Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 Mai 2020

Discount-uri, case și apartamente cu terasă. Ce au căutat românii în izolare?

scris de corina.varlan in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 19 Mai 2020

Perioada de izolare i-a făcut pe mulți să caute discount-uri, dar a conturat și noi tendințe pe piața imobiliară. Casele și apartamentele cu terase spațioase au devenit tot mai atractive, după săptămâni întregi petrecute între patru pereți.

Odată cu situația generată de pandemia de COVID-19 au apărut pe piața imobiliară și așa-zișii vânători de oportunități, care au înaintat către dezvoltatori propuneri de discount chiar și de 40%.

“Evident că nu sunt realizabile. Unde au fost realizabile, s-au încadrat în jurul a 15%, poate un pic peste 15%”, a declarat în cadrul ediției din mai a emisiunii imoExpert Daniel Tudor, CEO-ul companiei de consultanță imobiliară The Concept din Capitală.

Sectorul rezidențial premium a fost cel în care la nivelul cererii s-au sesizat schimbări majore, iar cei care au vrut să facă speculă au înaintat către dezvoltatori propunerile cele mai mari de discount, fără succes.

Tot în perioada de izolare, pe piața imobiliară au putut fi sesizate și noi tendințe în rândul cumpărătorilor.

URMĂREȘTE INTEGRAL CEA MAI NOUĂ EDIȚIE IMOEXPERT

“Există și o cerere care s-a format între timp legată de case cu grădină sau apartamente cu grădină. Dacă înainte de COVID casele aproape că nu erau pe radarul investițiilor, iată că acum revin pentru că cererea a crescut și există șanse mari să crească și oferta în următorii ani pe acest segment”, ne-a mai explicat CEO-ul The Concept.

“Cei care nu își permit case merg către apartamente măcar cu o terasă mai spațioasă sau cu o lățime de minimum doi metri ca să poți să o folosești pentru o activitate de zi”, a mai spus Tudor.

În opinia sa, izolarea impusă de pandemia de COVID-19 și munca de acasă din ultimele săptămâni ar putea duce la conturarea unei cereri tot mai mari pentru locuințe cu spațiu suficient pentru amenajarea unui birou.

“Există o cerere potențială care încă nu se valorifică, dar noi credem foarte mult în ea. Este cererea pentru camere pe post de birou, cum se spune în Israel o cameră și jumătate sau două camere și jumătate. Noi le-am numit 1+1 sau 2+1, acel <plus unu> fiind o cameră mai mică ce poate fi folosită pe post de birou, mai ales de cei care lucrează de acasă”, a explicat reprezentantul companiei de consultanță imobiliară.

În opinia sa, există toate premisele ca tendințele observate la nivelul pieței în perioada de izolare să se păstreze pe termen lung.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ai nevoie de un plus de confort acasă? Iată ce soluții de finanțare poți accesa

Confortul de acasă a devenit tot mai important în ultimul an. Perioada de izolare, munca de la distanță și școala online au fost doar câțiva dintre factorii care i-au...

citește mai departe
Credit ipotecar sau Noua Casă. Tu ce alegi pentru viitoarea ta locuință?

Dacă te afli în căutarea unei noi locuințe, atunci știi deja că principalele soluții de finanțare pe care le ai la dispoziție sunt creditul ipotecar sau creditul Noua Casă....

citește mai departe
Vrei un credit? Ascultă recomandările unui specialist BCR înainte de a face acest pas

Te afli în căutarea locuinței ideale și știi că ai nevoie de un credit pentru a o cumpăra. Cel mai probabil, nici nu ai mai făcut o astfel de...

citește mai departe
Cum îți recuperezi investiția de la un dezvoltator neserios? Sfatul avocatului

O locuință cumpărată la stadiul de proiect poate fi o investiție bună, dar nu și lipsită de riscuri. Dacă lucrurile nu merg așa cum te-ai așteptat, iar dezvoltatorul nu...

citește mai departe
Cumperi o locuință aflată la stadiul de proiect? Recomandările avocatului te ajută să eviți riscurile

Să cumperi o locuință aflată la stadiul de proiect poate să-ți aducă o serie de beneficii, dar o astfel de investiție vine și cu unele riscuri. Iată care sunt...

citește mai departe