Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 oct. 2008

Pe cont propriu sau alături de agenţia imobiliară

scris de Claudia Ciuta in categoria Cumpărători

O alegere importantă pe care trebuie să o iei în momentul în care te hotărăşti să acţionezi şi să achiziţionezi o locuinţă este modul în care vei face acest lucru.

Concret, vei avea de ales între două posibilităţi: să te ocupi tu de tot procesul sau să lucrezi cu o agenţie imobiliară.

Dacă vrei să achiziţionezi noua proprietate pe cont propriu, trebuie să iei în considerare că acest lucru presupune mult timp şi că cele mai multe imobile scoase la vânzare sunt promovate prin intermediul agenţiilor imobiliare.

În ultimii ani, agenţiile au căpătat experienţă şi au îmbunătăţit considerabil serviciile, iar agenţii imobiliari sunt din ce în ce mai eficienţi.

Nu trebuie să te impacientezi în momentul în care agenţia îţi propune să semnezi un contract de vizionare prin care este specificat că nu poţi achiziţiona imobilele prezentate de agenţie, eliminând-o pe aceasta şi încheind tranzacţia direct cu proprietarul. Dacă analizăm obiectiv, demersul este unul firesc prin care agenţia imobiliară îşi protejează interesele. Un agent imobiliar îţi dă acces la proprietăţi la care este probabil să nu poţi ajunge prin mijloacele proprii, dar care se află în baza ei de date.

Agenţiile te pot asista şi în procesul de negociere a preţului cu prorietarul sau în elaborarea documentelor necesare. Secretul este să alegi agenţia potrivită. Poţi afla mai multe despre ce să urmăriţi atunci când selectaţi o agenţie imobiliară aici.

Părerile cititorilor
 • marius

  Pai in loc sa stau sa selectez anunturile imobiliare stau sa selectez agentiile? Ar insemna sa ma scarpin precum maimuta

 • deliana

  Sunt de parere ca ar trbui sa selectam agentiile si agentii . In acest fel reusita gasirii unei locuinte devine mult mai usoara.
  In orice caz, sistemul romanesc de a alerga de la o agentie la alta e total ineficient!

 • Mircea

  Care ar fi avantajele unei achizitii facute cu o agentie?! Zero avantaje!!!Dezavantaje, DA!!!Nu fac altceva decat sa culeaga anunturile din ziar si sa dea telefoane!!!Profesionalism.., punctulaitate…lipsa cu desavarsire!!!Nici macar nu viziteaza proprietatile inainte de a le prezenta, asteapta ca vanzatorii sa faca poze, schite si comentarii despre proprietate dupa care sa le primeasca pe tava.Doar ca pun in legatura cumparatorul cu vanzatorul asteapta sa ia o groaza de bani.Sa mearga in vest, sa vada cum muncesc agentii imobiliari si ce nivel de profesionalism exista, indiferent ca vand cea mai iefitina proprietate sau cea mai scumpa.
  Sfat: EVITATI AGENTIILE!!!
  Acum exista surse de informare ce pot fi verificate foarte simplu.!!

 • imobiliare ploiesti

  Intr-adevar, sunt foarte multe agentii rasarite ca ciupercile dupa ploaie, dar totusi eu cred ca iti poti da seama destul de repede care sunt profesioniste si care nu, plecand de la modul in care isi trateaza clientii.

 • oana roman

  din pacate, foarte multi agenti imobiliari sint absolut incompetenti ! in afara de accesul programul Argus, au o mare lipsa de bunavointa si nici cu politetea nu stau bine….
  este o prestare de servicii…..daca nu esti facut sa lucrezi cu oamenii….asta e !
  in ultimii ani, pt. ca s-au facut tranzactii multe, au aparut agentii de intermediere ca ciupercile dupa ploaie, cu angajati inclusiv…ANALFABETI !
  va rog sa ma credeti, e cumplit ca un agent care iti cauta un apartament de cumparat, sa aiba probleme de dezacorduri gramaticale…esti de-a dreptul socat ! nici nu sti cum sa reactionezi, in primul moment….

  deci, daca ai timp si bunavointa, daca esti un bun organizator, eu cred ca chiar reusesti sa-ti gasesti si singur ap. pe care vrei sa-l cumperi…
  -publicitate pe site-uri gratuite, ziar Bursa cu anunt gratuit….etc.

 • octavian chirita….

  ….a gasi super oferta pe cont propriu este foarte greu si de drum…lung..

 • mihaela

  si , o sa mai fi inca multa vreme de acum incolo………

 • zuzu

  D’aia stai tot cu chirie…

 • gino

  eu sunt inca pentru pe cont propriu

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe