Studio One Accommodation Suites

 

1.600 de locuri de cazare

Campusul privat dezvoltat de Genesis Property ca parte din West Gate Business District cuprinde 800 de garsoniere și apartamente, ceea ce echivalează cu o capacitate totală de 1.600 de locuri. În cadrul acestuia, studenții au acces la piscină, sală de fitness, un spațiu de evenimente, un restaurant, o bibliotecă, parcare, curățătorie, precum și la servicii medicale private. „West Gate Studios oferă atât spații de cazare moderne și confortabile, cât și opțiuni multiple pentru studiu și pentru timpul liber. Ca parte a comunității din campus, tinerii beneficiază de confortul unei locuințe complet mobilate și utilate, de siguranță sporită (monitorizare și pază 24/24), de programe și activități precum competiții sportive, petreceri tematice și workshop-uri. Mai mult, odată cu pandemia, au fost implementate protocoale suplimentare de curățenie și igienizare care vizează creșterea gradului de siguranță sanitară pentru studenți”, explică reprezemtanții companiei.

Citește și:
Peste o treime dintre angajați cred că își vor relua activitatea la sediul companiei în 2021, împreună cu întreaga echipă. Cum ar trebui să arate „birourile viitorului”

„Componenta offline a vieții de student este foarte importantă în a pregăti viitorii profesioniști de pe piața muncii. Nu putem avea medici, ingineri, arhitecți sau avocați buni fără ca aceștia să aibă o experiență relevantă în viața reală, atât pe plan educațional, în stadiul de învățare și practică, dar și în plan profesional, la început de carieră. Zona online nu poate decât să completeze zona de offline, nu are cum să o înlocuiască. Tocmai de aceea, în campusul privat West Gate Studios, obiectivul nostru a fost întotdeauna să formăm o comunitate dinamică în care studenții să acumuleze experiențe pentru viitorul lor și să se dezvolte în plan personal și profesional.”

Cristian Slave, General Manager West Gate Studios & Studio One Accommodation Suites

 

Despre Genesis Property
Genesis Property este un dezvoltator autohton de birouri de clasa A, având o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park și West Gate Business District din București, ocupate de chiriași importanți precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajați.

În 2020, Genesis Property a inițiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, ca și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

Începând din 2015 West Gate Studios este membru al prestigioasei organizații International Houses Worldwide, formată din operatori de campusuri studenţeşti de pe toate continentele, care poartă aceeaşi denumire: International House. Aceștia împărtăşesc o misiune similară, anume aceea de „a oferi studenţilor de diferite naţionalităţi şi diverse culturi oportunitatea de a trăi şi învăţa împreună, într-o comunitate a respectului reciproc, înţelegerii şi prieteniei internaţionale”.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața chiriilor în T2 2021: cererea, oferta și prețurile în marile centre regionale

Pe fondul începerii sezonului estival, Constanța a făcut excepție de la tendința de scădere a cererii pe segmentul de închirieri. Popularizarea lucrului de la distanță și a cursurilor online...

citește mai departe
Vești bune pentru chiriașii din Timișoara. Ce se întâmplă cu prețurile până la sfârșitul anului?

Pe piața chiriilor din Timișoara nu sunt așteptate scumpiri până la finalul acestui an. Cererea este în creștere pe segmentul rezidențial, dar pe plan local începutul toamnei a venit...

citește mai departe
Cele mai MARI vs. cele mai MICI chirii. Top zone în marile orașe

La fel ca în cazul prețurilor de vânzare, Clujul concurează în mod vizibil Bucureștiul și pe acest segment de piață. Doar câteva zile ne mai despart de începutul lunii...

citește mai departe
Alege-ti chiriasii cu grija. Vezi alte 5 sfaturi utile!

Suntem in mijlocul iernii, o perioada nu tocmai infloritoare pentru segmentul chiriilor de pe piata imobiliara. Multi chiriasi stiu acest lucru si incearca sa-si renegocieze conditiile acum sau sa-si...

citește mai departe
Mai este loc de scaderi pe piata imobiliara? O comparatie chirii versus preturi versus salarii

Piata imobiliara se afla pe un trend negativ de mai bine de patru ani, iar in conditiile in care economia romaneasca va inregistra o crestere modesta anul viitor este...

citește mai departe