Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 apr. 2022

O nouă eră în imobiliare – ansamblurile construite pe principiul caselor pasive

scris de Corina Sfia in categoria Ştiri imobiliare

 

Dezvoltatorul Ecovillas a construit peste 190 de locuințe, atât case, cât și apartamente respectând principiile de green de living. Interviul face parte din cadrul reportajului Locuințele “green” – casele cu facturi reduse la întreținere.

Proiectul Loft Green Apartments, construit de Ecovillas, este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de apartamente, din România, desemnat anul trecut, de către Imobiliare.ro , “Proiectul verde și smart al anului 2020”. Ansamblul cuprinde 154 de apartamente în trei corpuri de clădiri, cu un regim mic de înălțime, proiect aflat în cea mai verde zonă limitrofă a Capitalei, între două zone împădurite.

Dezvoltatorul Ecovillas a livrat în total, aproximativ 190 de locuințe eficiente energetic

Cele două proiecte de case și apartamente, finalizate și livrate, dezvoltate de compania Ecovillas se află în Sectorul 5, precum și în Mogoșoaia. Toate acestea utilizează pompe de căldură geotermice și sunt construite astfel încât să nu existe pierderi de căldură, cu materiale de calitate și o izolație termică foarte bună.

În construcția ansamblului eficient energetic, costurile de construcție au fost cu cel puțin 30-40% mai mari față de unul standard, iar prețul unui apartament cu două sau 3 camere este de 80.000 de euro, respectiv 100.000 de euro

După finalizarea ansamblului imobiliar Loft Green Apartments din Mogoșoaia, ce cuprinde trei blocuri cu un regim mic de înălțime, planurile pentru locuințe green, continuă. Anul acesta dezvoltatorul va lansa încă două proiecte noi, în București, pe care le va construi după aceleași principii. Este vorba despre un proiect de 18 case și unul cu peste 100 de apartamente. În acest moment, proiectele sunt în curs de autorizare.

Interviul face parte din cadrul reportajului Locuințele “green” – casele cu facturi reduse la întreținere. Reportajul integral poate fi vizionat aici.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.