Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 apr. 2019

Locuințe, birouri și magazine la un loc: ansamblu de proporții într-o zonă de business „fierbinte” a Capitalei

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

102 The Address locuinte magazine si birouri la un loc ansamblu de proportii intr-o zona de business fierbinte a Capitalei

Investiția în a doua fază a ansamblului imobiliar, de componență mixtă (locuințe, birouri și magazine), este estimată la peste 100 de milioane de euro.

Când vine vorba de dezvoltări imobiliare de mari dimensiuni, o tendință actuală este aceea de a aduce mai multe funcții la un loc: astfel, în jurul locuințelor gravitează, în mod natural, nu doar magazinele, dar și spațiile de birouri. Scopul este, desigur, ușurarea vieții locuitorilor marilor orașe, prin reducerea semnificativă a timpului petrecut zilnic în trafic. Foarte populară pe plan internațional, această tendință se manifestă și în România, prin dezvoltarea unor ansambluri așa-zis „mixte”.

Compania de origine turcă Caba Group, cunoscută pe plan local pentru complexul rezidențial high-end 102 The Address (foto), oferă cel mai recent exemplu de acest tip. Aceasta și-a anunțat intenția de a investi peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea unei a doua faze a acestui proiect. Este vorba despre o clădire cu funcție mixtă, amplasată în imediata vecinătate a ansamblului aflat încă în dezvoltare și care va reuni o componentă rezidențială cu una office și, respectiv, una comercială.

Un proiect ce răspunde cererii din piață

Recent, Caba Group a achiziționat un teren de 20.000 de metri pătrați, poziționat strategic, chiar lângă 102 The Address – mizând astfel pe menținerea tendinței de dezvoltare a noului pol de business Aviaţiei-Barbu Văcărescu-Floreasca, în contextul potenţialului său pe termen lung. Potrivit reprezentanților companiei dezvoltatoare, proiectul este menit a fi unul dintre cele mai ample de acest tip din România. „Obiectivul este de a veni în întâmpinarea interesului substanțial pe care îl manifestă companiile pentru poziționarea spațiilor de lucru în această zonă, dar și de a oferi funcții comerciale complementare. Componenta rezidențială rămâne dominantă, cu atât mai mult cu cât cererea de unități locative în această zonă este în creștere”, subliniază aceștia.

„Caba Group se află într-un proces continuu de analiză a oportunităților de pe piața imobiliară din România, urmând să-și completeze în curând portofoliul și cu alte achiziții importante în zone strategice ale Capitalei.”

Caba Group

 

Primele 273 de apartamente, gata la începutul lui 2020

În momentul de față, prima etapă a proiectului 102 The Address, o investiție de circa 50 de milioane de euro, se află în proces de execuție. Aceasta constă în trei corpuri de clădire cu un total de 273 de apartamente (plus spații de birouri și comerciale), ce urmează a fi date în folosință la începutul anului 2020. În mod inovator pentru un ansamblu rezidențial, locatarii vor avea la dispoziție o parcare subterană pe trei niveluri (unde se vor regăsi cea mai mare parte din cele aproximativ 500 de locuri aferente proiectului). O altă facilitate oferită de către dezvoltatori constă în amenajarea unui parc pe acoperiș, cu o suprafață de 400-500 de metri pătrați, ce va fi amplasat pe clădirea din mijloc a complexului.

The Address locuinte magazine si birouri la un loc ansamblu de proportii intr-o zona de business fierbinte a Capitalei
The Address locuinte magazine si birouri la un loc ansamblu de proportii intr-o zona de business fierbinte a Capitalei
The Address locuinte magazine si birouri la un loc ansamblu de proportii intr-o zona de business fierbinte a Capitalei

Citește și: Ansamblu rezidențial din Capitală, premiat pe plan internațional – vezi cum vor arăta apartamentele!

Showroom de 500.000 de euro

Pentru a reda la scară 1:1 compartimentarea și atmosfera unui apartament din 102 The Address, dezvoltatorul a investit anul trecut 500.000 de euro într-un showroom destinat potențialilor cumpărători. „Succesul proiectului 102 The Address, aflat în portofoliul Premier Estate Management, s-a materializat în 150 de apartamente rezervate în mai puțin de un an de la lansarea proiectului, dar și în premii naționale și internaționale, precum «Cel mai bun proiect rezidențial din România 2018-2019» la Gala Internațional Property Awards din Londra, respectiv «Cel mai atrăgător showroom din România» la Gala Imobiliare.ro”, notează reprezentanții companiei dezvoltatoare.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.