Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
22 dec. 2009

Privilegio Brasov creste văzând cu ochii

scris de www.imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare

Interviu cu Dan Fleşariu, directorul Volumetric DF România, companie de dezvoltări imobiliare parte din grupul spaniol Volumetric -Monitorul Expres.

R: Domnule Dan Fleşariu, cum arată anul 2010 din perspectiva dezvoltatorului imobiliar Volumetric?
DF: În anul acesta am terminat fundaţia şi structura subterană a primului nostru proiect în România, ansamblul de locuinţe Privilegio Braşov, respectiv 2 etaje subterane pentru 156 locuri de parcări, aproximativ 6.600 mpc. Lucrările au progresat în timp record, fiind deja cu mai bine de o lună înaintea graficului. Anul viitor vom creşte, practic, văzînd cu ochii, pe măsură ce vom vedea ridicîndu-se fiecare din cele 11 etaje ale clădirii de 156 de apartamente din centrul Braşovului. În prima parte a anului viitor vom începe şi construcţia celui de-al doilea proiect, Privilegio Piteşti, un proiect de alt tip, compus din două clădiri, cu o arhitectură deosebită. Deci, pentru Volumetric, … semne bune anul are.
R: Criza din sectorul imobiliar nu vă îngrijorează?
DF: Desigur, că orice situaţie economică care influenţează prosperitatea cumpărătorilor este un motiv de îngrijorare, şi nu doar pentru dezvoltatori. De asemenea, nu este deloc îmbucurător să funcţionezi într-un mediu de afaceri, care, per ansamblu, a avut de suferit cel mai mult, aşa cum este sectorul imobiliar. Dar SUA şi marile state au anunţat deja că au ieşit din criză, ceea ce va avea un efect benefic şi pentru noi, românii, chiar dacă nu imediat. Mai importantă mi se pare ieşirea din starea de spirit provocată de criză. Lipsa încrederii şi teama de creştere, ar putea deveni frîne ale dezvoltării, la fel de puternice ca şi criza în sine.
R: În 2009, sectorul imobiliar a înregistrat o scădere vizibilă a vînzărilor, precum şi o încetinire a ritmului dezvoltării proiectelor. Aţi fost afectat?
DF: Din fericire, nu. Toate proiectele noastre şi-au urmat cursul, sîntem în termene pe toate planurile. De altfel, la momentul cînd noi aşteptăm un vîrf de vînzări, cu siguranţă că sectorul imobiliar va fi ieşit din criză. În plus, filosofia de dezvoltare în domeniul imobiliar a grupului spaniol Volumetric ne-a ferit de şocuri. Spre deosebire de alţi dezvoltatori, avem o strategie de creştere bazată pe construcţia de valori autentice şi deci necesare, şi nu pe specularea unei situaţii sau a unui trend al pieţei. Noi ne mişcăm mai încet, mai cumpătat, dar mai sigur, şi sîntem atenţi să nu construim, cum se spune, forme fără fond. Grupul Volumetric este, la bază, o afacere de familie, care a crescut şi s-a ramificat în mod organic, în mai multe sectoare pe parcursul a cinci decenii. Acest tip de afaceri sînt făcute să aibă continuitate, să dureze, şi să stea în relaţie permanentă cu mediul de afaceri, cu consumatorii şi clienţii, pe parcursul a mai multe generaţii. Nu sîntem un dezvoltator de genul „muşcă şi fugi“, această atitudine în afaceri nu poate să facă decît rău tuturor, şi în primul rînd reputaţiei sectorului imobiliar. Cred că, în final, sîntem mai afectaţi de aceşti dezvoltatori decît de criză, pentru că ei pleacă, iar noi, cei care rămînem, trebuie să tragem mai tare ca să reparăm o imagine pe care nu am stricat-o noi.
R: S-au început multe proiecte în Braşov. Mai este loc şi pentru Privilegio Braşov?
DF: Nu doar că este loc, dar Privilegio Braşov este chiar un proiect necesar şi aşteptat, pentru că este un proiect care se adresează în primul rînd braşovenilor, şi nu turiştilor sau cetăţenilor de sezon. Construim apartamente de o calitate superioară, într-un larg ansamblu de locuinţe, amplasat chiar în centrul Braşovului, cu toate dotările de confort şi facilităţile unui spaţiu cu nimic mai prejos unuia din oricare din centrul marilor capitale europene. La un preţ absolut accesibil Privilegio Braşov oferă nu doar „confortul perceput“, ci chiar un confort real, superior, de conţinut. Am ales să investim mai mult timp şi inteligenţă încă din faza de proiectare şi de aceea, am reuşit să creăm cea mai mare diversitate de configuraţii pentru apartamentele din Privilegio Braşov. Cultura spaţiului de locuit a făcut progrese şi la noi. Viitorul proprietar este mai sofisticat, vrea să aibă de ales, şi de aceea noi îi oferim maximum de opţiuni.
R: Aţi început vînzările?
DF: Da, încă din această toamnă, deşi Privilegio Braşov va fi finalizat abia în primăvara lui 2011. Sîntem în continuare bucuroşi să vedem interesul cu care braşovenii primesc ofertele noastre. Sîntem în faza de pre-contractare şi rezervare, şi pentru această fază ne ajută foarte mult Showroomul Privilegio Braşov, amplasat chiar lîngă locaţia şantierului, pe strada Traian. Showroomul este construit în jurul unui apartament model de 2 camere, complet mobilat şi utilat. A fost o plăcută surpriză numărul mare de vizitatori, ceea ce ne-a încurajat să accentuăm şi să detaliem toate campaniile noastre de informare, mai ales că avem ce spune. Am amplasat chiar şi un panou de plexiglas în gardul şantierului, pentru ca oricine să poată vedea live cum progresează construcţia. Cel mai important lucru este să fim, în primul rînd, corect înţeleşi, pentru că proiectul este valoros, deci, aprecierea şi succesul vor veni aproape de la sine, sînt sigur.
R: Ce vreţi să primiţi în dar de Crăciun?

DF: Zilele acestea noi l-am primit pe Moş Crăciun, un… Moş Privilegio, care a circulat prin centrul Braşovului şi a împărţit invitaţii copiilor pe care i-a întîlnit la un mini-spectacol la Showroomul nostru. Mi-ar plăcea ca atunci cînd voi înmîna cheile unui apartament Privilegio unei familii din Braşov, să văd că unul dintre copiii care a fost la spectacol va locui în clădirea construită de noi. Pentru mine ar fi mai mult decît un dar, ar fi un… Privilegiu. La mulţi ani şi un an 2010 excelent!

https://www.imobiliare.ro/proiecte-imobiliare-brasov/privilegio-brasov-82

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe