Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
21 Iunie 2011

Investiţiile în Europa Centrală continuă să crească. Achiziţii de peste 2 miliarde de euro în 2011

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 22 Iunie 2011

Reprezentanţii Cushman & Wakefield estimează că volumul tranzacţiilor va ajunge până la 4,8 miliarde de euro până la sfârşitul anului.

În prima jumătate a acestui an, activitatea investiţională a continuat să crească în Europa Centrală (în Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România). Potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă Cushman & Wakefield, de la începutul lui 2011 în regiune au avut loc achiziţii de active imobiliare în valoare de 2,09 miliarde de euro. Spre comparaţie, în a doua jumătate a anului trecut, au avut loc tranzacţii cu o valoare cumulată de 1,83 miliarde de euro. În acest context, reprezentanţii companiei anticipează că volumul investiţiilor din Europa Centrală ar putea ajunge la 4,8 miliarde de euro până la sfârşitul acestui an. „Se aşteaptă ca activitatea tranzacţională să continue să crească în trimestrele trei şi patru din 2011, iar investiţiile în toate pieţele să depăşească valorile din 2010”, spune Charles Taylor, partener în cadrul Cushman & Wakefield.

Birourile, cele mai căutate active
Tendinţa de creştere a achiziţiilor imobiliare se resimte şi pe piaţa autohtonă. „În ceea ce priveşte România, volumul tranzacţiilor înregistrate în prima jumătate a lui 2011 l-au egalat şi chiar depăşit pe cel înregistrat pentru tot anul 2010, dacă luăm în calcul şi ultima tranzacţie majoră anunţată recent între Immofinanz şi Adama”, subliniază Costel Florea, partener al Cushman & Wakefield România. Potrivit datelor Cushman & Wakefield, volumul investiţiilor înregistrate în prima jumătate a acestui an se ridică la 201 milioane de euro, la care s-ar adăuga încă 42 de milioane de euro – valoarea achiziţiei Adama. Spre comparaţie, anul trecut au fost încheiate tranzacţii în valoare de 232 milioane de euro, conform datelor companiei. Florea precizează că interesul investitorilor pentru piaţa locală se află în creştere, iar în următoarele două trimestre ale anului este de aşteptat o intensificare a activităţii investiţionale. Atât la nivel regional, cât şi pe plan local, cel mai atractiv segment imobiliar este cel al birourilor, dar potenţial există şi în sectorul spaţiilor comerciale.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și