Numărul hotelurilor şi al pensiunilor scoase la vânzare a crescut cu aproape 60% în primul semestru

scris de Daniel Crainic in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 19 Iulie 2010, Ultima actualizare: 19 Iulie 2010

pensiune BusteniAm realizat o analiză a evoluţiei numărului de hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare în primul semestru al acestui an, pe baza anunţurilor din portal.

În primele şase luni ale anului, numărul de oferte scoase la vânzare a crescut cu 60%. Cea mai mare creştere a fost remarcată în zonele de munte.

Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro: « La nivel naţional, asistăm la o explozie a numărului de unităţi cu destinaţie turistică scoase la vânzare. Dacă la începutul primului semestru portalul cuprindea 217 anunţuri, în prezent există 344 anunţuri valide. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în localităţile turistice din zonele de munte. În schimb, pe litoral şi în marile oraşe, Timişoara, Sibiu, Constanţa, Cluj-Napoca sau Bucureşti nu am sezisat evoluţii la fel de spectaculoase. »

Prahova: judeţul cu cele mai multe hoteluri scoase la vânzare

  • Spectaculoasă a fost, în schimb, evoluţia numărului de oferte de pe Valea Prahovei, unde, cei care doresc să investească în turism au ce alege. Dacă la începutul primului semestru existau 5 hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare, la sfârşitul intervalului, numărul acestora a urcat la 52.
  • În Buşteni, numărul pensiunilor şi hotelurilor scoase la vânzare a ajuns la 35 la sfârşitul lunii iunie. În Predeal, situaţia este asemănătoare: 30 de oferte. În Azuga şi Sinaia, pot fi găsite până în 10 oferte.


Oferte scumpe sau oportunităţi de criză?
În ultimii ani au fost finalizate zeci de hoteluri şi pensiuni în toate zonele cu potenţial turistic din ţară, pe de altă parte, însă, numărul turiştilor nu a crescut spectaculos, astfel încât, în prezent, oferta este foarte variată. Iată câteva exemple:

  • 2.700.000 euro, hotel la poalele masivului Caraiman: În Buşteni, proprietarul unui hotel situat chiar la poalele Munţilor Caraiman solicită 2.700.000 de euro pentru imobilul său. Hotelul a fost construit în 2009, are cinci etaje, iar structura este de beton. Are o suprafaţă utilă de 1.000 mp, 40 de camere, şi 35 de băi. Camerele sunt prevăzute cu climatizare şi senzor de fum, imobilul funcţional şi racordat la toate utilităţile. In curtea de peste 1.069 mp sunt amenajate spaţii verzi şi locuri de parcare. Hotelul are, de asemenea, propria cramă.
  • 1.900.000 euro, hotel în Sibiu: În Sibiu, cu 1.900.000 de euro, poate fi achiziţionat un hotel situat în partea de jos a oraşului, la câteva minute distanţă de mers pe jos faţă de centru. Hotelul are o suprafaţă utilă de 3.000 mp şi un teren de 1.800 mp. Are 61 de camere, fiecare cameră este amenajată într-un stil diferit şi dotată cu televizor / cablu şi grup sanitar propriu.
  • 685.000 euro, hotel de 3 stele la Mamaia: În plin sezon estival, cu 685.000 de euro, poate fi achiziţionat un hotel de 3 stele, construit in 2006, situat în Mamaia Nord, pe litoralul Mării Negre, la câteva minute de punctele de interes ale staţiunii Mamaia. Hotelul dispune de 23 camere şi de un apartament complet utilat, în total 50 de locuri de cazare, un garaj subteran, parcare exterioară, bar, terasă şi grădină. Camerele sunt spaţioase cu tavan înalt şi băi proprii. Hotelul este construit pe un teren de 652 mp şi are acces direct la strada principală. Suprafaţa construită a hotelului este de aproximativ 1.225 mp.
Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ce proprietăţi caută românii după 5 săptămâni de la anunţarea măsurilor de austeritate

Cu ochii pe locuinţele mai ieftine de 40.000 euro La cinci săptămâni de la anunţarea măsurilor de austeritate de către guvernanţi, www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din România, a efectuat...

citește mai departe
Oportunităţi de criză: preţurile pe care toată lumea şi le dorea acum doi ani

Prezentăm în baza anunţurilor înscrise în portal un top al locuinţelor atractive prin prisma raportului calitate/preţ în marile oraşe din ţară După aproape doi ani de la primele semne...

citește mai departe
Scăderi de preţ de până la 41.5% la chiriile spaţiilor de birouri

Prezintăm o analiză referitoare la dinamica preţurilor, înregistrată în ultimele 12 luni, la spaţiile de birouri scoase la închiriere pe principalul portal imobiliar din România. Analiza a luat în...

citește mai departe
Efectele Primei Case resimţite doar în provincie

Prezintăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna februarie 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe imobiliare.ro, principalul portal imobiliar...

citește mai departe