Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
26 sept. 2012

Dezvoltatorul primului complex ecologic de apartamente pariază acum pe vile „verzi”. De la cât pornesc preţurile

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Acesta este primul dintre cele două ansambluri pe care compania intenţionează să le dezvolte folosind tehnologia aplicată în cadrul Avalon Residence.

Compania Ozone Homes, condusă de omul de afaceri australian de origine română Andrew Prelea, a anunţat lansarea unui nou proiect rezidenţial. Este vorba despre Eden Terraces (foto), un ansamblu situat în zona Pipera-Tunari din Capitală, ce va fi format din 132 de vile. Potrivit dezvoltatorului, complexul va fi construit în mai multe faze şi va necesita, potrivit estimărilor iniţiale, o investiţie de 11,5 milioane de euro.

Toate unităţile locative vor fi realizate cu ajutorul tehnologiei Ozone Homes, folosită anterior la construcţia Avalon Residence, primul complex ecologic de apartamente din Capitală. Acest sistem de construcţie permite diminuarea cu până la 40% a costurilor de întreţinere, locuinţele de acest tip având de asemenea un grad superior de rezistenţă (faţă de construcţiile tradiţionale) la foc, cutremure sau fenomene meteo extreme.

Primele şase case, gata până la sfârşitul anului
Cele mai ieftine locuinţe din cadrul Eden Terraces vor fi cele din a doua etapă – este vorba despre nouă vile, cu preţuri cuprinse între 71.000 Euro (pentru locuinţe structurate pe P+1) şi 88.000 de euro (pentru vilele P+1+M). Acestea vor beneficia de 40 de metri pătraţi de grădină şi două locuri de parcare incluse în preţ.

Pe de altă parte, vilele din prima fază a proiectului – în număr de şase – vor fi ceva mai scumpe. Astfel, cinci case (formate din patru camere, cu 144 de metri pătraţi suprafaţă construită şi 250 de metri pătraţi de teren) vor avea preţuri începând de la 710 euro pe metru pătrat, ceea ce echivalează cu un total de aproximativ 102.240 de euro (+TVA). Cea de-a şasea vilă (formată din trei camere, cu o suprafaţă construită de 95 de metri pătraţi şi 250 de metri pătraţi de teren) va costa 850 de euro pe metru pătrat, ceea ce înseamnă un preţ total de 80.750 de euro (+TVA). Potrivit reprezentanţilor companiei, investiţia necesară pentru construcţia primelor şase vile din cadrul ansamblului se va ridica la 500.000 de euro, iar termenul de predare propus este sfârşitul acestui an.

Pentru produsul potrivit, românii plătesc şi mai mult de 60.000 de euro
Într-un interviu acordat anterior www.imobiliare.ro, Andrew Prelea a mărturisit că Avalon Residence – un proiect de mici dimensiuni, conceput iniţial să cuprindă 38 de unităţi locative – a fost un test pentru piaţă atât din punctul de vedere al tehnologiei de construcţie, cât şi din perspectiva preţurilor şi dimensiunii locuinţelor. Deşi acest ansamblu se adresa cu precădere celor cu bugete de Prima Casă, concluzia trasă de dezvoltator după construcţia primului bloc de 12 apartamente (în care au fost vândute mai întâi unităţile locative mai scumpe, de 70.000 de euro) a fost că, pentru produsul potrivit, românii sunt dispuşi să plătească şi mai mult de 60.000 de euro. Aşa se şi explică faptul că singurele locuinţe rămase încă spre vânzare în cadrul Avalon Residence sunt, în mod surprinzător, din categoria celor mai ieftine: este vorba de trei apartamente a câte două camere, ce au un preţ de 42.500 de euro (+TVA).

Pornind de la această concluzie, compania Ozone Homes are în plan să ridice două noi ansambluri rezidenţiale – cel dintâi este Eden Terraces, iar celălalt va fi amplasat în sectorul 1 al Capitalei. Acestea vor fi proiecte adaptate la condiţiile actuale ale pieţei, urmând a fi dezvoltate în faze. Va fi folosită aceeaşi tehnologie inovatoare de construcţie, fapt pentru care locuinţele vor fi ecologice, în conformitate cu noile norme ale Uniunii Europene.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Stinga Aurelian

    Am terenul in Bucuresti. M-ar interesa constructia unei case P+1 utilizand tehnologia eco la care faceti referire. In principiu locuinta sa fie compusa din: living, bucatarie, 2 bai, 3-4 dormitoare, garaj dublu, eventual beci. Rog oferte si preturi estimative.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe
Rhodium Residence: ansamblu de tip boutique într-o zonă liniștită, aerisită și cu spații verzi din Cluj-Napoca (P)

Îți dorești ca „acasă” să te poți relaxa deplin, dar și să poți ajunge rapid în mijlocul naturii? Acest ansamblu rezidențial îți împlinește ambele dorințe – și nu numai....

citește mai departe
Perspectivă optimistă pentru rezidențial: în 2020, dezvoltatorii români de locuințe au fost printre cei mai activi cumpărători de terenuri din zona Capitalei

Volumul total al tranzacțiilor consemnate pe acest segment de piață a fost ușor mai scăzut comparativ cu anul precedent, ca efect al stării de urgență impuse pe fondul Covid-19....

citește mai departe
A fost finalizat primul turn rezidențial din ansamblul XCity Towers, din Timișoara. Urmează alte 148 de unități

Clădirea însumează 134 de apartamente moderne, cu tipologii variate, cele mai numeroase fiind cele cu două camere. Dezvoltatorul autohton Wallberg a anunțat finalizarea primul turn din ansamblul rezidențial XCity...

citește mai departe