Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 oct. 2015

Déjà-vu în imobiliare: piața locuințelor, luată cu asalt!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Stabilizarea prețurilor, creșterea puterii de cumpărare și revenirea ușoară a creditării încurajează achizițiile și, implicit, investițiile.

În urmă cu șapte-opt ani, proiectele de ansambluri rezidențiale răsăreau ca ciupercile după ploaie pe harta Capitalei. Deși unele s-au concretizat (cel puțin în parte), multe au fost „înghețate” din cauza crizei.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-keys-to-new-home-real-estate-agent-offer-image37534906

Iată însă că piața rezidențială bucureșteană începe să-și recapete din efervescența perioadei de boom. Potrivit organizatorilor Târgului Imobiliar Național (București, 21-25 octombrie), aceasta reușește să atragă tot mai mulți investitori imobiliari – cu sau fără experiență pe plan local. „Investitori din China sau Republica Moldova, dar și dezvoltatori din Israel sau din România au început deja să investească în proiecte de locuințe sau au reluat planurile de investiții amânate din cauza condițiilor dificile de pe piața imobiliară românească în perioada crizei. Aceștia vor lansa proiecte noi totalizând aproape 2.000 de locuințe, la ediția din această toamnă a Târgului Imobiliar Național – tIMOn.”, subliniază aceștia.

„Interesul investitorilor imobiliari pentru piața rezidențială din România este în continuă creștere în ultimele 18 luni. Vedem nume noi care vor să profite de condițiile macroeconomice favorabile și să construiască locuințe atât pentru segmental mediu cât și pentru cel de lux. După o perioadă de analiză și ajustare a planurilor de investiții la condițiile noi din piață, aceștia propun proiecte mult mai adaptate cererii locale din punct de vedere al amplasamentului, suprafețelor și al prețurilor. Creșterea puterii de cumpărare, revenirea ușoară a creditării, dar și măsurile de încurajare a achizițiilor de locuințe, precum programul Prima Casă și TVA de 5% pentru locuințe cu prețuri de până la 450.000 de lei din 2016, sunt factori încurajatori pentru noi investiții rezidențiale.”

Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn

Dezvoltatorii străini revin în peisaj
Compania City Garden Development, controlată de un investitor chinez, va lansa la tIMOn trei proiecte imobiliare: City Garden Pipera va cuprinde 24 de vile, ansamblul DownTown 21, din zona Unirii, va avea 50 de apartamente și spații comerciale, iar la începutul anului 2016 va începe construcția unui imobil de lux de 30 de apartamente în zona Bulevardul Libertății.

Totodată, dezvoltatorii Militari Residence, de origine română, își extind portofoliul cu două proiecte amplasate în apropiere de parcul Tineretului, Carol City Park și Tineretului City, ce vor avea în total aproape 500 de apartamente.

În categoria jucătorilor aflați până acum în așteptare se încadrează investitorul israelian Dimri International, care anunța înainte de criză contrucția a peste 5.000 de locuințe în România – dintre care 3.600 în zona Prelungirea Ghencea din Capitală, 1.100 în Pipera și alte circa 600 în Ploiești. După ce a rămas în așteptare pe durata recesiunii, dezvoltatorul și-a reluat planurile de afaceri în țara noastră, cu proiectul Dimri West Towers, din zona Ghencea. Ansamblul va cuprinde 11 blocuri cu un total de 1.045 de unități locative, la tIMOn urmând a fi disponibil la vânzare un singur bloc (de 95 de apartamente).

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe