Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 nov. 2020

Crește potențialul acestui cartier din București pe segmenul închirierilor – VIDEO

scris de corina.varlan in categoria Ştiri imobiliare

După nouă ani de așteptare, locuitorii din Drumul Tabrei au, în sfârșit, acces la cel mai rapid mijloc de transport în comun din Capitală. Deși nu va influența semnificativ evoluția prețurilor pe termen scurt, noul tronson de metrou inaugurat aici are potențialul de a crește atractivitatea cartierului pe segmentul închirierilor.

„Orice zonă cu un proiect care se dezvoltă sau care urmează să se dezvolte beneficiază, până la urmă, de acest aport logistic suplimentar. Impactul în prețuri va trebui să ni-l spună timpul. Nu cred că vom asista pe termen scurt la o creștere a prețului de vânzare, dar cred că vom asista la o creștere a interesului pe zona respectivă pentru că, dacă e să ne gândim, linia de metrou Drumul Taberei-Eroilor este oarecum adiacentă cu linia de metrou din Militari, ceea ce înseamnă că foarte mulți studenți probabil vor prinde în zona de opțiuni de închiriere Drumul Taberei cum înainte prindeau tot ce însemna linia de metrou aferentă Bulevardului Iuliu Maniu”, a declarat Alex Printz, co-fondator al rețelei Mr. Exclusivitate, în cadrul emisiunii imoExpert.

„Cei din imobiliare știu cât de fierbinte era zona Militari, mai ales în perioada începerii facultății. (…) Acum, cred că și Drumul Taberei va deveni o opțiune interesantă pentru studenți”, a mai adăugat el.

URMĂREȘTE INTEGRAL EMISIUNEA IMOEXPERT

Mii de studenți frecventează cursurile facultăților din cele două mari complexuri studențești din apropiere – Regie și Leu. În zonă se află Universitatea Politehnică, dar și o serie de facultăți, precum cea de Psihologie, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Electronică și Telecomunicații.

„Prețul chiriilor a tragnat destul de mult în Drumul Taberei, în contextul lipsei infrastructurii. Această zonă-dormitor este aleasă, în principal, de cei născuți acolo sau care au familii acolo sau o zonă de interes în Drumul Taberei. Acum, crescând interesul, este posibil să asistăm la o oarecare creștere, nu foarte mare, în zona chiriilor în principal pe apartamentele cu 2 camere sau garsoniere”, a mai explicat Printz.

Potrivit datelor Imobiliare.ro, chiria medie solicitată în Drumul Taberei este, la ora actuală, de circa 300 de euro pe lună pentru un apartament cu 2 camere.

Noul tronson de metrou Râul Doamnei-Eroilor face parte din Magistrala 5 care ar urma să lege Drumul Taberei de cartierul Pantelimon. În total, au fost inaugurate 10 noi stații, linia având o lungime de 7,2 km. În jur de 150.000 de bucureșteni care locuiesc în Drumul Taberei au acum la cel mult 10 minute de mers pe jos de casă o stație de metrou, conform estimărilor făcute de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cererea de spații într-un mare complex studențesc privat din Capitală s-a majorat cu 15% înainte de începerea noului an școlar

Pe fondul pandemiei, tinerii caută acum soluții de cazare ce oferă, pe lângă dotări și facilități, și un grad sporit de siguranță sanitară. Potrivit reprezentanților Genesis Property, compania care...

citește mai departe
Din băncile facultății în „băncile” companiei: ce spații de birouri îi așteaptă pe absolvenți în marile orașe

În orașele cu cei mai mulți absolvenți de studii superioare urmează a fi date în folosință, anul acesta, stocuri importante de spații de birouri. Un studiu realizat de compania...

citește mai departe
Preferinte “studentesti” in ceea ce priveste chiria!

Exista zone studentesti unde merita sa investesti in mod special sau Cluj-Napoca, prin excelenta, este un oras studentesc? Trebuie sa faci un efort financiar suplimentar daca urmaresti sa investesti...

citește mai departe