Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 iul. 2019

Imoteca: Vânzări-record de locuințe – creștere de 80% în primul semestru din 2019 la ansamblurile pentru clasa medie

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Gran Via Imoteca vanzari record de locuinte crestere de 80% in primul semestru din 2019

Vânzările de locuințe din prima jumătate a lui 2019 au fost impulsionate, în parte, de avansarea lucrărilor de construcție la anumite proiecte cu un număr mare de unități locative.

În contextul stabilizării pieței rezidențiale autohtone, reprezentanții companiei de consultanță Imoteca The Residential Experts anunță atingerea unui volum-record de vânzări pentru proiectele rezidențiale din portofoliu, atât în București, cât și în țară. Astfel, pentru ansamblurile „de volum”, numărul locuințelor contractate în prima jumătate a anului a ajuns la 100 de unități per proiect – cifră ce reprezintă o creștere de 80% față de anul trecut.

„Au fost mai mulți factori care au ajutat la impulsionarea vânzărilor în primele șase luni ale anului. Pe de o parte, faptul că am continuat să performăm foarte bine în campaniile de promovare și la nivel de calitate a vânzărilor, pe de altă parte faptul că proiectele au intrat în faza 2 sau 3 de dezvoltare și, pe de alta, faptul că așteptarea legată de o eventuală criză sau de apariția altor produse mai ieftine s-a încheiat, iar piața a accelerat după două prime luni mai provocatoare.”

Rafaela Nebreda, Managing Partner Imoteca The Residential Experts

 

Gran Via Park, 1.000 de locuințe în Sectorul 6

Potrivit oficialilor Imoteca, mai multe proiecte rezidențiale din portofoliul companiei au început anul acesta campaniile de vânzări pentru locuințe finalizate. Astfel, pe fondul unui volum mai mare de unități locative livrate, a crescut și numărul tranzacțiilor. Unul dintre ansamblurile de amploare care a consemnat un avans important al vânzărilor este Gran Via Park (foto). În cadrul acestuia, prețurile pornesc de la 44.000 de euro (+TVA) și ajung până la 111.000 de euro (+TVA). În condițiile în care vara aceasta vor fi livrate apartamentele aferente primelor trei faze de construcție, dezvoltatorul Gran Via Park va lansa în curând și faza a patra (și ultima) a proiectului. Acesta va avea, la finalizare, aproximativ 1.000 de unități locative. „Gran Via Park este cea mai mare comunitate rezidențială din Sectorul 6. Proiectul dispune de spații verzi – parc privat, centru pentru comunitate, gradiniță, boxe, oferind astfel un spațiu complet de locuire. Ca localizare, proiectul se află la 5 minute de metrou și are acces la autobuze și tramvaie chiar în fata complexului, plus magazine și malluri în imediata apropiere”, subliniază Rafaela Nebreda.

Apropierea de metrou, asul din mânecă al dezvoltatorilor

Ansamblurile rezidențiale „de volum” sunt acelea localizate în așa-numitele „cartiere muncitorești” ale Bucureștiului, aproape de mijloacele de transport, având prețuri accesibile și fiind dedicate clienților care au un venit mediu și mediu spre superior. Alte exemple de creștere a vânzărilor sunt date de ansamblul rezidențial Record Park, din Cluj-Napoca, dar și de proiecte mai noi, precum Gran Via Marina (Constanța) sau Triama Residence.

„Dezvoltatorii au mizat pe proiecte de volum în ultimii ani pentru că cererea pentru locuințe aproape de metrou și mijloacele de transport a tot crescut, mai ales odată cu creșterea polilor de birouri și mutarea lor și înspre alte zone mai puțin tradiționale ca până acum (ca de exemplu, în zona de vest, dar și în est). Traficul este principalul factor care îi face pe cumpărători să aleagă o locuință aproape de metrou, iar aceste proiecte vând foarte bine. Chiar dacă media de preț pentru aceste locuințe este mai mare, clienții preferă să plătească în plus pentru a avea confort, acces facil către zone de interes și să locuiască în București, fără a fi legați de mașina personală.”

Managing Partner Imoteca The Residential Experts

 

Dublare a vânzărilor pe segmentul de lux

Pentru ansamblurile rezidențiale de lux, vânzările s-au dublat în primele șase luni ale anului. Există, astfel, un interes în creștere pentru acele proprietăți din Capitală cu o localizare foarte bună, cu facilități integrate și cu dotări și amenajări exclusiviste. Acest gen de locuințe sunt dedicate celor cu venituri mari, prețurile lor ajungând la o medie de 3.000-4.200 de euro pe metru pătrat, adică de trei-patru ori mai mult decât în cazul proiectelor de volum.

Potrivit reprezentanților Imoteca, în 2019 vor exista, pe piața bucureșteană, cu 40% mai multe locuințe noi. Astfel, dezvoltatorii anunță că vor livra în total 14.000 de unități, față de 8.500 de unități finalizate în 2018. În prezent, aproximativ 100 de proiecte rezidențiale medii și mari se află în construcție în București și Ilfov, acestea fiind zonele cu cele mai multe tranzacții imobiliare din România.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
A fost finalizată cea mai complexă fundație pentru un proiect rezidențial din România. Clădirea se ridică în ritm alert (P)

Execuția proiectului Maurer Panoramic a atins cota 0 în luna aprilie, după finalizarea lucrărilor la fundații speciale. Aceste lucrări (proiectare, execuție şi monitorizare) au fost cele mai complexe, pentru...

citește mai departe
Ansamblul rezidenţial Cloud 9, din Aviaţiei, vândut în proporție de aproape 70%. Interes crescut pentru locuințele cu grădină la parter

Până în momentul de față, toate unitățile locative cu două camere au fost deja contractate – la fel ca trei penthouse-uri exclusiviste, cu piscină privată. Complexul rezidenţial Cloud 9,...

citește mai departe
În cadrul ansamblului Dimri Residence va fi finalizată o clădire mixtă, de retail și birouri, în vara lui 2021

Imobilul va avea o suprafață de 7.000 de metri pătrați, peste 40% dintre spațiile comerciale disponibile aflându-se în discuții în vederea închirierii. Dezvoltatorul imobiliar Dimri Construction & Development, de...

citește mai departe
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe