Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 aug. 2016

Locuință în ansamblu rezidențial „verde”, 25.000 de euro!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Dezvoltatorii autohtoni încep să propună și cumpărătorilor cu venituri medii variante de locuire mai… „eco”.

Pe măsură ce piața autohtonă își revine de pe urma recesiunii, dezvoltatorii se arată mai deschiși spre tehnologiile „prietenoase cu mediul” în materie de construcții rezidențiale. Interesant este că prețurile de achiziție ale unor asemenea locuințe nu sunt (neapărat) prohibitive.

Cartierul Solar exterior

Un exemplu este dat de un ansamblu rezidențial din Capitală care produce energie „verde”. Amplasat în zona de sud a Bucureștiului, pe Bulevardul Metalurgiei (numărul 132), Cartierul Solar (foto) va fi format din 15 blocuri (D+P+5E) cu un total de peste 1.000 de unități locative (cu una, două și trei camere). Proiectul va fi dotat cu 1.800 de panouri solare amplasate pe terasele clădirilor, ce vor genera, potrivit estimărilor, o producţie totală de peste 600 Mwh/an. Acestea vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar locatarii vor beneficia de costuri zero cu energia electrică consumată pentru părțile comune ale blocurilor.

Citește și: Inovația și construcțiile rezidențiale: cum arată locuințele de azi… și de mâine

Dezvoltatorul Ad Astra Partners a livrat recent primele patru blocuri din cadrul complexului și a trecut la cea de-a doua etapă de dezvoltare. Potrivit oficialilor companiei, trei sferturi dintre cele 264 de apartamente finalizate sunt deja contractate – 70% prin programul Prima Casă, 20% cu plata cash, iar 10% prin credite ipotecare și rate la dezvoltator.

„Cartierul Solar anunță finalizarea primei etape de construcție și sosirea primelor familii în ansamblu. Am reușit să vindem, în această primă fază, peste 200 de apartamente și, mai mult decât atât, au fost deja achiziționate peste 30 de apartamente din faza doi. De asemenea, în luna iunie, am demarat și construcția celei de a doua etape din ansamblul rezidențial.”

Eugen Ionescu, Project Manager Cartierul Solar

Pentru cei interesați de acest proiect, prețurile de achiziție pornesc de la 25.000 de euro (pentru un studio) și ajung la circa 70.000 de euro (pentru un apartament cu trei camere).

Per total, investiția în Cartierul Solar va ajunge la peste 45 de milioane de euro. Din această sumă, Ad Astra Partners a cheltuit deja 12 milioane de euro cu prima fază de construcție, urmând ca cea de-a doua să atragă încă 15 milioane de euro (pentru patru blocuri cu 350 de apartamente și o clădire de spații comerciale de 2.800 de metri pătrați). A doua etapă a proiectului are ca termen de finalizare luna iunie 2017, urmând ca întregul complex să fie livrat în decembrie 2018.

Pe lângă locuințele în sine, complexul va beneficia și de facilități precum: supermarket, farmacie, centru fitness, grădiniță, centru de înfrumusețare, restaurant, plus un total de 1.200 de locuri de parcare.

Părerile cititorilor
9 păreri
 • Stanescu Constanta

  M-ar interesa un apartament cu 3 camere si 2 bai. Deasemenea blocurile cate etaje vor avea? Imi puteti da o informatie mai precisa?

 • Adriana Lefter

  studio=garsoniera (locunta cu o camera)

 • lazar marius

  ce inseamna studio

 • lazar marius

  sunt din targoviste si vreau si eu mai multe detalii,mai précis vreau o garsoniera,

 • Marian

  Bună ziua! As dori un număr de contact pentru achiziționarea unui imobil din cartierul solar. Va mulțumesc!

 • Netcu

  Interesant, sint si garsoniere in proiect in viitor sint ineresata.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
INTERVIU: Piața rezidențială în 2020 – prin ochii unui dezvoltator care vrea să livreze 500 de locuințe anual

Compania analizează în continuare oportunitățile de achiziție a unor noi terenuri pretabile dezvoltărilor rezidențiale. Irina Albu este Sales & Marketing Director în cadrul Cordia România – divizia de dezvoltări...

citește mai departe
Maturo Residence: apartamente deosebite la malul mării (P)

Visezi la o locuință pe malul mării – permanentă sau de vacanță? Noul ansamblu Maturo Residence poate fi exact ceea ce cauți! Acesta este amplasat pe un teren de...

citește mai departe
Roca Residence: 118 apartamente de Prima Casă pentru ieșeni, în zona CUG-Nicolina (P)

Îți dorești un apartament nou-construit, modern, care să se încadreze într-un buget de Prima Casă? Ansamblul Roca Residence, din Iași, îți poate împlini dorința! Acesta este amplasat pe un...

citește mai departe
Atmosfera Villas: ansamblu de vile în sudul Bucureștiului, cu prețuri sub 90.000 de euro (P)

Visezi să locuiești la curte, undeva în apropierea Capitalei? Un ansamblu rezidențial amplasat în sudul orașului îți poate oferi liniștea de care ai nevoie. Atmosfera Villas este un complex...

citește mai departe
WohnHauser: Vile pentru brașoveni, la prețuri de sub 1.000 de euro pe metru pătrat (P)

Pentru locuitorii marilor orașe care visează să locuiască la curte, dar au la dispoziție un buget limitat, așa numita „zonă metropolitană” oferă oportunități interesante. Situat în localitatea Cristian, din...

citește mai departe