Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 dec. 2019

Profilul cumpărătorului interesat de apartamentele din Pipera. PLUS: Harta ansamblurilor rezidențiale din cartierul de afaceri al Bucureștiului

scris de corina.varlan in categoria Ştiri imobiliare

Cartierul de afaceri Pipera din București a început să devină tot mai atractiv pentru dezvoltatorii activi pe segmentul rezidențial. Cerere există, iar prețul mediu ajunge la 1.580 de euro pe mp. Dar cine sunt, de fapt, cei interesați de achiziția unei locuințe în acest pol de business al orașului?

Cumpărătorii pot fi împărțiți în două categorii, ne-a explicat Viorel Mohorea, Condominium Sales Project Manager în cadrul companiei de consultanță imobiliară SVN România. De-o parte îi găsim pe unii dintre cei peste 50.000 de angajați ai companiilor cu sedii în Pipera, interesați de facilități de top și care vor să beneficieze de confortul unor spații peste medie. De cealaltă se află investitorii care optează pentru locuințe din ansamblurile rezidențiale construite aici cu scopul de a le închiria ulterior.

„Persoanele care cumpără sunt cele care și lucrează în zona Pipera, persoane cu venituri medii și peste medie, de aici și target-ul căruia i se adresează proiectele. Sunt persoane care își doresc confortul unui spațiu peste medie, o bucătărie deschisă, un spațiu larg și bineînțeles persoane care vor să locuiască într-un ansamblu care să le ofere facilități”, a declarat Mohorea în cadrul emisiunii imoExpert.

El a mai adăugat că cei care se află în prima categorie sunt interesanți și de disponibilitatea locurilor de joacă pentru copii și de proximitatea față de zone comerciale, precum mall-ul Promenada.

„Avem și segmentul de persoane care cumpără în scop investițional. Nu vorbim de investitorii din perioada 2008, care cumpărau în mod speculativ cu preponderență”, a mai spus Mohorea, invitat în platoul imoExpert.

El a adăugat că cei care fac o achiziție în scop investițional se orientează către 1-3 apartamente pe care le închiriază ulterior tot celor care lucrează în zonă, tineri aflați la început de drum care momentan își doresc să locuiască cu chirie pentru a se acomoda cu această parte a orașului.

URMĂREȘTE AICI EDIȚIA DIN NOIEMBRIE A EMISIUNII IMOEXPERT

Potrivit estimărilor realizate de Analize Imobiliare pentru imoExpert, îți poți recupera investiția într-o garsonieră nouă din Pipera în 12 ani, față de 13 în cartierul Aviației.

Investiția poate fi amortizată în 13 ani în cazul unui apartament cu 2 camere, respectiv în 14 ani în cazul unui apartament cu 3 camere.

Citește și: Sute de apartamente noi, clădiri de birouri și peste 50.000 de angajați. Pipera se dezvoltă din plin. Face față infrastructura?

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Arhitectura bună vinde, dar arhitecții nu știu să se vândă bine.

Interviul din Revista Zeppelin este unul care imi e tare drag. Imi este drag pentru ca am vorbit cu niste oameni care au trecut peste reteta succesului judecat strict...

citește mai departe
Stabilizarea pietei rezidentiale in 3 pasi simpli

In raportul Raportul asupra stabilității financiare, publicat in luna mai 2017, inca din primele pagini, Dn. guvernator Mugur Isarescu ne atrage atentia asupra unui risc sistemic redus asupra ...

citește mai departe

codul fiscal, CAS-ul, imobiliarele si topirea ghetarilor

Se estimeaza ca un iceberg este 10% la suprafata si 90% sub apa si asta tine doar de legile fizicii. Ce …

Continuarea

citește mai departe
Cum au evoluat preturile pe piata imobiliara anul trecut

In trimestrul trei al anului trecut, potrivit datelor publicate marti de Eurostat, preturile pe piata imobiliara din Romania erau cu 2,4% mai mici decat in trimestrul doi, si cu...

citește mai departe
Piata imobiliara: cum au evoluat in 2012 preturile declarate la notari

Datele publicate recent de Institutul National de Statistica arata o evolutie cel putin ciudata a preturilor pe piata imobiliara in ultimul trimestru al anului trecut, in Bucuresti, pretul mediu...

citește mai departe