Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 Iulie 2020

Evită capcanele! Ce verifici când vinzi sau cumperi o casă? Așa te ajută un agent imobiliar profesionist

scris de Corina Varlan in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 07 Iulie 2020

Te pregătești să vinzi sau vrei să cumperi o casă? Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le verifici, mai întâi, pentru a te asigura că vei evita capcanele și neplăcerile ulterioare, iar un agent imobiliar profesionist te poate ghida pentru a lua cele mai bune decizii.

Dacă ești proprietarul unei case și te-ai decis că este, din diverse motive, momentul potrivit să o scoți la vânzare, atunci un agent imobiliar profesionist care te va reprezenta te va ajuta să te asiguri că ai la dispoziție, de la început, toate actele necesare în procesul de tranzacționare.

“Eu lucrez ca reprezentant al vânzătorului și primul pas, înainte de a scoate o proprietate pe piață, este întotdeauna acela de a ne asigura că aceasta poate fi vândută în condiții de siguranță pentru ambele părți”, a declarat Ana-Maria Istrati, agent imobiliar Zoom City și trainer al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România, în cadrul emisiunii imoExpert.

“Mai ales dacă vorbim de proprietățile din București cu un istoric lung, interbelice, cu mulți proprietari, cu situații specifice în acte și legi speciale, recomand consultarea unui jurist care să poată să atragă inclusiv atenția în cazul în care actele trebuie completate sau actualizate. De asemenea, dacă putem întrezări obiecții la viitorul cumpărător și care este soluția cu care trebuie să venim în întâmpinarea acestuia”, a mai explicat ea.

Al doilea pas, mai ales dacă tranzacția ar urma să aibă ca obiect o proprietate din București din perioada interbelică sau din anii ’60, este acela de a verifica dacă imobilul stă bine din punct de vedere structural.

“Ca agent reprezentant al proprietarului, recomand un istoric cât mai adus la zi pentru a fi dezvăluit viitorului cumpărător și, bineînțeles, dacă există suspicini, verificarea lor cu un inginer de structură, cu un arhitect”, a detaliat Istrati.

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL CEA MAI NOUĂ EDIȚIE IMOEXPERT 

Actele și detaliile legate de situația structurii imobilului sunt și primele lucruri pe care te ajută să le verifici un agent care te reprezintă din poziția de cumpărător. Și de această dată, Istrati recomandă apelarea la diferiți specialiști care pot oferi un feedback relevant.

Rolul agentului, în acest caz, nu se oprește însă aici. Profesionistul trebuie să analizeze inclusiv aspecte care îi pot scăpa din vedere unui cumpărător entuziasmat de proprietatea găsită.

“Să zicem că (n.r. cumpărătorul) își dorește liniște. Are familie, copii mici și își dorește o stradă liniștită. Să zicem că strada este liniștită, dar în spate avem un spital și vine ambulanța. Și, după cum am văzut, sunt zone în care lângă o casă poate să apară un bloc cu 4-6-8 etaje. E munca agentului să se uite la vecinătăți, să vadă dacă un cumpărător va avea liniște, gradul de însorire pe care și-l dorește sau dacă va avea șantier doi ani lângă el”, a mai explicat Ana-Maria Istrati în cadrul emisiunii imoExpert.

Corina Vârlan are o experiență de 12 ani în presa online, comunicare și content marketing. Ea s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în urmă cu 6 ani și ocupă, în prezent, funcția de Content Manager. Corina își concentrează activitatea pe subiecte de interes din sectorul de real estate.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum cerni anunțurile de închiriere pentru a-ți găsi locuința perfectă? Sfatul expertului în imobiliare

Ai pornit în goana după chirie și acum ai ajuns în etapa în care cauți printre numeroasele anunțuri publicate online cu proprietăți de închiriat în speranța că vei găsi...

citește mai departe
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
Cât de sigur este să lucrezi ca femeie în imobiliare? Situații de vulnerabilitate și metode de prevenție

Femeile care activează în domeniul imobiliar din România se confruntă uneori în activitatea profesională cu diverse situații dificile, în special în interacțiunile avute cu clienții, dar și în dinamica...

citește mai departe
Ai o nevoie imobiliară? Vezi cum poți acționa în această perioadă

Dacă ai o nevoie imobiliară, atunci această perioadă poate fi una ideală pentru a iniția o discuție cu un agent imobiliar alături de care să cauți locuința pe care...

citește mai departe
Interacțiunile „la distanță”, viitorul tranzacțiilor imobiliare?

Actualele măsuri de „distanțare” socială sunt resimțite în toate domeniile vieții. Se vor impune, însă, acestea și pe viitor în imobiliare? Au trecut aproximativ două săptămâni de când oficialii...

citește mai departe