Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 Martie 2016

Pentru vânzători: 5 lucruri la care se uită cumpărătorul când analizează o locuință

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 07 Martie 2016

Mediul online deține o pondere majoritară ca sursă de informare în procesul de căutare a unei case.

Dacă ai o locuință de vânzare, cu siguranță că îți dorești ca aceasta să fie cât mai „atractivă” pentru potențialii clienți. Cum poți face asta? O analiză realizată la nivel european de către rețeaua de francize RE/MAX Europe dezvăluie câteva dintre aspectele „cu greutate” în ochii unui cumpărător, atunci când intră în contact cu o anumită proprietate:

http://www.dreamstime.com/stock-photo-real-estate-market-young-couple-looking-real-estate-to-rent-buy-apartment-image30193580

1. Fotografiile cu locuința vizată:
Potrivit studiului citat, 81% dintre europeni își găsesc locuinţa visată în urma unei căutări realizate online, în vreme ce, pe piaţa românească, peste 50% din cei care își doresc o casă ajung la aceasta prin căutări pe Internet. Nu este de mirare, așadar, că, pentru 60% dintre cumpărători, fotografiile cu proprietatea pe care o trec pe lista de vizionări sunt extrem de importante şi pot face diferenţa.

(Alte surse de informare cu privire la oferta disponibilă în piață sunt prietenii și familia, pe de o parte, precum și ziarele specializate în anunțuri, pe de altă parte.)

2. Dotările din baie:
Atunci când vizitează pentru prima dată o locuinţă, europenii se uită în primul rând la dotările din baie şi analizează atent ce reparaţii sunt necesare.

3. Mirosul din casă:
Deși poate fi tratat ca un subiect tabu, acest aspect influențează semnificativ prima impresie a potențialilor cumpărători, precum și decizia de cumpărare – ce implică atât o componentă rațională, cât și una emoțională.

4. Împrejurimile:
La capitolul vecinătăţi, pentru aproape 20% dintre cumpărători, apropierea de un loc de joacă pentru copii este crucială, iar pentru circa 19%, apropierea de o grădiniţă sau o şcoală. Pe lista facilităților ce nu trebuie să lipsească din zonă sunt centrele comerciale, restaurantele şi bisericile. Interesant este că tinerii şi femeile ar vrea în mod special să aibă o locuinţă în apropierea mall-urilor, în timp ce persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani ar prefera să aibă în apropiere o grădiniţă sau o şcoală.

5. Gradul de utilare a bucătăriei:
Un alt aspect practic important pentru clienții europeni (dar și pentru români) ar fi gradul de utilare a bucătăriei, ce va avea un cuvânt important de spus asupra confortului vieții de zi cu zi a locatarilor.

Prețul bate zona!
În ceea ce privește criteriile de selecție a unei proprietăți, prețul acesteia este, pentru majoritatea europenilor, cel mai important aspect luat în considerare. Pe locul al doilea se află amplasamentul, suprafaţa şi costurile adiacente pe care le implică respectiva proprietate. În cel din urmă caz, gradul de eficienţă energetică şi anul de construcţie joacă un rol important.

La nivel european, 40% dintre potențialii cumpărători caută o locuință împreună cu partenerul, iar 25% singuri. Cuplurile dețin cea mai mare pondere în totalul clienților în Spania (60%), România situându-se pe locul al doilea, cu 55%. În Franţa, 31% dintre cei care vor o casă își derulează căutarea împreună cu partenerul, iar în Turcia doar 14% se încadrează în această categorie. Analiza RE/MAX arată, totodată, că 76% dintre clienți au avut, până la acel moment o proprietate – sau măcar o locuinţă închiriată.

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Robert Tudor – https://compariimobiliare.ro/

    Foarte interesant!

  • Primul lucru care ma intereseaza este: Daca proprietarul{vinzatorul} are actele de proprietate in totalitate in regula si daca e proprietar autentic,apoi celelalte criterii.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Uzucapiunea: cum poți deveni proprietar fără act

Posesia unui teren sau a unei locuințe fără acte pentru o durată de timp prevăzută de lege se poate transforma într-o stare de drept, prin uzucapiune. În termeni simpli,...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Timișoara

Poate nu este momentul potrivit pentru tine să cumperi o locuință, așa că ai intrat în goana după chirie. Stai fără griji. Îți punem la dispoziție cele mai noi oferte...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe
T3 2021: Prețurile apartamentelor, pe zone, în opt mari orașe ale țării

Cel mai mare avans trimestrial, în cuantum de 5,7%, a fost consemnat în zona centrală și ultracentrală din Constanța. Cel mai recent raport de piață publicat de Imobiliare.ro a...

citește mai departe