Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 oct. 2008

Combinarea culorilor în casa dumneavoastră

scris de casa-gradina.ro in categoria Home & Deco

Ştim că vă plac culorile, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să le aduceţi pe toate în casa dumneavoastră. Tentaţia să faceţi prea multe combinaţii sau prea puţine şi deloc reuşite este mare.

Pentru living

Un perete în nuanţa cerului îl puteţi asorta cu o canapea albastră şi cu un covor în nuanţe de bleu, portocaliu, galben.
Imaginea apei şi a plajei vă poate inspira noua culoare pentru pereţii din livingul sau din sufrageria dumneavoastră: jumătate galben, jumătate albastru, la care adaugaţi aceeaşi canapea de mai sus şi acelaşi covor.

Dacă preferinţele dumneavoastră cromatice tind spre mov, atunci combinaţia ideală este: pereţii albi, parchetul într-o nuanţa de lemn natur, perdele mov.

Pentru bucătărie & baie

Se poartă mobilierul negru lucios în bucătărie. Puteţi obţine o imagine sofisticată dacă adaugaţi detalii cromatice sau aurite. O astfel de bucătărie, închisă la culoare, se însufleţeşte cu mici detalii colorate care să o lumineze: un set de căni cu motive geometrice, o olivieră colorată sau un set de tort.
Dacă din contra, vreţi o bucătărie colorată, portocaliul este răspunsul. Merge să îl combinaţi cu detalii gri şi metalice.
Băile moderne ale acestui an se caracterizează prin forme sculpturale care fură privirea. Alegeţi combinaţia negru-alb sau roşu-alb, neapărat lucios.

Pentru dormitor

Să zicem că vreţi un dormitor vesel, atunci vă propunem roşu combinat cu alb. Mai precis, puteţi alege pereţi albi, la care adaugaţi perdele albe, draperii roşii şi lenjerie de pat tot roşie. Efectul este garantat. Formula se completează cu mobilă în culoarea naturală a lemnului.

Mai multe informaţii puteţi găsi aici: casa-gradina.ro

Părerile cititorilor
7 păreri
 • decebalusrex

  Tencuiala decorativă – un lux accesibil
  Până nu demult, tencuiala decorativă era considerată o raritate şi chiar exotism. Cu toate acestea designerii şi producătorii au studiat problema, au evaluat şansele şi avantajele ei, astfel că în prezent ea a devenit una dintre cele mai evaluate şi originale metode de decorare a interioarelor. În funcţie de tipul ales, de coerenţă şi de metoda de aplicare, tencuiala decorativă poate crea o varietate mare de efecte, texturi şi culori etc.
  Avantaje:
  suprafaţă fără crăpături;
  o varietate de combinaţii şi soluţii de design;
  suprafaţa nu necesită o pregatire prealabilă, amplă pentru că micile defecte ale pereţilor pot fi ascunse uşor;
  longevitate;
  excluzivitate;
  durabilitate;
  rezistenţă la şocuri mecanice;
  originalitate, etc.
  Aplicaţii:
  În afară de pereţi, mai pot fi decorate în acest mod şi tavanele, diverse coloane şi elemente de interior. La fel, poate fi folosită şi în camere cu umeditate ridicată, cu excepţia suprafeţelor supuse direct jetului de apă (de exemplu peretele de la duş).
  Acoperirea reliefată poate fi obtinută prin diferite tehnici şi instrumente. Pot fi folosite spacluri, gletiere, cilindri structurali, mistrii-avion etc. Desenul obţinut depinde de unghiul de inclinare, forţă de presiune, tipul de instrument şi miscarea acestuia, etc. De asemenea, e nevoie de o anumită calificare şi de o dorinţă mare + un gust artistic dezvoltat.

 • alina dumitru

  am zugravit galben cu mov si vreau perde mov cu draperie galbena si covor mov.puteti sa ma ajutati.multumesc

 • imobiliare ploiesti

  De ce nu incercati sa mergeti pe culori cat mai naturale, pe materiale naturale, puteti introduce doar cateva obiecte colorate distinct si ati schimbat intregul aer al locuintei.

 • ELENA

  prea mult verde combinatie naspa

 • enea iuliana

  sunt f utile sfaturile tale pt cei care nu se pricep la combinarea culorilor intr-o locuinta.in aceeasi sit ma aflu si eu , nu stiu cum sa-mi decorez sufrageria.am nevoie de ajutorul tau!am draperie portocaliu deschis, parchet cires,nu stiu ce nuanta sa aleg pt covor, pereti si canapea

 • maria preda

  Ma bucur ca abordati aceasta idee.Intr-adevar culorile bine puse fac mult chiar si pentru terapie.Un feng shui bun echilibreaza energetic.Pentru mai multe detalii pe domeniul feng shui ,urmariti site-ul http://www.fengshuiromania.com ,inscrieti-va pe site si veti primi bonusuri pe toate perioada cat verifici site-ul.Maria .Vei avea parte si de numerologie prin specialisti .

 • Bitzi

  Foarte util. De abia astept sa vad ce teme mai urmeaza sa abordati. Imi place ca practic, din fiecare articol gasesc cate ceva care mi se potriveste si spun ” Asta as putea pune si eu in practica”. Super!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe