Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 mai 2010

Preţurile apartamentelor din Timişoara le-au egalat pe cele din Iaşi

scris de Daniel Crainic in categoria Ştiri imobiliare

de vanzareÎn a treia săptămână din luna mai, Indicele imobiliare.ro prezintă o evoluţie spectaculoasă la preţul apartamentelor din întreaga ţară.

Au fost atinse noi valori minime ale preţurilor medii solicitate la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe www.imobiliare.ro.

Cea mai spectaculoasă evoluţie a fost înregistrată în Timişoara, unde la anumite categorii de apartamente, preţurile au ajuns pentru prima dată la nivelul celor din Iaşi sau chiar sub acestea.


Deşi preţul apartamentelor vechi din Iaşi este în continuare sub media înregistrată în celelalte mari oraşe din ţară, cel mai mare oraş din Moldova nu mai poate fi catalogat drept un oraş ieftin când vine vorba despre apartamentele noi. La Braşov diferenţe de preţ între apartamentele noi şi vechi sunt considerabile în acest moment.

În ceea ce priveşte Capitala, preţurile tuturor categoriilor de apartamente se menţin în continuare mult peste cele practicate în oraşele din provincie.

Preţurile apartamentelor din Timişoara le-au egalat pe cele din Iaşi
Per ansamblu, preţurile apartamentelor din Timişoara au înregistrat o scădere de 1,2% în săptămâna 17 – 23 mai, ajungând la valoarea de 907 euro/mp util, cea mai mică valoare înregistrată de la începutul crizei. Astfel, Timişoara concurează Iaşiul în topul marilor oraşelor cu cele mai mici preţuri la apartamente.

Scăderile de preţ din ultima perioadă vizează toate tipurile de apartamente scoase la vânzare în cel mai mare oraş din vestul ţării.

Aşadar, cu o scădere de 1,1% în ultima săptămână, Timişoara este de departe oraşul cu cele mai ieftine aparamente noi din ţară dintre cele analizate: 932 euro/mp util faţă de 964 euro/mp util în Cluj-Napoca, 1.003 euro/mp util în Constanţa, 1.011 euro/mp în Iaşi, 1.070 euro/mp în Braşov, respectiv 1.451 euro/mp în Capitală.

În ceea ce priveşte evoluţia apartamentelor vechi, deşi în Timişoara a fost înregistrată cea mai mare scădere în ultima săptămâna, 1,3%, nivelul actual al preţurilor, 901 euro/mp util, se menţine încă uşor mai ridicat decât în Iaşi unde pentru un metru pătrat util proprietarii solicită 887 euro.

Cu o valoare de 939 euro/mp util, şi Braşovul se situează sub pragul psihologic de 1.000 euro. Evoluţiile din ultimele luni au făcut ca nivelul preţurilor la apartamentele vechi din Cluj-Napoca şi Constanţa să fie foarte apropiate: 1.032 euro/mp util, respectiv 1.038 euro/mp util. Cu o valoare de 1.252 euro/mp, Bucureştiul are cea mai scumpă ofertă şi la apartamentele vechi.

Apartamentele cu 1 cameră
Cele mai ieftine apartamente vechi cu 1 cameră se găsesc la Braşov, unde preţul solicitat pe metrul pătrat este de 939 euro. Preţuri puţin mai ridicate se găsesc la Iaşi: 953 euro/mp util. În toate celelalte oraşe analizate, preţul cerut pe metru pătrat util trece de 1.000 euro: Timişoara – 1.004 euro/mp, Cluj-Napoca – 1.017 euro/mp, Constanţa – 1.067 euro/mp, respectiv Bucureşti – 1.351 euro/mp.

Preţul apartamentelor cu două camere
La Iaşi, preţul pe metru pătrat scade odată cu creşterea numărului de camere. Proprietarii din Iaşi cer în medie pentru un apartament cu două camere 899 euro/mp.
Apartamentele cu două camere s-au ieftinit considerabil şi la Timişoara: 920 euro/mp. Pe locul trei se situează Braşovul – 960 euro/mp, urmat de Constanţa – 1.039 euro/mp, Cluj- Napoca – 1.055 euro/mp, respectiv Bucureşti – 1.292 euro/mp.

Preţul apartamentelor cu trei camere
Surprinzător, cele mai ieftine apartamente cu trei camere se găsesc în mod la Timişoara: 860 euro/mp util. Preţuri foarte apropiate sunt şi la Iaşi: 862 euro/mp util. În Braşov, preţul solicitat este de 923 euro/mp util, iar la Cluj-Napoca 999 euro/mp util, în provincie existând apartamente mai scumpe doar la Constanţa – 1.031 euro/mp. În Capitală proprietarii apartamentelor vechi cu trei camere solicită în prezent un preţ mediu de 1.194 euro/mp.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Tweets that mention Preţurile apartamentelor din Timişoara le-au egalat pe cele din Iaşi | Blogul imobiliare.ro – Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Claudia Ciută, REAL ESTATE ROMANIA. REAL ESTATE ROMANIA said: Preţurile apartamentelor din Timişoara le-au egalat pe cele din Iaşi http://bit.ly/bunF5J #imobiliare […]

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Preţurile apartamentelor au continuat să scadă în august şi nu dau semne să se oprească

Prezentăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna august 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din...

citește mai departe
Vilele de lângă Bucureşti, intrate „la apă”

În apropiere de lacul şi pădurea Mogoşoaia, o locuinţă cu şapte camere „la gri”, poate fi cumpărată cu aproape 100.000 de euro. În perioada de boom imobiliar, Mogoşoaia era...

citește mai departe
Mai cresc chiriile în toamnă?

Până în 2008, majorarea chiriilor în marile oraşe odată cu începerea anului universitar devenise o obişnuinţă pentru proprietari. În 2009 însă, primul an propriu-zis de criză, trendul general a...

citește mai departe
Cât de mult au scăzut, de fapt, preţurile apartamentelor?

Prezentăm o analiză referitoare la scăderea în lei a preţurilor cerute pentru apartamente în perioada 15 martie 2008 – 1 august 2010. Deşi scăderile în euro sunt spectaculoase, punctual...

citește mai departe