Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară

Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 Noi 2016

Inspirație de pe malul Dunării: amenajarea unei garsoniere de 30 de metri pătrați din Budapesta

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Stilul contemporan pune accent pe valorificarea la maximum a spațiului disponibil.

Locuiești într-o locuință de mici dimensiuni? Dacă da, cu siguranță că îți dorești să găsești soluții cât mai practice de design interior pentru aceasta. Proiectul din imagini, prezentat pe Freshome.com, poate fi o bună sursă de inspirație:

30 mp Budapesta 1

Situată în Budapesta, Ungaria, această garsonieră a fost special amenajată pentru un cuplu pasionat de călătorii. În ciuda spațiului redus al locuinței, de circa 30 de metri pătrați, aceasta oferă – la scară mică, e adevărat – toate condițiile necesare unei vieți confortabile. Proiectul se distinge prin designul inteligent, tipic contemporan, definit de simplitate și funcționalitate.

30 mp Budapesta 2
30 mp Budapesta 3
30 mp Budapesta 4

Pentru maximizarea suprafeței disponibile, autorii proiectului optează pentru o amenajare de tip open space. Astfel, dormitorul, bucătăria și spațiul de luat masa (ce poate funcționa și ca birou) sunt organizate ca zone ce par să se întrepătrundă, să derive una din alta, fără a-și pierde însă funcționalitatea. Din punct de vedere vizual, patul este separat de bucătărie printr-un „perete” de plasă, ce contribuie la caracterul original al apartamentului.

30 mp Budapesta 5
30 mp Budapesta 6
30 mp Budapesta 7
30 mp Budapesta 8

Potrivit designerilor însă, punctul central al amenajării este soluția de înălțare a patului, care adăpostește un amplu spațiu de depozitare. Furnirul folosit ca material conferă o notă de căldură și intimitate ambientului. Acesta se continuă în mod firesc cu placajul ce acoperă un întreg perete, unificând astfel zona de noapte și cea de zi.

30 mp Budapesta 9
30 mp Budapesta 10

Sursă foto: Freshome.com

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Adrian

    Foarte frumos! Jos palaria! As fi optat pentru un mic accesoriu esential in spatii reduse ori mai bine spus, amestecate! Hota pentru plita electrica/aragaz! Nu este chiar placut sa simti miros de mancare gatita chiar si dupa cateva ore de gatit ! (valabil mai mult iarna , cand nu-ti permiti sa aerisesti in timp ce gatesti / chiar si vara poate fi problematic, mai putin … dar poate)

  • Dana Maria

    interesant-si da, e bine de stiut.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește cele mai noi știri din piață

102 THE ADDRESS (P)

Apartamentele cu două, trei sau patru camere îți oferă doza potrivită de lux și confort pentru a reveni mereu, cu bucurie și nerăbdare, la tine acasă. Ansamblul rezidențial 102...

citește mai departe

Bucureștiul, cap de afiș la scumpiri pe piața apartamentelor în februarie

Spre deosebire de luna precedentă, locuințele din blocurile vechi au avut o evoluție ascendentă în marile orașe. Pe parcursul lui februarie, prețul mediu solicitat pentru apartamentele (noi și vechi)...

citește mai departe

Oportunitate pentru cei care își doresc o casă la curte: cât te-ar costa terenul?

Mulți cumpărători, în special familii cu copii, își doresc să se detașeze de agitația vieții urbane. Pentru locuitorii marilor centre regionale, în frunte cu Bucureștiul, a cumpăra o casă...

citește mai departe