Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 aug. 2009

Chiriile, in cadere libera

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Chiriile la apartamentele cu doua camere au scazut cu 28%, in iulie 2009, fata de perioada similara a anului trecut, iar la garsoniere cu 23%, in aceeasi perioada, relateaza NewsIn.

Raportul realizat de serviciul de monitorizare imobiliara AnunturiParticulari.ro pentru luna iulie, a avut ca rezultat ca piata inchirierilor stagneaza.

Cifrele au aratat aproape similar cu cele din iunie, atat din punct de vedere al numarului de oferte, dar mai ales din punct de vedere al preturilor solicitate.

Din totalul de 2.673 de apartamente nou aparute pentru inchiriere in luna iulie, mai mult de 40% l-au reprezentat cele cu doua camere.

Chiria medie solicitata de proprietarii acestora a fost de 423 de euro, in scadere cu 1% fata de cea din luna iunie.

 

 

 

–––––––

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

–––––––

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, chiria a scazut cu 28%. De asemnenea, in luna iulie au aparut pe piata 880 de garsoniere pentru care s-a solicitat in medie un pret initial de 380 de euro, mai redus fata de luna anterioara cu un procent nesemnificativ (1,1%).

Raportat la perioada lunii iulie a anului trecut, pentru o garsoniera se solicita un pret de inchiriere mediu de 296 de euro, ceea ce inseamna o scadere cu 23% .

Acelasi studiu arata ca numarul de apartamente cu trei camere scoase la inchiriere in iulie a crescut cu 7% fata de iunie, inregistrandu-se 575 de unitati. Pretul mediu de inchiriere a fost chiar acelasi cu cel de luna precedenta, de 595 de euro.

Raportat la iulie 2008, chiria solicitata de proprietari a scazut cu 31%, diferenta fiind de 260 de euro.

„La patru camere chiria medie solicitata a fost de 905 euro, remarcandu-se o crestere a pretului de 3% raportat la luna precedenta. Cresterea pretului solicitat pentru apartamentele de 4 camere se explica prin numarul mic de oferte noi aparute pe piata, de doar 137 de unitati.

De asemenea, explicatia vine si din faptul ca proprietarii sunt constienti ca detin un produs mai rar pe piata si ca cererea vine din partea unor persoane cu venituri ridicate.

Totusi, fata de iunie 2008 chiriile apartamentelor de 4 camere au scazut cu 20%” se arata in studiul companiei. Potrivit AnunuturiParticulari.ro, pentru luna iulie, in raport cu luna precedenta, tendinta generala a preturilor pe piata inchirierilor se incadreaza pe un trend liniar.

Aceeasi evolutie se remarca si pentru apartamentele scoase la vanzare in luna iulie, nu doar pentru cele de inchiriat, numarul de oferte si preturile fiind aproape constante in ultimele doua luni.

In prezent, „piata se afla intr-o stare pasiva, preturile au inghetat, iar senzatia indusa e ca asteptam sa se intample , care sa indice directia viitoare de urmat.

In ceea ce priveste nivelul chiriilor, in luna septembrie vom asista la o crestere semnificativa a cererii, odata cu venirea studentilor, lucru ce va duce inevitabil la o crestere imediata a chiriior solicitate de catre proprietari”, se arata in studiul citat. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe