Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 Octombrie 2022

De ce să iei în calcul o simulare de credit?

scris de Alexandra Manolache in categoria Credite, Sfaturi, Cumpărători
Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2023
Simulare de credit Imobiliare.ro

Cu ajutorul unei simulări de credit, vei dispune de o imagine reală asupra ceea ce îți poți permite atunci când vine vorba despre un credit ipotecar. Acest instrument te poate ajuta și la estimarea modalităților prin care diferitele decizii financiare te pot ajuta sau îți pot afecta scorul FICO (cu cât scorul tău este mai mic, cu atât mai reduse sunt șansele de a primi creditul dorit).

Când apelezi la o simulare de credit?

Este recomandat să apelezi la o simulare de credit în următoarele cazuri:

  • Te întrebi ce efect are avansul de care dispui asupra ratelor lunare 
  • Nu cunoști intervalele de preț în care ar trebui să se încadreze casa dorită astfel încât să poți beneficia de un credit ipotecar
  • Te întrebi pe ce perioadă de timp ar fi mai rentabil să închei creditul

Ține cont de faptul că simulările de credit și scorurile FICO sunt la fel de individuale precum sunt amprentele digitale. Aceeași acțiune financiară poate avea efecte diferite asupra scorurilor diferitelor persoane, în funcție de datele specifice din rapoartele lor de credit.

Astfel, o simulare îți oferă o idee cu privire la ce să te aștepți înainte de a realiza o acțiune. Poți găsi simulatoare de credit pe majoritatea site-urilor web care oferă soluții de creditare. Cu toate acestea, Imobiliare.ro îți oferă un astfel de instrument complet gratuit. Pentru a beneficia de acesta, tot ce trebuie să faci este să accesezi pagina cu soluțiile de finanțare Imobiliare.ro.

Unde poți realiza o astfel de simulare?

Pentru a obține o imagine reală a situației tale de creditare, introdu avansul de care dispui, suma dorită pentru creditare și perioada de timp dorită. În urma analizei, vei primi instant o simulare a valorii ratei lunare, la cea mai bună rata a dobânzii.

Reține că o astfel de simulare nu afectează scorul FICO, așa că poți încerca mai multe scenarii de creditare, pentru a vedea care variantă este mai potrivită pentru situația ta.

Discută gratuit cu un broker de credite­­

Cu toate acestea, ține cont de faptul că instrumentul este doar o simulare, care nu ia în considerare toți factorii ce influențează scorul FICO. Te invităm la o discuție cu un broker de credit Imobiliare.ro pentru a vedea dacă te încadrezi în criteriile de eligibilitate pentru obținerea unui credit ipotecar. 

Cu o experiență de 3 ani ca digital marketing specialist, a dobândit competențe valoroase în comunicare și inovație. Colaborează cu Imobiliare.ro din 2021, ocupându-se de social media și brand. În trecut, a contribuit ca editor al rapoartelor și a comunicatelor de presă.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Mogos Daniel

    Bună!
    Ma interesează un astfel de calcul.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *