Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 mart. 2010

Criterii generale de încadrare în programele ANL

scris de www.imobiliare.ro in categoria Cumpărători

Pentru cei interesați de încadrarea în programul ANL, anul acesta vor fi recepţionate 3.000 de locuinţe, destinate închirierii şi 824 de unităţi locative ce vor fi achiziţionate prin credit ipotecar.

În momentul de faţă, Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) are în derulare două programe: „Locuinţe pentru tineri” şi „Locuinţe prin credit ipotecar”. Cel dintâi are ca scop construcţia de unităţi locative destinate închirierii, în vreme ce al doilea vizează dezvoltarea de case de către ANL la cererea expresă a clientului, cu ajutorul unui credit ipotecar.

Potrivit datelor furnizate de către ANL pentru imobiliare.ro, anul acesta vor fi recepţionate 3.000 de locuinţe destinate închirierii, faţă de 3.445 în 2009. Cererile de închiriere se ridică în momentul de faţă la circa 100.000, potrivit estimărilor oficiale. În cadrul programului Locuinţe prin Credit Ipotecar, în 2010 vor fi livrate 824 de locuinţe, faţă de 592 de unităţi locative finalizate anul trecut. Pentru acest program, ANL are înregistrate circa 58.000 de cereri.

Pot închiria o casă ANL tinerii de 18 până la 35 de ani

Programul de construcţii de locuinţe destinate închirierii se adresează tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani care nu îşi permit să achiziţioneze o locuinţă pe piaţa liberă. Un criteriu eliminatoriu pentru acest program este ca titularul cererii şi membrii familiei acestuia (soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia) să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate. De asemenea, solicitantul nu trebuie să fi fost beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri destinată închirierii în aceeaşi localitate în care a solicitat locuinţa. (Această restricţie nu are însă în vedere locuinţele înstrăinate în cadrul unui partaj sau casele trecute în proprietatea statului în mod abuziv şi care nu au fost retrocedate în natură.) Un alt criteriu de calificare pentru programul Locuinţe pentru Tineri este ca titularul cererii să îşi desfăşoare activitatea în localitatea în care sunt amplasate locuinţele.
Acestor condiţii eliminatorii li se adaugă o serie de criterii de punctare, ce ţin de situaţia locativă actuală a solicitantului (dacă este chiriaş sau tolerat în spaţiu, de ce suprafaţă locuibilă dispune), de starea civilă a acestuia (căsătorit sau nu, numărul de copii aflaţi în întreţinere), starea de sănătate, nivelul de studii sau pregătire profesională, situaţii sociale sau locative deosebite (tineri care provin din case de ocrotire socială, care au adoptat copii sau persoane evacuate din case naţionalizate). După stabilirea punctajului aferent fiecărui solicitant în parte, locuinţele destinate închirierii vor fi repartizate în limita stocului disponibil.

Chiriaşii pot deveni proprietari

Un lucru necesar de menţionat este că unităţile locative ce fac parte din programul Locuinţe pentru Tineri pot fi cumpărate, însă numai în anumite condiţii. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă numărul 14/2010, locuinţele destinate închirierii construite de către ANL se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului. Potrivit datelor anunţate de către reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, valoarea medie de înlocuire a locuinţelor ANL se ridică la 19.140 de euro pentru o garsonieră, 26.950 de euro pentru un apartament cu două camere şi 36.014 euro pentru o locuinţă cu trei camere.

Subvenţie de 30% pentru o casă construită de ANL

În cadrul programului Locuinţe prin Credit Ipotecar, ANL construieşte două tipuri de locuinţe: apartamente în blocuri cu un grad de finisare superior sau case individuale. Potrivit legii, pot beneficia de credite pentru construirea unei locuinţe prin ANL persoanele fizice cu cetăţenie română, domiciliate în România, indiferent de vârstă. Statul sprijină accesul la o locuinţă proprietate personală prin acordarea unei subvenţii de 30% din valoarea locuinţei construite. Subvenţia nu poate depăşi însă echivalentul în lei a 15.000 euro.
Solicitantul unui credit pentru achiziţionarea unei case ANL trebuie să fie angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, iar prin veniturile pe care le obţine (la nivel de familie) să poată garanta rambursarea creditului solicitat. La stabilirea bugetului în cadrul întocmirii dosarului de solvabilitate se iau în calcul veniturile solicitantului, ale soţului/soţiei (unde este cazul) sau veniturile obţinute de alţi membri ai familiei care pot participa la plata creditului. Membrii familiei pot fi numai rudele de gradul I. Acestei condiţii i se adaugă criteriile de punctare, a căror îndeplinire sporeşte punctajul acordat unui dosar. Printre acestea se numără: solicitantul să aibă o vârstă mai mică de 35 de ani, să nu deţină o altă locuinţă, să fie căsătorit, să aibă unul sau mai mulţi copii în întreţinere, să nu mai fi deţinut o locuinţă prin ANL, să aibă handicap etc.

Cum ajungi să-ţi facă statul casă…

După verificarea criteriilor expuse mai sus, se poate trece la următorul pas: o cerere oficială către ANL. La oficiile poştale din ţară, există crereri-tip pentru solicitarea construcţiei de case prin agenţie. O astfel de cerere cuprinde o serie de date de identificare a solicitantului, la care se adaugă şi precizări în ceea ce priveşte tipul de imobil ce se vrea a fi construit. Cererile-tip sunt transmise prin poştă către ANL şi sunt înregistrate în ordinea sosirii lor.

În momentul pregătirii unui amplasament pentru ofertare, oferta este prezentată solicitanţilor pentru construirea unei locuinţe prin ANL. Solicitanţii care acceptă oferta prezentată primesc o adresă către una dintre băncile finanţatoare în vederea întocmirii dosarului de solvabilitate. Băncile care finanţează construcţia de case prin ANL sunt: Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Piraeus Bank şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Odată cu adresa de întocmire a dosarului de solvabilitate, solicitanţii mai primesc o declaraţie care trebuie autentificată la notariat şi transmisă agenţiei. Aceasta cuprinde datele personale ale solicitantului şi în baza sa se acordă punctajul necesar pentru repartizarea locuinţei. După întocmirea dosarelor de solvabilitate şi analizarea acestora, băncile transmit către ANL certificatele de solvabilitate ale solicitanţilor de credit. Pe baza certificatelor de solvabilitate şi a declaraţiilor autentificate, ANL va întocmi listele de priorităţi în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut de către fiecare solicitant.

Primul contract semnat de către beneficiar cu ANL este contractul de mandat, alături de care solicitantul primeşte şi comunicarea către bancă în vederea obţinerii ofertei ferme de creditare. Aceasta din urmă trebuie transmisă agenţiei, nu înainte ca beneficiarul să ateste existenţa sumei necesare depunerii avansului. Contractul de construire se semnează în forma autentică şi/sau legalizare de semnătură, urmând a fi notat în cartea funciară. Contractul de credit ipotecar se semnează de către beneficiarul locuinţei şi banca finanţatoare. Odată cu acesta se semnează şi contractul de ipotecă, prin care beneficiarul de credit ipotechează locuinţa în favoarea băncii finanţatoare până la rambursarea integrală a creditului. Beneficiarul încheie în acest moment şi o poliţă de asigurare a locuinţei, până la data rambursării integrale a creditului, prin intermediul uneia dintre următoarele societăţi:
S.C. Asigurarea Românească . Asirom Vienna Insurance Group S.A.
S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A.
S.C. Groupama Asigurari S.A.
S.C. Generali Asigurări S.A.
S.C. BCR Asigurări S.A.
S.C. Astra S.A.
S.C. Uniqua Asigurări S.A.

După parcurgerea acestor etape, ANL dă ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea locuinţei. În contractul de construire se prevede un termen de 24 de luni pentru finalizarea locuinţei, termen care începe să curgă de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Părerile cititorilor
54 păreri
 • Diana

  Cum as putea sa cumpăr o locuința ANL ?

 • Nonica Rares

  Buna ziua, am 23 de ani. Oare ce conditii ar trebui sa indeplinesc?

 • Gramada Ioana Roxana

  Buna ziua am băgat anul trecut dosarul pentru ANL, oare mi se aprobă?

 • Dedu Marian

  Doresc să cunosc situația dosarului meu pentru locuință socială

 • Mehes Ionel

  Cat timp trebuie sa astept pentru locuinta? Am o familie formata din o sotie si o fetita de 2 ani si nu avem o locuinta sigura. Si nu e pe numele nostru asa ca rudele o pot pune la vanzare foarte usor. Am un loc de munca dar nu ne permitem o chirie libera.

 • borcea aurelia

  Buna, daca nu lucrez pot beneficia de locuinta anl?

 • Virtosu

  Buna ziua, m-ar interesa si pe mine sa închiriez o garsonieră la Anl. Cum se procedează?

 • Elisa

  Buna seara, unde se pot afla mai multe informatii despre locuintele anl?

 • Revnic

  Buna ziua…Ma intereseaza sa stiu daca am dreptul de a cumpara locuinta anl…in conditiile in care voi împlini 35 ani după 5 ani de închiriere…”momentan sunt blocate”…acesta a fost un raspuns din partea autorităților…și ca nu pot fi cumpărate deloc… :(..astept un raspuns…Multumesc anticipat!

 • Balint Sebastian

  Buna ziua!
  Ma numesc Balint Sebastian si doresc sa stiu unde se pot depune cererile pentru inchirierea unei locuinte ANL.
  Multumesc anticipat!
  O zi buna

 • Niculae Roxana

  Buna seara!
  Ma numesc Niculae Roxana si doresc sa stiu unde se pot depune cererile pentru inchirierea unei locuinte ANL?Multumesc!

 • florea

  Ce înseamnă fond de anticipaţie?

 • Cristi Craciun

  Pot cumpara o locuinta anl daca am 41 de ani?

 • Marin roxana

  Am 38 de ani si vreau sa stiu daca pot beneficia de o locuinta prin credit bancar.

 • Vasile Denisa

  Buna ziua, va rog cine știe sa îmi răspundă. Fara contract de angajare se poate primi chirie ANL?

 • Murgoci Mariana

  Buna ziua, am dori sa stim si noi exact daca avem dreptul la o locuinta A.N.L. avand in vedere ca eu sunt asistent personal, deci salariul minim pe economie. Avem fiul de 24 de ani si noi trecuti de 40, sotul cu salariu minim pe economie. Locuim in Bucuresti de mai bine de 12 ani si am dori si noi o locuinta stabila. Ce conditii trebuie sa indeplinim si cat va fi rata si ce perioada avem de restituit banii?

 • Maria

  Pot inchiria o locuinta anl fara un contract de angajare?

 • Ana

  Pot lua o casa ANL in chirie daca nu sunt casatorita legitim?

 • Tihan

  Este normal sa plătim noi ceasurile de curent?? Noi când vom elibera locuința, nu le luam in spate, nu???

 • Stoica Cristina

  Buna seara! Ma numesc Stoica Cristina, am varsta de 40 ani si un copil cu handicap (grav). As vrea sa stiu daca am dreptul la locuinta ANL. Va multumesc!

 • Dedu Elena Roxana

  Bună seara, aș dori să știu dacă pot închiria o locuință ANL in orașul Buftea chiar daca eu momentan locuiesc în com Crevedia împreună cu familia mea, doi copii și soț, in casa socrilor, împreună cu alți cumnați. Aș dori să știu cum să procedez. Va mulțumesc!

 • calitoiu sorina

  Buna ziua … Am un baiat de 15 ani jumate si locuim intr-o camera de camin cu chirie …nu sunt casatorita, dar in iulie fac 35 de ani …. Am vreo sansa sa primesc o locuinta anl?…. Va multumesc anticipat!

 • Danciu Carmen Angela Florentina

  Buna ziua!
  Ma numesc Carmen Danciu si doresc sa stiu unde se pot depune cererile pentru inchirierea unei locuinte ANL.
  Multumesc anticipat!
  O zi buna!

 • Tutuianu Ionuț Cristian

  Buna ziua, Tutuianu Inout Cristian mă numesc, sunt căsătorit și am o fetiță de 9 luni. Am varsta de 24 ani și locuiesc cu chirie. Îmi doresc sa am o locuință stabila din care sa nu mă mai tot mut din cauza proprietarului. As dori ceva stabil pt fiica și soția mea. Cum pot fi ajutat sa am o locuință prin ANL? As dori sa am o șansă la viață mai bună.

 • georgiana

  In Ploiesti cand incep sa repartizeze locuinte anl? Am dosarul de 4 ani si nu am mai auzit nimic! Am doi copii si stam impreuna cu socrii!

 • Razvan Catalin Moisin

  Buna ziua, saptamana asta se fac repartizari pt. locuintele ANL in Zarnesti, Jud. Bv. Eu indeplinesc toate criteriile atat sociale cat si medicale si mi s-a spus ca am punctajul cel mai mare avand 7 copiii si fara locuinta, dar m-au anuntat ca s-ar putea sa nu mi se acorde deoarece sotia mea are datorii la stat.
  Ce as putea sa fac?
  Cu cine as putea sa vorbesc?
  Cine ar putea sa ma indrume si sa ma sfatuiasca?
  Va rog daca stiti si puteti ajutati-ma.
  VA MULTUMESC ANTICIPAT SI DIN SUFLET!

 • Raicu Mihaela

  Bună seara, ma numesc Mihaela Raicu și am 41 de ani, deci nu ma încadrez în programul ANL. In acest caz as dori o locuință naționalizate. Sunt divorțată de un an și jumătate și am un copil în întreținere, pe care nu-l pot întreține așa cum ar trebui deoarece salariile sunt foarte mici, prin urmare case nationalizate sunt, și nu puține. Unde se face cerere pt. a primi o locuință de acest gen? Multumesc!

 • Dali Pelei

  Tinerii care provin din centre de ocrotire socială plătesc chirie pentru locuințele ANL? Sau doar utilitățile?

 • Molnar Ferencz

  Imi spune cineva cum pot sa achizitionez si eu un apartament anl? Multumesc!

 • Nechita alexandra

  De ce nu am primit o casa naționalizată pana acum? Am toate actele depuse pentru o locuinta dar nimeni nu ne da nici un raspuns.Oare cati ani vor mai trece pentru obtinerea unei locuinte?

 • Constantin Alexandru

  Cum pot cumpara o garsoniera prin programul ANL?

 • lLEANA din Sighisoara

  Am o intrebare, ce poti sa faci ca sa obtii o locuinta daca ai varsta peste 35 ani si ai doi copii in intretinere, divortat, cu un salariu minim pe economie?

 • veliscu mihaela

  Buna ziua sunt interesată cum pot sa închiriez o locuinta la ANL sunt despărțită de soțul meu de 1an dat nu suntem divortati am un copil de noua ani.este foarte greu mai ales ca suferă si de maladie statgard. Ce as putea sa fac si ce acte ar trebui sa depun pt a primi o locuinta

 • stomirca

  Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca e legal ca Primaria sa-ti faca chiria in functie de venitul brut. Avem un ap cu 2 cam.si suntem 4 pers.De curand am primit instiintare de la primarie ca eu si sotia sa ducem adeverinte cu venitul brut ptr a ne face chiria.Va rog sa ne spuneti daca e legal si care e legea care prevede ca o chirie sa fie facuta in functie de veniturile brute si nu de spatiul pe care il avem .Va multumesc!

 • angela

  Sa va spun eu cum sta treaba la ANL MOTRU. Sunt trimisa de la o usa la alta, nimeni nu imi da nici un raspuns. Am facut o reclamatie ca o persoana are o propietate si locuinta ANL CU DOVADA DE LA ASOCIATIA DE PROPIETARI. CUI SA MA ADRESEZ? Va rog, stie cineva?

 • Rosca Ionela

  Bună ziua ! M-ar interesa și pe mine să aplicăm pentru o locuință ANL , apartament de 2 camere . Unde trebuie să merg , cui mă adresez ? Sunt căsătorită de 2 ani și suntem doar eu și soțul . Soțul lucrează iar eu sunt pe caz de boală cu grad II de handicap . Momentan stăm la părinți dar ne dorim un spațiu al nostru în chirie deocamdată dar să fie doar al nostru. Mulțumesc!

 • Gumussoy Mihaela

  De ce cei care sunt casatoriti cu un cetatean strain nu au dreptul la o casa de la ANL ?. Poate cineva sa-mi raspunda?

 • lapau daniel

  Buna ziua. M-ar interesa cum sa procedez si ce acte am nevoie sa pot obtine o locuinta anl, ceea ce cred ca nu e posibil. Sunt casatorit legal de 11 ani cu sotia mea, avem un baietel de 7 ani la scoala si stam cu chirie de 9 ani la un camin de la electromontaj intr-o singura camera de 8 metri patrati,este foarte greu si platim cate 600 lei luna de luna pe o amarata de camera. M-as bucura sa mai existe si minuni. Multumesc.

 • andreea

  buna ziua.ma numesc andreea am o fetita de un an si sase luni si as dori si eu sa beneficiez de o casa prin anl.sunt corecta cu chiria deoarece de 6 ani stau prin chirie si ma chinui.la un moment dat mi-as dori sa o si cumpar dak se poate.v-as multumi enorm daca ma veti ajuta.

 • nistor adrian

  Buna ziua, dorim si noi sa intram in posesia unei locuinte prin anl. Am dori sa stim cum trebuie sa procedam…. Avem un copil de un an si locuim cu mai multe persoane. Va multumim

 • Marian radulescu

  unde se depun actele pt o locuinta anl

 • Iordache Mirela

  Buna ziua! As dori si eu un apartament de la ANL. am 26 si sotul 31. am un baietel de 2 ani. stam cu chirie si nu ne mai ajunge. ne dorim foarte mult un camin al nostru.
  pentru alte detalii, unde as putea sa ma adresez? chiriasul unde stau vrea sa vanda si trebuie sa imi caut. imi puteti da un raspuns?.
  Va multumesc. cu multa stima mirela

 • patrascoiu monica

  Buna ziua eu am 21 de ani si sotu 41 svem si o fetita de un anisor. unde trebuie sa merg pentru a depune actele si cum putem benificia de locuinta anl. sotul are salariu minim pe economie si eu sunt studenta .va rog un raspuns urgent si un nr de telefon cu cine as putea vorbi????

 • enache georgeta

  Buna ziua numele meu e enache georgeta am 26 de ani sunt casatorita a o fetita de 9 ani stau cu chirie si mar interesa si pe mine sai dati un raspuns daca doriti care sunt procedurile si standarele anele va rog din suflet sai spuneti cu cine as putea lua legatura sa pot anchiria o locuinta anle va las si nr meu de tel0765399703 e urgent mai am o sap si trbue sa ma mut va rog din suflet sa ca cotactati va multumesc din suflet

 • cristina

  daca am 41 ani de ce nu pot beneficia de casa de tip ANL in chirie ca am si un copil e normal doar tinerii noi cei de 40-50 ani avem posibilitate la 900 lei salariu sa ne cumparam?

 • Dorina

  Buna ziua ,
  Doresc sa achizitionez o locuinta ANL si as dori sa stiu unde trebuie sa merg sa ma adresez pentru asa ceva , doresc sa mentionez ca nu sunt din Bucurestiu dar de ceva timp locuiesc aici, si vreau sa achizitionez o locuinta pentru mine si copii mei.

  Va multumesc

 • ioana

  Buna ziua,

  As dori sa depun actele pentru a beneficia de o locuinta anl, insa nu stiu daca se mai construiesc astfel de locuinte. Nefiind casatorita cu acte, oare as putea beneficia de o astfel de locuinta?
  Multumesc

 • stanciulescu sorina

  doresc o casa anl….

 • DEZY

  buna doresc sa cumpar un apartament prin credit sau prin anl am 25 ani sunt angajata cu salariu minim pe economie …. ce sanse am ? cand am fost la banca sa intreb de un credit mi-a raspuns PAI CU SALARIUL CARE ILAM O SA TERMIN RATA PESTE 100 ANI

 • Mirela

  Draga mea , eu sunt una din beneficiarele unei locuinte tip ANL , obtinuta fara nici un fel de pile si relatii . Dar ce folos cand suntem cu totii la mana Primariilor care ne pastoresc si ne golesc buzunarele cu cea mai mare nesimtire , uitandu-se in ochii nostri si facandu-ne tot pe noi sa ne simtim vinovati pentru toate neregulile facute de ei ! Sunt niste excroci , si la mine in bloc , majoritatea apartamentelor sunt ocupate de lucratori ai Primariei , care au facturi mici , aproape inexistente la apa , caldura si energie electrica . Pe cand noi ceilalti am ajuns in pragul saraciei , platind si pentru ei ! E strigator la cer , dar asta-i adevarul . Asa ca , draga mea , nu stiu daca sa-ti spun sa te bucuri sau sa iti para rau ca nu ai beneficiat de o astfel de locuinta!

 • GHETU CORNELIA

  in anul 2004, am cumparat un plic cu un formular l/am depus la posta si era ptr.obtinerea de locuinta, de atunci si pana in prezent nu am primit nici un raspuns. Asemenea plicuri se gasesc si la ora actuala lu unitatile postale. poate cineva sa ma informeze in legatura cu aceste plicuri??????????unde trebuie sa na interesam???????????

 • dansa

  si ca si o alta conditie,,scrie k tre sa faci sex in acelasi oras sau in aceeasi casa….conditii care „se aranjeaza” evident….patetic

 • Lalica

  Nu mai visati cu ochii deschisi.
  Programul ANL este un program de pile si relatii. Din 1998 am inceput demersurile pentru demararea unei locuinte din fondul ANL, dar intre timp am facut 35 de ani si nu am beneficiat de asa ceva. Din pacate pentru mine initial nu am avut suma care mi s-a cerut si apoi nu am mai avut pila corespunzatoare.
  Daca am fost eu ghinionista si exista cineva care a reusit obtinerea unei case in bloc ANL fara pile/relatii/spaga va rog sa ma invatati, mai am o sora in aceeasi situatie si poate reuseste ea. De mentionat ca sunt bucuresteanca.
  Bafta tututror si atentie mare la orice bloc nou, interesativa inainte de a lua o decizie. de cele mai multe ori un search pe google te scuteste de o teapa

 • petre

  Doresc sa cumpar prin credit un ap 2 cam chiar si constructie ANL sau sa construiesc un ap la mansarda pe un bloc vechi.Este posibil prin ANL?

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe