Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 ian. 2021

Peste o treime dintre angajați cred că își vor relua activitatea la sediul companiei în 2021, împreună cu întreaga echipă. Cum ar trebui să arate „birourile viitorului”

scris de Adriana Lefter
Sursă foto: Pixabay.com

Măsurile de igienă și organizarea spațiului astfel încât să permită distanțarea sunt criterii cărora românii le acordă o importanță crescută.

Un sondaj derulat recent de dezvoltatorul de birouri Genesis Property relevă că 36,5% dintre angajați estimează că întreaga echipă din compania în care lucrează se va întoarce anul acesta la birou. Cei mai mulți spun că birourile au devenit o parte importantă a jobului lor în contextul Covid-19 și peste 57% intenționează să evalueze mai atent acest criteriu în viitor, când se vor afla în situația de a-și căuta un nou loc de muncă, mai arată sondajul realizat de compania care deține West Gate Business District și Novo Park.

Dacă proximitatea biroului față de casă rămâne un factor important pentru majoritatea angajaților (65%), situația din domeniul sanitar a crescut importanța acordată măsurilor de igienă luate în clădire (51% dintre respondenți) și modului de organizare a spațiului, cu accent mai mare pe existența unor birouri delimitate, care să faciliteze distanțarea (49,3% dintre respondenți). În același timp, 41% dintre respondenți au declarat că vor evalua atent, de-acum înainte, și tehnologiile adoptate în spațiul de birouri pentru protejarea sănătății lor și a colegilor.

Citește și:
Genesis Property: 60% dintre angajați vor mai multe măsuri de protecție a sănătății în clădirile de birouri

Crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru sănătate, prin măsuri sanitare și tehnologii avansate menite să limiteze riscurile unor amenințări pentru sănătate cum este Covid-19, se află la baza The IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™), un standard global open source care evaluează rezistența clădirilor de birouri la amenințări pentru sănătate. IMMUNE™ propune peste 120 de măsuri relevante pe care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator care își desfășoară activitatea în clădire le poate lua pentru a îmbunătăți imunitatea birourilor.

Mai mult decât un simplu spațiu de lucru

Pe lângă măsurile pentru sănătate pe care peste 60% dintre respondenți le consideră necesare în clădirile de birouri astăzi și în viitor, mulți angajați consideră că este loc și pentru alte schimbări. Spre exemplu, 52% cred că, în viitor, birourile ar trebui să ofere angajaților o experiență integrată de muncă, stil de viață, divertisment și socializare. Alți 45% consideră că situația actuală reprezintă o oportunitate pentru integrarea de tehnologii bazate pe inteligența artificială, care pot elimina activitățile repetitive și de rutină, redefinind modul în care vor lucra. Nu în ultimul rând, 40% își doresc ca, pe viitor, să aibă oportunitatea să lucreze în spații care le ofere un mediu mai bun pentru a-și manifesta și creativitatea.

„Oamenii simt tot mai mult nevoia să interacționeze cu colegii și vor să facă acest lucru într-un mediu mai sigur pentru sănătate, care le pune în valoare abilitățile și creativitatea. Prin urmare, anul care tocmai s-a încheiat nu este doar anul pandemiei, ci și anul care a declanșat schimbarea privind viața la birou și modul în care vor fi gândite birourile de-aici înainte. În tot acest context, IMMUNE™ vine ca o soluție prin care riscurile pentru sănătate și îngrijorările angajaților pot fi atenuate, așa încât oamenii să poată redescoperi biroul, așa cum va arăta în viitor.”

Darren Allen, director de dezvoltare Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului IMMUNE™

 

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre viitorul birourilor a fost desfășurat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eșantion de 1.062 de utilizatori de internet din toată țara, dintre care aproape 60% sunt femei, iar peste 70% au vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Opt din zece persoane erau angajate full-time, iar aproximativ 77% ocupau poziții cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanță, financiar, energie, imobiliare, auto sau comerț.

Citește și:
Un dezvoltator autohton donează 50.000 de euro pentru Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Despre Genesis Property
Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri clasa A din România. Cu o experiență de peste 20 de ani în industrie, compania deține peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri clasa A care găzduiesc peste 20.000 de angajați: Novo Park din Pipera și West Gate Business District din zona Militari. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.
Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.