Construieste-ti casa in 5 pasi!

scris de Leonard M. in categoria Proprietari
Publicat pe: 16 Octombrie 2012, Ultima actualizare: 15 Aprilie 2013

Sa-ti construiesti singur locuinta este poate cea mai sigura cale catre “casa din vis” pentru ca poti astfel sa-ti indeplinesti toate dorintele. Pare simplu la prima vedere. Practic, toate gandurile, toate sperantele, toate visele tale, capata contur pe hartia proiectantului si apoi culoare in mainile constructorului. Pentru a-ti usura munca, ne-am gandit sa-ti oferim un ghid cu 5 pasi de urmat pana cand, vei pasi in locuinta mult-visata.

1. Alegerea terenului. Acest prim pas este influentat in primul rand de buget. Daca ai un buget pre-stabilit si nu poti face eforturi pentru a-l suplimenta, trebuie sa gasesti echilibrul intre teren si finisajele viitoarei tale locuinte. Iti recomandam sa inclini usor balanta in favoarea terenului, pentru ca finisajele le poti modifica ulterior.

Terenul ales trebuie, deci, sa fie intr-o zona buna, insorita, cu vecini de calitate. Puteti construi la o distanta de minim 5 metri de strada si de minim 3 metri de parcela de teren alaturata. Trebuie, de asemenea, sa ai invedere reglementarile de urbanism specifice zonei, legate de tipologia constructiilor( nu poti constru o casa intr-o zona in care sunt permise doar constructii cu exploatare periodica- de tip cabana), regimul de inaltime permis, procentul de ocupare al teritoriului si coeficientul de utilizare a terenului.

Alte aspecte importante in alegerea terenului o reprezinta: suprafata, forma, panta, utilitatile din zona, etc, toate aceste putand reprezenta costuri suplimentare.

2. Proiectarea locuintei in functie de dorintele tale dar si de posibilitatile terenului. Proiectul trebuie sa fie semnat si stampilat de catre un arhitect membru al Ordinului Arhitectilor.

3. Obtinerea certificatului de urbanism, a avizelor si a autorizatiei de constructie.

4. Accesul si bransarea la utilitati. Brasarea necesita un proiect separat, care, impreuna cu executia in sine, pot fi efectuate doar de catre firme autorizate de catre furnizorii respectivi: gaz, curent, apa.

5. Executia propriu-zisa. Aceasta poate fi efectuata pe cont propriu sau de catre o firma de constructie. Noi va recomandam sa lucrati cu specialisti pentru ca nu va permiteti nicio greseala. Urmeaza sa construiti “casa din vis”, nu uitati acest lucru!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Casele din elemente prefabricate, pe structură din lemn sau metal, o alternativă viabilă pentru construcțiile tradiționale. Sunt gata mai repede și costă mai puțin!

Românii încep să fie mai deschiși la soluțiile moderne de construire, mai ales când acestea promit economii semnificative – în perioada de execuție, dar și ulterior. Epidemia de Covid-19...

citește mai departe
Casa ieftină, din containere, o realitate și pentru români: prețuri de la 11.500 de euro!

Te întrebi care ar fi cea mai ieftină soluție de construcție a unei case? Locuințele realizate din containere de metal, ce au apărut și la noi, sunt un candidat...

citește mai departe
Vrei să îți construiești o casă sau să afli trendurile în design interior? Participă la CUIB, evenimentul anului în domeniul construcțiilor civile, și află sfaturile specialiștilor

Vrei să îți construiești o casă sau să îți amenajezi locuința după cele mai noi tendințe? Atunci nu trebuie să ratezi evenimentul anului în domeniul construcțiilor civile – CUIB,...

citește mai departe
Unde începe să revină cererea de terenuri

Decât să dea 50.000 de euro pe un apartament vechi în oraş, braşovenii preferă să scoată din buzunar 60.000 de euro pentru o casă într-una dintre comunele din jur....

citește mai departe