Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 Septembrie 2022

Poți aplica pentru un credit ipotecar dacă ai venituri din străinătate?

scris de Alexandra Manolache in categoria Credite
Ultima actualizare: 21 Septembrie 2022

Îți dorești un credit ipotecar în România, deși ai venituri în străinătate? Într-adevăr, procesul de obținere a creditului este unul diferit spre deosebire de situația persoanelor care obțin veniturile în țară, însă acest lucru nu afectează în mod negativ obținerea creditului.

Astfel, înainte de aplica pentru un credit ipotecar, trebuie să știi câteva aspecte.

Venituri din salarii

În situația în care dispui de un contract de muncă, poți primi aceleași sume care pot fi obținute și de către persoanele care lucrează în România. Ceea ce este diferit față de condițiile normale, este faptul că va fi necesar să traduci actele ce țin de contractul de muncă în limba română. Cu toate acestea, nu toate instituțiile financiare emit această cerință (unele preferă documentele în limba engleză). Pe lângă acestea, o altă condiție emisă de către insituțiile financiare poate fi dovada permisului de muncă sau a celui de ședere.

Mai trebuie să ții cont de faptul că pentru cele mai multe dintre instituții este necesar să lucrezi în afară de cel puțin un an, înainte ca împrumutul să poată fi acordat. Pe lângă aceste condiții, este important să ai un istoric bun de plată. și să poți garanta împrumutul cu ipoteca imobiliară.

Pentru a obține mai multe informații cu privire la costurile asociate unui credit ipotecar, poți apela cu încredere la expertiza unui broker de credite. Găsește gratuit soluția de finanțare ideală pentru obiectivele tale financiare cu ajutorul unui astfel de specialist! 

Venituri din alte surse

Dacă realizezi venituri din activități independente, va fi necesar un contract de desfășurare a acestor activități sau un act legal care dovedește activitatea independentă (care se desfășoară de cel puțin 6 luni), un certificat de înmatriculare, o declarație unică privind contribuțiile sociale și impozitul pe venit, certificatul de înregistrare fiscală și registrul de încasări și plăți, dacă este cazul.

Opțiunile de care poți dispune

Homevest, partenerii Imobiliare.ro care se ocupă de gestionarea creditelor ipotecare pentru expatriați, a realizat un studiu al băncilor pe care le poți avea la dispoziție dacă te afli în această situație. Astfel, conform studiului, anumite instituții financiare cer un avans minim de până la 20% pentru creditele imobiliare în euro și posibilitatea prea-aprobării online, fără a legaliza documentele.

Pe de altă parte, alte instituții financiare oferă o dobândă de până la 3,37 + EURIBOR 6 luni. Cu toate acestea, în această situație, avansul minim este mai mare și anume de 30%.

Care sunt pașii pentru achiziția proprietății?

Cea mai indicată modalitate prin care poți să beneficiezi de un astfel de credit, este prin apelarea serviciilor unui broker de credit. Specialistul este plătit de către băncile intermediare, pe baza numărului de contracte încheiat, așadar tu nu vei avea niciun cost asociat serviciilor sale.

În primă instanță, brokerul va discuta cu tine și va analiza apoi care sunt nevoile tale și ce tip de credit este potrivit pentru tine. Apoi va calcula un scoring preliminar, iar în funcție de acesta va realiza un top trei al opțiunilor potrivite pentru tine.

Apoi, acesta îți va oferi informații complete despre ofertele alese, precum cât va costa creditul sau când îl vei putea achita integral. După această etapă, el se va ocupa de dosarul de creditare. Până la aprobarea dosarului, brokerul de credite va analiza clauzele contractuale și totodată îți va oferi informații complete despre drepturile și obligațiile pe care le vei avea.

Dacă dosarul este aprobat, specialistul va participa inclusiv la etapa semnării contractului, pentru a se asigura că totul se desfășoară conform așteptărilor tale.

Pe scurt, pașii pentru obținerea creditului constau în: 

 • Preaprobarea împrumutului
 • Antecontract
 • Evaluarea proprietății
 • Aprobarea împrumutului

Beneficiază gratuit de serviciile unui broker de credit

Încă de la lansare, partenerii Imobiliare.ro, Homevest, au ajutat sute de români care locuiesc în străinătate să verifice eligibilitatea. „Piața din România crește într-un ritm alert, însă depunem constant eforturi pentru a adăuga în lista țărilor eligibile și Spania, Portugalia, Polonia și alte țări în care îi putem ajuta pe expați să-și cumpere locuința pe care să o numească acasă.”, spune Erik Edin, CEO și co-fondator Homevest. Solicită o întâlnire cu unul dintre brokerii de credite disponibili pe Imobiliare.ro pentru a colabora gratuit cu un specialist,  care poate face o diferență reală privind timpul alocat, eficiența procesului, dar și eliberării presiunii cu privire la realizarea tuturor etapelor.

Părerile cititorilor
1 părere
 • manuelaachilleos

  Buna seara,
  Este absolut fantastic, ma intereseaza sa cumpar o locuinta.
  Intrebare, este limita de varsta?

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
5 pași esențiali pentru achiziționarea unei locuințe prin credit ipotecar

Mai mult decât un împrumut, un credit ipotecar poate fi un instrument util prin care să-ți îndeplinești obiectivele fără a te bloca financiar. Iată 5 pași esențiali de urmat,...

citește mai departe
Cum să te împrumuți responsabil? 6 lucruri pe care un expert în creditare le poate face pentru tine

În prezent, numărul mare de oferte de creditare face ca cea mai mare provocare să fie nu accesarea unui împrumut, ci alegerea celui mai potrivit dintre ele în raport...

citește mai departe
Credit ipotecar sau Noua Casă. Tu ce alegi pentru viitoarea ta locuință?

Dacă te afli în căutarea unei noi locuințe, atunci știi deja că principalele soluții de finanțare pe care le ai la dispoziție sunt creditul ipotecar sau creditul Noua Casă....

citește mai departe
Vrei un credit? Ascultă recomandările unui specialist BCR înainte de a face acest pas

Te afli în căutarea locuinței ideale și știi că ai nevoie de un credit pentru a o cumpăra. Cel mai probabil, nici nu ai mai făcut o astfel de...

citește mai departe
Găsești locuința potrivită, dar și cea mai bună soluție de finanțare. Totul, acum, pe Imobiliare.ro

Ai tot căutat locuința ideală pentru tine și familia ta, iar acum ai găsit-o pe Imobiliare.ro. Următorul pas? Identificarea unei soluții de finanțare. Este mai simplu decât ai crede...

citește mai departe