Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 aug. 2016

Locuință în ansamblu rezidențial „verde”, 25.000 de euro!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Dezvoltatorii autohtoni încep să propună și cumpărătorilor cu venituri medii variante de locuire mai… „eco”.

Pe măsură ce piața autohtonă își revine de pe urma recesiunii, dezvoltatorii se arată mai deschiși spre tehnologiile „prietenoase cu mediul” în materie de construcții rezidențiale. Interesant este că prețurile de achiziție ale unor asemenea locuințe nu sunt (neapărat) prohibitive.

Cartierul Solar exterior

Un exemplu este dat de un ansamblu rezidențial din Capitală care produce energie „verde”. Amplasat în zona de sud a Bucureștiului, pe Bulevardul Metalurgiei (numărul 132), Cartierul Solar (foto) va fi format din 15 blocuri (D+P+5E) cu un total de peste 1.000 de unități locative (cu una, două și trei camere). Proiectul va fi dotat cu 1.800 de panouri solare amplasate pe terasele clădirilor, ce vor genera, potrivit estimărilor, o producţie totală de peste 600 Mwh/an. Acestea vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar locatarii vor beneficia de costuri zero cu energia electrică consumată pentru părțile comune ale blocurilor.

Citește și: Inovația și construcțiile rezidențiale: cum arată locuințele de azi… și de mâine

Dezvoltatorul Ad Astra Partners a livrat recent primele patru blocuri din cadrul complexului și a trecut la cea de-a doua etapă de dezvoltare. Potrivit oficialilor companiei, trei sferturi dintre cele 264 de apartamente finalizate sunt deja contractate – 70% prin programul Prima Casă, 20% cu plata cash, iar 10% prin credite ipotecare și rate la dezvoltator.

„Cartierul Solar anunță finalizarea primei etape de construcție și sosirea primelor familii în ansamblu. Am reușit să vindem, în această primă fază, peste 200 de apartamente și, mai mult decât atât, au fost deja achiziționate peste 30 de apartamente din faza doi. De asemenea, în luna iunie, am demarat și construcția celei de a doua etape din ansamblul rezidențial.”

Eugen Ionescu, Project Manager Cartierul Solar

Pentru cei interesați de acest proiect, prețurile de achiziție pornesc de la 25.000 de euro (pentru un studio) și ajung la circa 70.000 de euro (pentru un apartament cu trei camere).

Per total, investiția în Cartierul Solar va ajunge la peste 45 de milioane de euro. Din această sumă, Ad Astra Partners a cheltuit deja 12 milioane de euro cu prima fază de construcție, urmând ca cea de-a doua să atragă încă 15 milioane de euro (pentru patru blocuri cu 350 de apartamente și o clădire de spații comerciale de 2.800 de metri pătrați). A doua etapă a proiectului are ca termen de finalizare luna iunie 2017, urmând ca întregul complex să fie livrat în decembrie 2018.

Pe lângă locuințele în sine, complexul va beneficia și de facilități precum: supermarket, farmacie, centru fitness, grădiniță, centru de înfrumusețare, restaurant, plus un total de 1.200 de locuri de parcare.

Părerile cititorilor
9 păreri
 • Stanescu Constanta

  M-ar interesa un apartament cu 3 camere si 2 bai. Deasemenea blocurile cate etaje vor avea? Imi puteti da o informatie mai precisa?

 • Adriana Lefter

  studio=garsoniera (locunta cu o camera)

 • lazar marius

  ce inseamna studio

 • lazar marius

  sunt din targoviste si vreau si eu mai multe detalii,mai précis vreau o garsoniera,

 • Marian

  Bună ziua! As dori un număr de contact pentru achiziționarea unui imobil din cartierul solar. Va mulțumesc!

 • Netcu

  Interesant, sint si garsoniere in proiect in viitor sint ineresata.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe