Chiria la comun, cea mai ieftină soluție pentru studenții fără cămin: costuri de sub 100 de euro pe lună în marile orașe

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 2 Octombrie 2013, Ultima actualizare: 04 Octombrie 2013

A sta de unul singur într-o garsonieră este o variantă costisitoare; la jumătate de preț, poți avea propria cameră într-un apartament tricameral din Capitală.

Doar o mică parte din studenții universităților din marile orașe au locuri asigurate la cămin. Restul trebuie să opteze pentru a sta în gazdă sau în chirie. Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro pe baza ofertelor de închirieri apartamente de pe portal, cea mai rentabilă soluție pentru studenții fără cămin constă în împărțirea unui apartament cu trei camere cu doi colegi; în acest caz, costurile de cazare de persoană pot coborî sub pragul de 100 de euro pe lună, inclusiv în Capitală.

garsoniera de inchiriatGarsonieră în Titan, de la 170 de euro
În Titan, unul dintre cele mai căutate cartiere bucureștene, chiria pentru o garsonieră pornește de la circa 170 de euro pe lună, însă depășește cu ușurință și pragul de 200 de euro pe lună. Pentru studenți, mai rentabilă este varianta închirierii, împreună cu un coleg sau un prieten, a unui apartament bicameral; prețurile cerute pentru astfel de unități locative pornesc de la 200-250 de euro pe lună, astfel încât costurile pentru o persoană ajung la 100-125 de euro pe lună. Cea mai bună soluție este însă închirierea unui apartament cu trei camere. În Titan, prețurile pe acest segment pornesc de la 250-270 de euro pe lună, ceea ce reduce costurile pentru o persoană la sub 100 de euro pe lună.

În Timișoara, chiria pentru o garsonieră situată în zona Complex Studențesc pornește de la 130-150 de euro pe lună. Pentru un apartament cu două camere, prețul minim cerut este de 180 de euro pe lună, ceea ce achivalează cu un cost de 90 de euro pe lună de persoană. Cu 220 de euro pe lună poate fi închiriată o locuință tricamerală, astfel încât cheltuielile de cazare pentru o persoană se ridică la circa 73 de euro pe lună. Pentru majoritatea apartamentelor cu trei camere însă, prețurile cerute de proprietari depășesc pragul de 300 de euro.

În Brașov, cartierul Astra, cel mai mic preț cerut pentru o garsonieră este de 160 de euro pe lună. În aceeași zonă, prețurile pentru apartamentele bicamerale pornesc de la 200 de euro pe lună, ceea ce reduce costurile per cameră la 100 de euro pe lună. Tot cu 200 de euro pe lună poate fi închiriată însă și o unitate locativă tricamerală, caz în care cheltuielile de cazare pentru o persoană pornesc de la circa 67 de euro pe lună.

Costuri similare la una, două și trei camere în Constanța
În Cluj-Napoca, chiria pentru o garsonieră începe de la 175 de euro pe lună. Prețurile cerute pentru un apartament cu două camere situat în același cartier pornesc de la 235-250 de euro pe lună, ceea ce înseamnă un cost lunar de 118-125 de euro per cameră. Ca și în celelalte orașe, cea mai rentabilă variantă constă în închirierea unui apartament tricameral, caz în care prețurile pornesc de 280-300 de euro pe lună, respectiv 93-100 de euro per cameră.

În Constanța, cea mai ieftină garsonieră are un preț cerut de 100 de euro pe lună, în zona Faleză Nord. La apartamentele cu două camere, pretențiile proprietarilor pornesc de la 200 de euro pe lună, ceea ce echivalează tot cu un preț lunar de 100 de euro de persoană. Cheltuielile minime de cazare sunt similare și pe segmentul apartamentelor cu trei camere, unde chiriile cerute încep de la 290-300 de euro pe lună.

În Iași, cea mai ieftină garsonieră are un preț cerut de 600 de lei pe lună (aproximativ 135 de euro), în zona Alexandru cel Bun. Cu 250 de euro pe lună poate fi închiriat, în aceeași zonă, un apartament cu două camere – de unde rezultă un cost per cameră ușor mai mic (125 de euro pe lună). Varianta închirierii unui apartament cu trei camere, unde prețurile pornesc tot de la 250 de euro pe lună, este, și în acest caz, mult mai rentabilă.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe