Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 mai 2020

Discount-uri, case și apartamente cu terasă. Ce au căutat românii în izolare?

scris de corina.varlan in categoria Ştiri imobiliare

Perioada de izolare i-a făcut pe mulți să caute discount-uri, dar a conturat și noi tendințe pe piața imobiliară. Casele și apartamentele cu terase spațioase au devenit tot mai atractive, după săptămâni întregi petrecute între patru pereți.

Odată cu situația generată de pandemia de COVID-19 au apărut pe piața imobiliară și așa-zișii vânători de oportunități, care au înaintat către dezvoltatori propuneri de discount chiar și de 40%.

„Evident că nu sunt realizabile. Unde au fost realizabile, s-au încadrat în jurul a 15%, poate un pic peste 15%”, a declarat în cadrul ediției din mai a emisiunii imoExpert Daniel Tudor, CEO-ul companiei de consultanță imobiliară The Concept din Capitală.

Sectorul rezidențial premium a fost cel în care la nivelul cererii s-au sesizat schimbări majore, iar cei care au vrut să facă speculă au înaintat către dezvoltatori propunerile cele mai mari de discount, fără succes.

Tot în perioada de izolare, pe piața imobiliară au putut fi sesizate și noi tendințe în rândul cumpărătorilor.

URMĂREȘTE INTEGRAL CEA MAI NOUĂ EDIȚIE IMOEXPERT

„Există și o cerere care s-a format între timp legată de case cu grădină sau apartamente cu grădină. Dacă înainte de COVID casele aproape că nu erau pe radarul investițiilor, iată că acum revin pentru că cererea a crescut și există șanse mari să crească și oferta în următorii ani pe acest segment”, ne-a mai explicat CEO-ul The Concept.

„Cei care nu își permit case merg către apartamente măcar cu o terasă mai spațioasă sau cu o lățime de minimum doi metri ca să poți să o folosești pentru o activitate de zi”, a mai spus Tudor.

În opinia sa, izolarea impusă de pandemia de COVID-19 și munca de acasă din ultimele săptămâni ar putea duce la conturarea unei cereri tot mai mari pentru locuințe cu spațiu suficient pentru amenajarea unui birou.

„Există o cerere potențială care încă nu se valorifică, dar noi credem foarte mult în ea. Este cererea pentru camere pe post de birou, cum se spune în Israel o cameră și jumătate sau două camere și jumătate. Noi le-am numit 1+1 sau 2+1, acel <plus unu> fiind o cameră mai mică ce poate fi folosită pe post de birou, mai ales de cei care lucrează de acasă”, a explicat reprezentantul companiei de consultanță imobiliară.

În opinia sa, există toate premisele ca tendințele observate la nivelul pieței în perioada de izolare să se păstreze pe termen lung.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Vrei o locuinţă nouă, dar eşti constrâns de un buget de doar 60.000 de euro? Ce opţiuni ai

Deşi cele mai multe dintre apartamentele noi de pe piaţă nu se încadrează în pragul propus de Prima Casă, acest segment oferă şi câteva variante. La modul teoretic, majoritatea...

citește mai departe
Creşte bugetul românilor pentru achiziţia unei case. Revine încrederea în piaţă?

Deşi majoritatea cumpărătorilor vor încă o locuinţă de până la 60.000 de euro, un procent comparabil de clienţi sunt dispuşi să plătească până la 90.000 de euro. În ultimii...

citește mai departe
Începutul anului a adus speranţa stabilizării pieţei. Ridică stoparea programului Prima Casă un nou pericol?

Scăderea volumului de tranzacţii şi un nou val de ieftiniri ar fi două dintre efectele fireşti ale acestei măsuri. În ultimii doi ani, programul Prima Casă a menţinut piaţa...

citește mai departe
Vânzători: Cum poţi încheia o tranzacţie de succes în 2011

Disponibilitatea de a aştepta clientul potrivit, precum şi adaptarea la condiţiile actuale ale pieţei sunt condiţii absolut necesare pentru cei care vor să vândă acum. În perioada de boom...

citește mai departe
Piaţa terenurilor se dezmorţeşte. Lot de casă în Corbeanca la mai puţin de 10.000 de euro

O bună parte dintre cumpărătorii aflaţi până acum în expectativă au ieşit să tatoneze „terenul”, simţind că pragul de jos al preţurilor a fost atins. Începutul lui 2011 a...

citește mai departe