Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
31 mart. 2020

Jucători din imobiliare se implică în lupta împotriva COVID-19

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare

Criza declanșată de pandemia de coronavirus a determinat mai multe companii active pe piața autohtonă să se implice în această luptă. Jucătorii din imobiliare nu fac, nici ei, excepție.

Unul dintre cele mai recente anunțuri în acest sens vine din partea dezvoltatorului cu capital autohton Maurer Imobiliare, cu un portofoliu de peste 7.800 de unități locative vândute în mai multe orașe ale țării. Reprezentanții companiei și-au arătat, astfel, deschiderea de a sprijini spitalele din județ cu containere modulare cu destinația de pretriaj a pacienților, pentru evitarea proliferării cazurilor de pacienți infectați. Totodată, spitalul Clinic Județean Mureș este sprijinit de Maurer Residence Târgu Mureș, proiect dezvoltat de Maurer Imobiliare, în achiziționarea unui aparat care permite testarea unui număr mai mare de pacienți posibil infectați cu Coronavirus.

Mai multe containere au fost livrate, astfel, către diferite spitale din județul Brașov, printre care Spitalul Dr. C.T. Sparchez din Zărnești, Spitalul Clinic Județean de Urgență și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, dar și Spitalul Municipal din Săcele. „Toate containerele sunt în stare perfectă de funcționare, au dimensiunea de 3×6 m, pereți de tablă tip sandwich, uși metalice și geam termopan, sursă de alimentare curent, priză și lumini. În aceste containere, personalul medical va prelua toți pacienții care se prezintă prin mijloace proprii la spital și cei de pe ambulanță, apoi vor îndruma bolnavii către secțiile specifice fiecărei afecțiuni în parte”, explică reprezentanții companiei.

Aceștia precizează că, în cazul în care anumiți pacienți pacienți vor prezenta simptomatologie specifică Covid-19, aceștia vor rămâne în izolare în containerul modular respectiv până la sosirea autospecialei cu izoletă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care îl va transporta la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.

„Ne aflăm într-o perioadă în care trebuie să dăm dovadă de solidaritate și, cel mai important, să fim uniți. Acesta este spiritul nostru, al familiei Maurer Imobiliare cladită de atâția ani pe sprijin și încredere reciprocă. Empatizăm cu problemele cu care se confruntă sistemul sanitar și punem umărul la bătaie pentru a câștiga, împreună, lupta cu acest virus. Grupul Iubim Brașov și Colegiul de Onoare al Brașovului ne-au ajutat în identificarea spitalelor care au nevoie urgent de aceste containere astfel încât mobilizarea noastră să fie cât mai rapidă și eficientă.”

Maurer Imobiliare

 

Donație de 200.000 de euro de la Fundația Globalworth

Exemplul de mai sus nu este, desigur, singular. La jumătatea lunii martie, Fundația Globalworth, fondată în anul 2008 de Globalworth, jucător activ pe piața de birouri, a anunțat că va dona 200.000 de euro organizației Crucea Roșie Română, fondurile urmând a fi folosite în lupta cu epidemia declanșată de COVID-19. Materialele achiziționate în urma donației vor ajunge la Institutul Național „Prof. Matei Balș”, cea mai mare instituție medicală pentru boli infecțioase și prima pe linie în actuala situație de urgență. Potrivit oficialilor fundației, fondurile oferite aveau să fie folosite pentru achiziționarea de materiale de strictă necesitate, cum ar fi: ventilatoare medicale destinate terapiei intensive, flacoane de dezinfectant, costume de protecție, ochelari de protecție, măști sanitare de unică folosință sau mănuși de protecție.

„Grija pentru oameni a fost de la bun început una dintre principalele priorități ale Fundației Globalworth, iar acum este nevoie de noi mai mult decât oricând. Noua formă de coronavirus a ajuns și în România și riscă să ne afecteze pe toți: de la cunoscuți, la familie, colegi sau prieteni. Este esențial să ascultăm toate sfaturile comunicate de instituțiile autorizate și, poate cel mai important, să fim solidari. Este momentul să ne unim forțele și să acționăm cât mai repede în punctele de maximă urgență, iar Crucea Roșie are un plan clar în acest sens. Ne dorim să îi sprijinăm în această miză comună, iar împreună avem toată încredere că vom reuși să limităm efectele negative asupra comunităților noastre din România și din Polonia și asupra întregii societăți în care trăim.”

Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth

 

One United Properties sprijină achiziția de ventilatoare și teste

De asemenea, dezvoltatorul autohton One United Properties a făcut o donație de 100.000 de euro în vederea achiziționării de ventilatoare și teste rapide pentru spitalele și cadrele medicale aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Reprezentanții companiei au făcut, totodată, un apel către mediul de business românesc pentru a se implica și a susține sistemul medical, într-o perioadă în care este mare nevoie de donații pentru dotarea spitalelor și echiparea medicilor în lupta cu acest virus.

„Credem în responsabilitate, solidaritate și acțiune imediată. 22 de ventilatoare și 1.500 de teste pentru diagnosticare rapidă CO-VID 19 au fost achiziționate pentru a oferi spitalelor din București care acționează în prima linie instrumentele necesare în aceste momente dificile. Acesta este doar începutul, pentru că ne-am propus să continuăm să ne implicăm, avem nevoie de un sistem sanitar eficient și rapid pentru a trece cu bine prin această criză și pentru a salva vieți.”

Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Sales One United

Părerile cititorilor
1 părere
  • Un dezvoltator autohton donează 50.000 de euro pentru Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș -Ştiri imobiliare – ImoExpert

    […] Citește și: Jucători din imobiliare se implică în lupta împotriva COVID-19 […]

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe