Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară

Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 Oct 2016

La poalele Tâmpei: interior aerisit și revigorator, în 70 de metri pătrați

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştiri imobiliare

Zona de zi a unei locuințe poate fi amenajată ca un amplu spațiu deschis.

Amplasat în cadrul unui ansamblu rezidențial din Brașov, locuința din imagini a fost amenajat de Anca Cioarec și Brîndușa Tudor. Nominalizat la secțiunea Arhitectura Spațiului Interior a Bienalei de Arhitectură 2016, proiectul a câștigat premiul revistei „Arhitectura” pentru debut.

Dupa Iniste 1

Apartamentul dispune de o suprafață utilă de 70 de metri pătrați și are un singur dormitor. Zona de zi a casei este amenajată, potrivit principiilor contemporane de design, ca un amplu spațiu deschis – format din living, bucătărie, zonă de dining și un birou cu bibliotecă.

Dupa Iniste 2
Dupa Iniste 3

Potrivit autoarelor proiectului, conceptul de design încearcă să comunice cu mediul înconjurător. „Este un interior care preia din verticalitatea, ritmul, înălțimea și aerul tăios al unei păduri. Al brazilor înalți și al muntelui. Ca senzație și experiență a locuirii, este mai aproape de respirație, de aerul rece al dimineții, de roua sau de picăturile de ploaie. Este un spațiu înalt și ritmat în care formele sunt clare, bine definite, cu geometrie conturată”, explică acestea.

Dupa Iniste 4
Dupa Iniste 7

Inspirația din natură este vădită și de paleta cromatică aleasă: pornind de la opoziția dintre nuanțe calde de lemn și tonuri reci, neutre, de gri, aceasta integrează câteva accente de verde, bleu, galben, cărămiziu. Prin contrast, pereții cu aspect nefinisat conferă locuinței un aer modern, chiar ușor industrial.

Dupa Iniste 5
Dupa Iniste 6

Părerile cititorilor
3 păreri
  • darius

    Interesant cum este amenajat apartamentul, pacat ca administrarea este dezastru, parcarea este bombardata, liftul este mic si deteriorat, parcarea de la subsol este cumparata aproape in totalitate de mici investitori din bloc fiecare cu cateva locuri pe care le au de vanzare, multe apartamente modificate cu mult peste cat poate suporta cladirea (gauri in planseu scarii interioare intre apartamente), probleme cu firma de salubrizare, aspectul unul nu tocmai placut cu o constructie care a fost club de noapte acum fara adminiatrator, terasele sunt un dezastru. Au fost investiti bani la greu pentru hidroizolare de catre proprietari (sume care nu a fost investite la momentul constructiei, etc.). In rest, cand treci usa casei tale esti in coltul de rai pentru care platesti 30 de ani pamantesti.

  • Alice Daniela Popa

    Deci nu-mi vine sa cred cat de bine poate sa arate un interior simplu si aerisit! Cu siguranta voi opta pentru acest stil in amenajarea apartamentului pe care il voi lua in Cosmopolis in schimbul vechiului meu apartament. Mi se pare cea mai practica si eleganta optiune si cred ca se va mula perfect pe idealul meu de locuinta.

  • Coralia

    O amenajare trista si seaca fara personalitate si caracter. Cind intra la ARHITECTURA orice adolescent are sufletul plin de vise, dupa 5-6 ani de scoala reusesc sa puna pe hirtie si-n practica doar spatii mici nefunctionale, geamuri mici, bai ioc, fara culoare; cine-i forteaza, doar gandirea lor contorsionata, mai apoi se pling ca nu-i angajeaza nimeni. Eu, le trimit un gind frumos: ARHITECTI DIN ROMANIA, VISATI. VISELE SINT ARIPILE SUFLETULUI, ALE MINTII, ALE INIMII, VISE CU CASE, SOARE, FLORI, COPACI SI FLUTURI, VISATI O CASA IN CARE V-AR FI DRAG SI VOUA SA TRAITI. VISATI CASE MARI SI MICI, COLORATE, CARE ZBOARA PESTE ROMANIA.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește cele mai noi știri din piață

102 THE ADDRESS (P)

Apartamentele cu două, trei sau patru camere îți oferă doza potrivită de lux și confort pentru a reveni mereu, cu bucurie și nerăbdare, la tine acasă. Ansamblul rezidențial 102...

citește mai departe

Proiecte rezidențiale importante apar pe harta Capitalei!

Apetitul pentru dezvoltarea de locuințe capătă din nou avânt. După un 2017 favorabil, 2018 a început sub auspicii pozitive pentru piața rezidențială românească. Dincolo de tendința de evoluție a...

citește mai departe

Bucureștiul, cap de afiș la scumpiri pe piața apartamentelor în februarie

Spre deosebire de luna precedentă, locuințele din blocurile vechi au avut o evoluție ascendentă în marile orașe. Pe parcursul lui februarie, prețul mediu solicitat pentru apartamentele (noi și vechi)...

citește mai departe