La standarde germane: apartamente noi, aproape de metrou, de la 800 euro/mp!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 30 Septembrie 2016, Ultima actualizare: 30 Septembrie 2016

Apropierea de grădinițe, școli și magazine reprezintă un atu în plus al proiectului.

Când vine vorba de achiziția unei locuințe noi, una dintre marile provocări ale Capitalei – valabilă însă și pentru alte mari orașe ale țării – este reprezentată de accesul la mijloacele de transport în comun. Planurile autorităților de extindere a rețelei de metrou oferă însă noi oportunități.

Grunenpark

Un exemplu este dat de noul ansamblu rezidențial Grünenpark (foto), prezentat în cadrul Târgului Național Imobiliar (TNI) din toamna aceasta (Palatul Parlamentului, sala Unirea, 30 septembrie–2 octombrie 2016). Promovat de către compania de consultanță Esop Consulting drept un proiect „construit la standarde germane”, acesta va fi amplasat în zona Drumul Taberei–Valea Oltului, în apropiere de viitoarea stație de metrou Valea Ialomiței (ce urmează a fi dată în folosință în primăvara viitoare, potrivit planurilor oficiale). Un alt aspect important pentru potențialii cumpărători este că în zonă se află două grădinițe și trei școli, dar și magazine precum Lidl, Mega Image și Kaufland.

Complexul Grünenpark va fi format din trei blocuri cu regim de înălțime redus (patru etaje) și va aduce pe piață 85 de unități locative. Viitorii locatari vor dispune de facilități precum ascensoare, spălătorii și uscătorii pentru fiecare scară, locuri de parcare subterane și supraterane, boxe pentru depozitare, camere de gunoi echipate în conformitate cu regulile sanitare (aer răcit, apă, canal) etc.

„Grünenpark se adresează atât celor care locuiesc în blocurile vechi din Bucuresti și care doresc să facă un pas înainte în privința calității spațiului locativ și a traiului de zi cu zi, cât și celor care nu au o proprietate în București și care doresc să aibă propria locuință într-un imobil cu regim de înălțime mic, construit într-o zonă de vile. Drumul Taberei este un cartier liniștit, prin excelență rezidențial, unde există o infrastructură socială completă, în special pentru familiile cu copii, aici fiind numeroase școli și grădinițe bune, de stat și private, magazine și restaurante. Din primăvara viitoare, locuitorii din zonă vor avea și acces la metrou, urmând a se da în folosință o stație aflată în lucru chiar în apropierea ansamblului Grünenpark.”,

Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International

De la garsoniere la patru camere
În cadrul ansamblului sunt disponibile spre vânzare atât locuințe cu una și două camere, pretabile achiziției prin programul Prima Casă, cât și unități cu trei și patru camere. Suprafețele acestora variază între 37 și 44 de metri pătrați pentru garsoniere, între 51 și 65 de metri pătrați pentru două camere, între 76 și 100 de metri pătrați pentru trei camere, și între 110 și 135 de metri pătrați pentru patru camere.

Locuințele vor fi finisate cu vopsea lavabilă, parchet, gresie porțelanată în băi și bucătării, faianță în bucătărie etc. Pereții despărțitori vor fi realizați din cărămidă Porotherm, iar apartamentele vor avea centrale proprii, radiatoare de oțel, obiecte sanitare, tâmplărie interioară din lemn și ușă metalică la intrare, contorizare individuală pentru apă rece menajeră.

Prețurile de achiziție variază între 800 și 1.000 de euro pe metru pătrat (cu TVA inclus), în funcție de finisajele alese și modalitatea de plată.

Pe parcursul TNI, cumpărătorii vor primi un voucher pentru un loc de parcare gratuit, dacă semnează un precontract până la finalul lunii octombrie 2016.

Părerile cititorilor
4 păreri
 • Costin

  Si eu sunt in cautarea unui apartament cu 3 camere si am fost incantat de acest proiect, pana in momentul cand am fost efectiv sa vad locatia. Accesul dinspre viitoarea statie de metrou este pe o strada foarte circulata in orele de varf, fara trotoare circulabile si mai mult de jumatete este neiuluminata, a si statia de metrou va fi la cel putin 1,5 km. Un alt acces ar fi din prelungirea Ghencea pe o strada neasfaltata si ingusta, iar cine stie zona…mult succes cu traficul pe Prelungirea Ghencea.
  Desi preturile sunt atractive…cred ca locatia a influentat acest pret.

 • curac

  Buna ziua! Vreau sa stiu cand vor fi gata apartamentele si la ce pret aproximativ pentru 60M2.

 • Marius

  Care sunt conditiile de parcare ?
  Cum si unde vor fi ghenele de gunoi ?
  Care sunt, aproximativ, preturile la trei camere?
  La Parter vor fi magazine ?

 • Niculiba

  Buna ziua! Parerea este buna. Va rog sa spuneti ce preturi sunt la apartamentele cu 2 camere si ce mijloace de transport exista?

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe