FOTO: Cartierul Solar, primul ansamblu rezidențial cu energie verde. Vezi prețurile!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Lifestyle
Publicat pe: 20 August 2015, Ultima actualizare: 21 August 2015

Ansamblul va fi dotat cu 1.800 de panouri fotovoltaice.

Datorită disponibilității terenurilor pentru construcții, zona de sud a Capitalei a atras în ultimii ani numeroase investiții în construcția de locuințe – de regulă blocuri de mici dimensiuni, special concepute pentru beneficiarii programului Prima Casă. Iată însă că, pe fondul evoluției pozitive a pieței, proiectele din „noua generație” încep să se diferențieze de competiție prin facilitățile oferite.

Cartierul Solar 2

Un exemplu este dat de ansamblul rezidențial Cartierul Solar (foto). Situat în imediata vecinătate a Pieței de Gros, acesta va cuprinde 15 blocuri cu regim de înălțime D+P+5E, ce vor însuma peste 1.000 de apartamente cu una, două și trei camere. Potrivit reprezentanților oficiali ai dezvoltatorului, compania AD ASTRA PARTNERS, Cartierul Solar este primul complex de locuințe din România dotat cu panouri solare fotovoltaice pentru producerea de energie verde – regenerabilă și nepoluantă. Cu o investiție totală estimată la 45 de milioane de euro, proiectul are ca termen de livrare luna septembrie 2017. Prima etapă de construcție cuprinde patru blocuri, cu un număr total de 296 de apartamente, plus alei și zone de relaxare amenajate, și are ca dată de finalizare sfârșitul lunii decembrie 2015.

Cartierul Solar 1
Cartierul Solar 3

Pe terasele celor 15 clădiri vor fi amplasate nu mai puțin de 1.800 de panouri solare, ce vor contribui la reducerea costurilor de întreținere și a emisiilor de gaze cu efect de seră. Fiecare bloc va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, dispuse în șase siruri a câte 20 de panouri, și un invertor cu ajutorul căruia se realizează conversia din curent continuu în curent alternativ. Spre deosebire de panoul solar termic, cel fotovoltaic transformă energia luminoasă de la soare direct în energie electrică. Producția totală de energie a celor 1.800 de panouri este estimată la peste 600 Mwh/an, ceea ce va asigura acoperirea integrală a consumului necesar pentru părțile comune ale blocurilor (iluminat interior/exterior, lift, pompe etc.). În plus, sistemul fotovoltaic va genera și venituri din obținerea de certificate verzi.

Cartierul Solar 8

 

„Utilizarea panourilor fotovoltaice este un trend ce ia amploare pe zi ce trece în România și care iată că se extinde și în zona imobiliară. Cartierul Solar reprezintă o inovație în materie de locuințe pe piața românească și oferă viitorilor proprietari un standard de viață îmbunătățit, cu costuri minime de întreținere și fără emisii de gaze. Avantajul clădirilor verzi, costurile zero la întreținere, proximitatea facilităților de relaxare, dar și prețurile accesibile, cu TVA de doar 5%, fac din acest ansamblu un proiect de succes, motiv pentru care ne așteptăm la un ritm de contractare foarte bun.”

Andreea Comșa, managing director Premier Estate Management (reprezentantul și agentul exclusiv de vânzări al proiectului)

Cartierul Solar 4

Prețurile din Cartierul Solar pornesc de la 30.500 de euro (cu TVA 5% inclus) pentru garsoniere, de la 39.000 de euro (cu TVA 5% inclus) pentru apartamentele cu două camere și ajung la 70.900 de euro (cu TVA 5% inclus), pentru unitățile locative tricamerale. Pentru primele 50 de apartamente, compania dezvoltatoare va oferi un preț promoțional, respectiv o medie de 750 de euro pe metru pătrat (cu TVA 5% inclus). Suprafețele locuințelor sunt cuprinse între 38,4 metri pătrați și 94 de metri pătrați.

Printre facilitățile de care dispune noul ansamblu rezidențial se numără locuri de parcare, servicii de pază permanentă, piscină, propria sală de fitness, spații de joacă pentru copii, supermarket și un parc privat de 14.000 de metri pătrați. Complexul beneficiază de acces rapid către mijloacele de transport în comun (metrou și autobuze), iar în imediata apropiere se află mai multe hipermarketuri și centre comerciale: Grand Arena Mall, Metro, Carrefour Berceni, Auchan.

Cartierul Solar 5
Cartierul Solar 6
Cartierul Solar 7

Părerile cititorilor
2 păreri
  • florin

    ma intereseaza apartamente la o suprafata in jur de 50m2-60m2 decomandat si un balcon mare deschis cu vedere spre parc. se poate vedea ceva??

  • Mihail crivat

    Bună ziua, sunt interesat de o garsoniera în ansamblul d-voastră.se poate vizita partea deja construita care se da în folosință în decembrie 2015? Puteți să-mi precizați suprafață și prețul?plata vreau sa o fac cash
    ..cu stima.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe