Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 nov. 2010

In octombrie, pretul “de strigare” al apartamentelor a scazut cu 3,1%

scris de Cristian Orgonas in categoria Ştiri imobiliare

Indicele calculat de imobiliare.ro arata ca, in luna octombrie, la nivel national, pretul mediu cerut de proprietarii de apartamente a scazut cu 3,1% fata de septembrie, cu 12,9% fata de sfarsitul anului trecut si cu 13,6% fata de octombrie 2009, aceasta fiind a noua luna consecutiva se scadere.

In cifre absolute, pretul pe metru patrat a ajuns la 1.070 de euro, in scadere cu 158 de euro fata de sfarsitul anului trecut.

Situatia pe orase se prezinta astfel:

– cele mai scumpe apartamente sunt in Bucuresti, oras in care proprietarii cer in medie 1.176 de euro pe mp, pret in scadere cu 1,4% fata de septembrie si cu 10,6% fata de octombrie 2009. In cazul apartamentelor noi scaderea lunara este de 3,3% (de la 1.347 euro la 1.303 euro), iar in cazul apartamentelor vechi scaderea este de doar 0,8%.

– cele mai mici preturi se gasesc in Timisoara, unde pretul mediu “de strigare” pe metru patrat a scazut cu 2,4% in octombrie si a ajuns la 802 euro. Fata de octombrie 2009, pretul mediu a scazut cu 18,1% (!!!).

– cel mai scump oras din provincie este Cluj, pretul mediu fiind aici de 1.004 euro pe mp, in scadere cu 3,3% fata de septembrie si cu 5,9% mai mic decat in octombrie 2009. De remarcat faptul ca, in Cluj, apartamentele vechi sunt mai scumpe decat cele noi.

– In ultima luna, in Brasov, pretul mediu de strigare a scazut cu 0,8% (887 euro), in Constanta a crescut cu 1,1% (954 euro), in Iasi a scazut cu 3,1% (876 euro), iar in Ploiesti au scazut cu 3,6% (920 euro).

Acum, sa facem o comparatie intre datele calculate de imobiliare.ro (adica preturile de strigare) si cele calculate de INS (adica preturile reale de tranzactionare).

La nivel national, comparativ cu T1.09, in T2.10 preturile reale de tranzactionare ale apartamentelor au fost cu 8,3% mai mici, in timp ce preturile de strigare au fost cu 15,4% mai mici, detalii mai jos, click pe grafic pentru marire.(…)

Citeste continuarea articolului: In octombrie, pretul “de strigare” al apartamentelor a scazut cu 3,1%


© Cristian Orgonas for businessday.ro, 2010. |
Permalink |
22 comments |

Părerile cititorilor
2 păreri
 • STROIA DANIELA

  De ce nu adaugati la aceste statistici si municipiul Galati?
  Este un oras destul de important economic, iar aceasta parte a tarii nu este acoperita

 • emo-biliarul

  baga-baga, zici ca scade si tot o sa scada, eh ??

  cineva a cam incurcat-o :)))

  HEHEHEHEHE :))

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Discount de 12% în magazinele Mobexpert pentru utilizatorii Imobiliare.ro

Aflată deja în derulare, campania promoțională este programată să se desfășoare până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a veni în sprijinul proprietarilor de locuințe, dar și al chiriașilor, Imobiliare.ro...

citește mai departe
Cum îți recuperezi investiția de la un dezvoltator neserios? Sfatul avocatului

O locuință cumpărată la stadiul de proiect poate fi o investiție bună, dar nu și lipsită de riscuri. Dacă lucrurile nu merg așa cum te-ai așteptat, iar dezvoltatorul nu...

citește mai departe
Ce avantaje are cumpărătorul, dacă alege să cumpere o locuință off-plan?

Ai văzut un ansamblu rezidențial care pare că s-ar potrivi perfect cu stilul tău de viață și, în plus, mai are și o amplasare bună? Lucrările însă nici nu...

citește mai departe
Efectele pandemiei asupra proprietarilor. Sunt mai reticenți să-și scoată pe piață casele?

Oferta de case disponibile la vânzare a scăzut în decursul ultimelor luni, ajungând să fie în mai cu circa 11% sub nivelul înregistrat în februarie, când criza sanitară era...

citește mai departe