City Point: 180 de apartamente în nordul Capitalei. Prețuri de la 63.000 de euro

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Lifestyle
Publicat pe: 31 Octombrie 2014, Ultima actualizare: 03 Noiembrie 2014

Primul bloc, de 45 de unități locative, este deja finalizat și locuit.

Zona de nord a Bucureștiului se dovedește, încă o dată, extrem de atractivă pentru proiecte rezidențiale de lux. City Point este un ansamblu situat în cartierul Aviației, dezvoltat de un grup de investitori străini – companiile Shikun&Binui Real Estate Development și Red Sea Group (asociate sub numele Aviației Nord Real Estate Development). Agent exclusiv de vânzari pentru City Point este compania de consultanță RealTime.

City Point ext 5

Investiție de 7 milioane de euro
Terenul alocat proiectului, în suprafață de 12,5 hectare, a fost achiziționat în iulie 2012, iar construcția efectivă a început în prima parte a anului trecut. În aprilie 2014 a fost finalizat – și predat clienților – primul dintr-un total de patru blocuri, ce vor cuprinde aproximativ 180 de unități locative (cu una, două, trei și patru camere). Investiția în această primă fază de construcție se ridică la 15 milioane de euro, potrivit lui Favi Stelian, CEO pe România în cadrul Shikun Binui RED.

Parc și spații verzi pentru locatari
Din suprafața totală a terenului, doar o pondere de 40% va fi ocupată de construcțiile propriu-zise, restul suprafeței fiind destinată amenajării de spații verzi, alei de circulație și diverse utilități. Apartamentele de la parter au acces la grădină, iar în cadrul complexului se află și un parc. Blocul este dotat cu lifturi Schindler, beneficiază de servicii de pază permanentă și sistem de monitorizare video.

City Point 1
City Point 2
City Point ext 1
City Point ext 2
City Point ext 3
City Point ext 4

Din primele 45 de apartamente deja finalizate, circa 90% sunt deja vândute. Există însă și clienți care au încheiat antecontracte pentru cel de-al doilea bloc – astfel, din cele 48 de apartamente, aflate momentan în construcție (cu termen de predare în luna mai a anului viitor), 35% sunt ocupate. Apartamentele din primul bloc sunt de șapte tipuri și au suprafețe construite cuprinse între aproximativ 72 de metri pătrați și 134 de metri pătrați. Prețurile pornesc de la circa 63.000 de euro (+TVA) pentru o garsonieră și de la 70.000 de euro (+TVA) pentru o locuință bicamerală.

Planuri pentru proiecte noi
Următoarele două blocuri ale ansamblului vor însuma aproximativ 100 de unități locative; acestea se află în curs de reproiectare, urmând ca în perioada următoare să fie demarate și lucrările de construcție. Fazele următoare de dezvoltare a complexului vor evolua în funcție de cererea pieței și de solicitările clienților, precizează oficialii companiei. În momentul de față, dezvoltatorii au în plan și achiziția altor terenuri în România, pentru viitoare proiecte.

„După ce țări precum Cehia sau Polonia au făcut pași importanți în dezvoltarea rezidențială, este momentul României să ajungă din urmă aceste țări – există loc pentru o creștere considerabilă în acest domeniu. Însă, înainte de începerea unei investiţii pe plan local, trebuie să avem în vedere situaţia politică la momentul respectiv şi nivelul investiţiilor publice. Investiţiile trebuie realizate treptat şi avem nevoie să ne mişcăm în ritmul pieţei. De asemenea, nu trebuie să pierdem din vedere felul în care România este privită de Uniunea Europeană sau care este nivelul salariilor de aici. Toate aceste elemente fac parte din riscul pe care şi-l calculează dezvoltatorii înainte de a începe o investiţie.”

Favi Stelian, CEO pe România în cadrul Shikun Binui RED

.
City Point int 1
City Point int 2
City Point 4
City Point int 3
City Point int 6
City Point int 4
City Point int 5

Citește și: Revine apetitul pentru lux: un investitor spaniol „sondează” piața cu un imobil tip vilă lângă Herăstrău (FOTO)

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe