Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară

Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 Aug 2014

O altfel de garsonieră: confluențe rustic-moderne în 34 de metri pătrați

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Într-o suprafață restrânsă, separarea vizuală între zone cu diferite funcționalități aduce ordine și armonie.

În procesul de amenajare a unei locuințe, un spațiu redus reprezintă, nu de puține ori, un factor restrictiv – cel puțin la nivel mental. Că lucrurile nu trebuie să stea neapărat așa o demonstrează proprietatea din imagini, prezentată pe Freshome.com:

altfel de garsoniera 1

Amplasat într-o clădire istorică din Stockholm, Suedia, acest apartament dispune de o suprafață utilă de 34 de metri pătrați – perfect comparabilă cu cea a unei garsoniere confort 1 dintr-un bloc vechi românesc. Pe lângă interiorul profesionist amenajat, unul dintre punctele forte ale proprietății este reprezentat de balconul cu ieșire din living, perfect pentru lectură sau pentru savurarea unei cafele dimineața.

altfel de garsoniera 9
altfel de garsoniera 10

Interesant la această locuință este că, în loc să adopte un concept de amenajare cu accent pe multifuncțional – tendință extrem de populară la ora actuală pentru spațiile de mici dimensiuni –, designerii optează aici pentru o delimitare clară între zona de zi și cea dedicată odihnei nocturne. Ia naștere astfel, separat de living (ce include zona de dining și bucătăria), un mic dormitor – elegant și confortabil. Autorii proiectului obțin astfel un sentiment crescut de intimitate, evitând în același timp pericolul obturării spațiului, datorită peretelui parțial din sticlă.

altfel de garsoniera 4
altfel de garsoniera 2
altfel de garsoniera 5
altfel de garsoniera 6

Fapt specific designului scandinav, elementul cromatic predominant în această amenajare este albul – de la pereți la piese de mobilier, textile și decorațiuni. Pe lângă faptul că are un rol semnificativ în crearea unei atmosfere de pace și relaxare, această (non)culoare contribuie totodată la amplificarea senzației de spațiu, principiu atât de important în amenajarea locuințelor de mici dimensiuni. Contrastul cu negru, nuanțe deschise de gri și câteva piese din lemn conturează un ambient simplu, echilibrat, dar extrem de elegant. Integrarea unor elemente cu vădite conotații rustice (măsuța și taburetele din living, textilele cu motive tradiționale, șemineul) într-un decor altfel modern reprezintă o altă componentă esențială a acestui concept de design.

altfel de garsoniera 3
altfel de garsoniera 7
altfel de garsoniera 8
altfel de garsoniera 11
altfel de garsoniera 12
altfel de garsoniera 13

Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Viața într-o garsonieră: stil și funcționalitate, la feminin

Părerile cititorilor
4 păreri
 • Razvan

  Pai si hainele unde intra? Sau probabil ca locatarii erau nudisti convinsi, caz care rezolva orice problema! Minunat design dar din pacate complet nefunctional!

 • chirac maria

  super amenajata ,,si eu am un asemenea spatiu ,,,oare reusesc si eu sa o amenajez asa,,,,?

 • Crisan Maria

  Imi place mult!
  Luminoasa,calda,intima,mobilata cu mult bun gust.

 • niculae

  Pai ori e rustic,ori moderna? E un fel de curat-murdar al lui nenea Iancu!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește cele mai noi știri din piață

102 THE ADDRESS (P)

Apartamentele cu două, trei sau patru camere îți oferă doza potrivită de lux și confort pentru a reveni mereu, cu bucurie și nerăbdare, la tine acasă. Ansamblul rezidențial 102...

citește mai departe

Proiecte rezidențiale importante apar pe harta Capitalei!

Apetitul pentru dezvoltarea de locuințe capătă din nou avânt. După un 2017 favorabil, 2018 a început sub auspicii pozitive pentru piața rezidențială românească. Dincolo de tendința de evoluție a...

citește mai departe

Bucureștiul, cap de afiș la scumpiri pe piața apartamentelor în februarie

Spre deosebire de luna precedentă, locuințele din blocurile vechi au avut o evoluție ascendentă în marile orașe. Pe parcursul lui februarie, prețul mediu solicitat pentru apartamentele (noi și vechi)...

citește mai departe