Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 sept. 2016

La standarde germane: apartamente noi, aproape de metrou, de la 800 euro/mp!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Apropierea de grădinițe, școli și magazine reprezintă un atu în plus al proiectului.

Când vine vorba de achiziția unei locuințe noi, una dintre marile provocări ale Capitalei – valabilă însă și pentru alte mari orașe ale țării – este reprezentată de accesul la mijloacele de transport în comun. Planurile autorităților de extindere a rețelei de metrou oferă însă noi oportunități.

Grunenpark

Un exemplu este dat de noul ansamblu rezidențial Grünenpark (foto), prezentat în cadrul Târgului Național Imobiliar (TNI) din toamna aceasta (Palatul Parlamentului, sala Unirea, 30 septembrie–2 octombrie 2016). Promovat de către compania de consultanță Esop Consulting drept un proiect „construit la standarde germane”, acesta va fi amplasat în zona Drumul Taberei–Valea Oltului, în apropiere de viitoarea stație de metrou Valea Ialomiței (ce urmează a fi dată în folosință în primăvara viitoare, potrivit planurilor oficiale). Un alt aspect important pentru potențialii cumpărători este că în zonă se află două grădinițe și trei școli, dar și magazine precum Lidl, Mega Image și Kaufland.

Complexul Grünenpark va fi format din trei blocuri cu regim de înălțime redus (patru etaje) și va aduce pe piață 85 de unități locative. Viitorii locatari vor dispune de facilități precum ascensoare, spălătorii și uscătorii pentru fiecare scară, locuri de parcare subterane și supraterane, boxe pentru depozitare, camere de gunoi echipate în conformitate cu regulile sanitare (aer răcit, apă, canal) etc.

„Grünenpark se adresează atât celor care locuiesc în blocurile vechi din Bucuresti și care doresc să facă un pas înainte în privința calității spațiului locativ și a traiului de zi cu zi, cât și celor care nu au o proprietate în București și care doresc să aibă propria locuință într-un imobil cu regim de înălțime mic, construit într-o zonă de vile. Drumul Taberei este un cartier liniștit, prin excelență rezidențial, unde există o infrastructură socială completă, în special pentru familiile cu copii, aici fiind numeroase școli și grădinițe bune, de stat și private, magazine și restaurante. Din primăvara viitoare, locuitorii din zonă vor avea și acces la metrou, urmând a se da în folosință o stație aflată în lucru chiar în apropierea ansamblului Grünenpark.”,

Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International

De la garsoniere la patru camere
În cadrul ansamblului sunt disponibile spre vânzare atât locuințe cu una și două camere, pretabile achiziției prin programul Prima Casă, cât și unități cu trei și patru camere. Suprafețele acestora variază între 37 și 44 de metri pătrați pentru garsoniere, între 51 și 65 de metri pătrați pentru două camere, între 76 și 100 de metri pătrați pentru trei camere, și între 110 și 135 de metri pătrați pentru patru camere.

Locuințele vor fi finisate cu vopsea lavabilă, parchet, gresie porțelanată în băi și bucătării, faianță în bucătărie etc. Pereții despărțitori vor fi realizați din cărămidă Porotherm, iar apartamentele vor avea centrale proprii, radiatoare de oțel, obiecte sanitare, tâmplărie interioară din lemn și ușă metalică la intrare, contorizare individuală pentru apă rece menajeră.

Prețurile de achiziție variază între 800 și 1.000 de euro pe metru pătrat (cu TVA inclus), în funcție de finisajele alese și modalitatea de plată.

Pe parcursul TNI, cumpărătorii vor primi un voucher pentru un loc de parcare gratuit, dacă semnează un precontract până la finalul lunii octombrie 2016.

Părerile cititorilor
4 păreri
 • Costin

  Si eu sunt in cautarea unui apartament cu 3 camere si am fost incantat de acest proiect, pana in momentul cand am fost efectiv sa vad locatia. Accesul dinspre viitoarea statie de metrou este pe o strada foarte circulata in orele de varf, fara trotoare circulabile si mai mult de jumatete este neiuluminata, a si statia de metrou va fi la cel putin 1,5 km. Un alt acces ar fi din prelungirea Ghencea pe o strada neasfaltata si ingusta, iar cine stie zona…mult succes cu traficul pe Prelungirea Ghencea.
  Desi preturile sunt atractive…cred ca locatia a influentat acest pret.

 • curac

  Buna ziua! Vreau sa stiu cand vor fi gata apartamentele si la ce pret aproximativ pentru 60M2.

 • Marius

  Care sunt conditiile de parcare ?
  Cum si unde vor fi ghenele de gunoi ?
  Care sunt, aproximativ, preturile la trei camere?
  La Parter vor fi magazine ?

 • Niculiba

  Buna ziua! Parerea este buna. Va rog sa spuneti ce preturi sunt la apartamentele cu 2 camere si ce mijloace de transport exista?

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
A fost finalizată cea mai complexă fundație pentru un proiect rezidențial din România. Clădirea se ridică în ritm alert (P)

Execuția proiectului Maurer Panoramic a atins cota 0 în luna aprilie, după finalizarea lucrărilor la fundații speciale. Aceste lucrări (proiectare, execuție şi monitorizare) au fost cele mai complexe, pentru...

citește mai departe
Ansamblul rezidenţial Cloud 9, din Aviaţiei, vândut în proporție de aproape 70%. Interes crescut pentru locuințele cu grădină la parter

Până în momentul de față, toate unitățile locative cu două camere au fost deja contractate – la fel ca trei penthouse-uri exclusiviste, cu piscină privată. Complexul rezidenţial Cloud 9,...

citește mai departe
În cadrul ansamblului Dimri Residence va fi finalizată o clădire mixtă, de retail și birouri, în vara lui 2021

Imobilul va avea o suprafață de 7.000 de metri pătrați, peste 40% dintre spațiile comerciale disponibile aflându-se în discuții în vederea închirierii. Dezvoltatorul imobiliar Dimri Construction & Development, de...

citește mai departe
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe